Malobert 30.08.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Nie wiem czy moi fachowcy dobrze instalują okna połaciowe, gdzieś widziałem jakieś fartuszki wokoło okna, u mnie czegoś takiego nie ma, ani nie było razem z kołnierzami ani z oknami dostarczone. Połać to pełne deskowanie + papa, łaty kontrłaty i blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 31.08.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Fartuszek to prawdopodobnie kołnierz i te np. w fakro kupuje się osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 31.08.2009 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Fartuszek to prawdopodobnie kołnierz i te np. w fakro kupuje się osobno. ale czy to błąd jeśli ja nie mam tego fartuszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Fartuszek to prawdopodobnie kołnierz i te np. w fakro kupuje się osobno. ale czy to błąd jeśli ja nie mam tego fartuszka ? kołnierz dachowy u mnie jest, kołnierz jest oryginalny z blachy, a mi chodziło o fartuszek wokoło ramy przybijany zszywkami do połaci - tego nie ma, podczas gdy w broszurce do montażu jest narysowany - z tym że nie ma tam akurat wyrysowanego przypadku blachodachówki. Kierbud tez był w kropce, czy musi czy nie, ale bedzie wiedzial dopiro we wtorek bo musi sie z kims skonsultować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 11.09.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A ten fartuszek to nie jest przypadkiem z folii? U mnie nie ma, ale mam deskowanie i gont bitumiczny. Nie założył mi fachowiec jak robił dach, ani my jak robiliśmy z mężem w już istniejącym miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A ten fartuszek to nie jest przypadkiem z folii? U mnie nie ma, ale mam deskowanie i gont bitumiczny. Nie założył mi fachowiec jak robił dach, ani my jak robiliśmy z mężem w już istniejącym miesiąc temu. no pewnie to jest własnie jakaś folia, ja to tylko widziałem narysowane na schemacie montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 wyjaśniłem bezpośredni w FAKRO, to nie jest błąd w sztuce i w moim przypadku jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 11.09.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Niewiem co i z kim z Fakro wyjaśniałeś, ale fartuszek jak go nazywasz , ma być i to obowiązkowo (niekoniecznie oryginalny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 i zaś w punkcie wyjścia Malobert - napisz na priv do Rom-Kon .... on będzie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 14.09.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Niewiem co i z kim z Fakro wyjaśniałeś, ale fartuszek jak go nazywasz , ma być i to obowiązkowo (niekoniecznie oryginalny) pytanie: Dzień dobry! Jestem po montażu okien i połozeniu połaci. Dach kryty blachodachówką na pełnym deskowaniu, krytym papą. Wszystkie okna typu PTPV (10 sztuk). Wykonawca prac a zarazem hurtownia budowlana zainstalowała mi je na połaci bez płóciennych fartuszków jakie są na rysunkach montażu okien, czy to błąd i czy takie coś jest dopuszczalne, ewentualnie, czy powinienem rekalmować taką usługę ? pozdrawiam Witam, Nie jest to błąd w montażu, gdyż kołnierze XDP zapewne ( w kolorze zielonym) nie są przymusowe dla klienta. Należą one do grupy kołnierzy dodatkowych. Jeśli zatem dokonano szczelnego i poprawnego estetycznie montażu okien, nie ma konieczności zgłaszania reklamacji. Z poważaniem Łukasz Chruślicki ~~~~~~~~~~~~~~ Konsultant tel 018 / 444-0-329 http://www.fakro.pl [email protected] FAKRO Sp. z o.o., ul. Węgierska 144A, 33-300 Nowy Sącz NIP 734-10-01-487, REGON 490008737 KRS: 0000110248, Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieście XII Wydział Gospodarczy nie musi być obowiązkowo rybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts