daggulka 31.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 no ja oczywiscie czytałam ta klauzulę w regulaminie ...ale przeciez rozmawiałam z mężem, oraz córkami .... chca oddać głos na Panią Mirkę..... więc to nie jest oszustwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No tak, ale zagłosowac za członka rodziny, a nakazać mu, żeby zagłosował (tak jak ja nakazałam z racji odległości) to chyba to samo. Przy rejestracji podaje się maila danej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.08.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 no dobra, dobra a w chałupie mam inne IP DAWAĆ DAWAĆ, Koniowi też skoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 ja tam nie wiem ..... ale jak się zapytają mojej rodziny to wszyscy jak jeden mąż dadzą se palce poobcinać , a wersji oficjalnej się trzymać będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 31.08.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jesteście KOCHANI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jesteście KOCHANI! nie , kochana ....kochani to są ludzie którzy poswiecają swoje życie , swoje finanse , swoje nerwy w walce o fundusze dla dobra czworonogów które potrzebują pomocy sa na świecie dobrzy ludzie ktrzy pomagaja potrzebujacym ludziom, sa na świecie dobrzy ludzie którzy pomagaja potrzebujacym zwierzętom ...a są także tacy którzy pomagają jednym i drugim ..... I SZACUN DLA NICH WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.08.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jesteście KOCHANI! nie , kochana ....kochani to są ludzie którzy poswiecają swoje życie , swoje finanse , swoje nerwy w walce o fundusze dla dobra czworonogów które potrzebują pomocy sa na świecie dobrzy ludzie ktrzy pomagaja potrzebujacym ludziom, sa na świecie dobrzy ludzie którzy pomagaja potrzebujacym zwierzętom ...a są także tacy którzy pomagają jednym i drugim ..... I SZACUN DLA NICH WSZYSTKICH Przy tej okazji chciałam powiedzieć o Pani Jadzi, która w mojej okolicy zajmuje sie całym bezdomnym towarzystwem, karmi, buduje budy, wozi do lekarza, daje sukom środki antykoncepcyjne, szuka domów i co tam jeszcze. Nie ma własnego życia. Jak ostatnio przed wyjazdem nad morze zostawiałam jej pieniądze na karme, to aż mi sie głupio zrobiło, bo Pani Jadzia, która ma ponad 50 lat powiedziała, że ona nigdy nie widziała morza, bo jak może zostawić te wszystkie stworzenia, jak one codziennie o 15.00 stoją pod jej domem i czekają Ech wzruszyłam sie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Amalfi ...słonko , a może zgłosimy Panią Jadzię za miesiąc ? bo cus mi się widzi , ze ja tam się zadomowie na tym forum zwierzakowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.08.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No tak, ale to chyba trzeba mieć jakąś osobowość prawną, aby można sie było zarejestrować. Tak mi sie wydaje i byłoby to logiczne, aby uniknąc przekrętów i wyłudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 trzaby sie dowiedzieć ... będę miała chwilę to wyślę priv z zapytaniem o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A tutaj wygrzebałam w necie na temat pani Mirki ...bardzo obrazowo przedstawiona sytuacja: UWAGA!!! POTRZEBNA POMOC!!! Co miesiąc zoologiczny sklep internetowy KrakVet organizuje konkurs, w którym schroniska, organizacje, a także osoby prywatnie prowadzące działalność na rzecz zwierząt mają szansę wygrania karmy dla zwierząt za ok.3000-4000zł. Taka ilość karmy to ogromna pomoc dla pomagających zwierzakom. Raz na dwa miesiące kandydata do konkursu w Krakvecie zgłasza forum Miau.PL. Naszym kandydatem na miesiąc sierpień 2009 jest Mirosława Tomczak z Bydgoszczy (Mirka_T). Mirka_T prowadzi duży dom tymczasowy dla kotów. Pod jej opieką znajduje się około 50 kotów - są to przeważnie koty domowe, znalezione na ulicy, zabrane ze schronisk. Mirka na własny koszt ratuje je, leczy, sterylizuje, karmi. Uczy je również zaufania do ludzi, gdyż koty te często mają za sobą smutną przeszłość. Gdy koty są już gotowe do adopcji, Mirka szuka dla nich odpowiedzialnych i kochających domów, w których będą mogły zapomnieć o złej przeszłości i poczuć się pełnoprawnymi członkami rodziny. Nietrudno wyobrazić sobie ile czasu i funduszy pochłania taka działalność. Ile wysiłku i poświęcenia wymaga opiekowanie się taką gromadą zwierząt. Mirka zrezygnowała z większości swoich potrzeb, aby móc tym kotom zapewnić lepsze życie. Dzięki tej wspaniałej osobie koty rozkwitają i wyrastają z brzydkich kaczątek na piękne łabędzie. Zaczynają z nadzieją patrzeć w przyszłość. Tygodniowo podpieczni Mirki zjadają 15 - 16 kg suchej karmy. Niektóre koty muszą być dokarmiane na siłę - dla nich konieczne są specjalne saszetki dla niejadków. W ciągu tygodnia zużywane jest ok. 30 litrów żwirku. Do tego dochodzą wydatki na opiekę weterynaryjną - leczenie, badania, sterylizacje. I na koniec szczepienia - Mirka musi wybierać, kto najpierw, gdyż ciężko jest znaleźć finanse na profilaktyczne szczepienia dla wszystkich. Mirka tak pisze o tym, co robi: "Nie dokarmiam wolnożyjących kotów, nie wyłapuję ich na sterylki, nie wydaję setki kotów rocznie do nowych domów. Właściwie robię niewiele, przyjmując pod swój dach domowe koty, które z różnych powodów straciły dotychczasowe domy. Trafiają się koty z ulicy, z działek, schronisk i bezpośrednio z domów. Są to koty, które nie potrafią już funkcjonować na "wolności". Potrzebują ciepła, spokoju i człowieka, który zadba o to, aby miały pełne miski i czyste kuwety. Część z nich znajduje prędzej czy później własnych ludzi. Część z nich nie jest potrzeba nikomu i może liczyć tylko na mnie. Jestem jedna, a ich jest wiele." Dla Mirki wygrana w KrakVecie byłaby wielką pomocą. Pomóżcie Mirce wygrać konkurs w KrakVecie!!! Wystarczy oddać swój głos w ankiecie. I zachęcić innych do zrobienia tego samego. BARDZO PROSIMY O WSPARCIE DLA TEJ WSPANIAŁEJ I SKROMNEJ DZIEWCZYNY O WIELKIM SERCU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 amalfi ... z powyższego wynika, że osoba prywatna także może się dostać na listę napisałam na priv do moderatora .... poczekamy , zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Na to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 31.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 ZAGŁoSOWAŁAM!!http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/85.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 amalfi ...ja myślę, ze są jakieś kryteria tej weryfikacji .... sprawdzają czy faktycznie ma miejsce taka sytuacja w wypadku osób prywatnych a właśnie to takie osoby najbardziej potrzebują pomocy ... schroniska, fundacje sobie jakos radzą .... sponsorzy w zamian za notkę na stronie w ramach reklamy wspomagają takie instytucje chetniej niż osoby prywatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.08.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No to musze Pani Jadzi powiedzieć. I zrobimy głosowanie A jak tam wyniki? Trzeba zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 jesteśmy do przodu 69 głosów no powiedzcie - wspaniali Ci nasi forumowicze .... i jacy skuteczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.08.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Prowadzimy - 97 glosow wiecej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 31.08.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dokładam jeden głos od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 115 głosów przewagi .... Pani Mirko ... jesli Pani czyta - jesteśmy blisko celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts