papuch 22.06.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Wiesz, citrocerber mi plomby kojarzą się z amalgamatem w zębach najśmieszniejsze że wczoraj byliśmy w wodociągach i pani sie mocno zdziwiła kiedy dowiedziała się że panowie monterzy nie przykręcili nam wody w chodniku i że możemy ją używać ale machnęła ręką kwitując: licznik jest więc nie ma problemu. Co do montarzu to nie potrafiła nic powiedzieć - zapytała 2 razy czy to wodociągowce montowali - więc dla niej wszyskto jest dobrze. Zobaczymy jakie będą odczyty licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 23.06.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 hahaha ciekawe co tak pilnie będziecie podlewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 24.06.2010 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Niestety tylko wianuszek na domku ... a ma się ochotę na podlanego grillka nie? Taka pogoda...ale ja to chyba poczekam na jakiego kolwiek podlanego grilla jeszcze z roczek ;-( pewnie nawat parapetówa będzie podlana soczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.06.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 hahaha oj ma się aczkolwiek obawiam się, że mogłabym za bardzo chcieć utopić smutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 26.06.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Smutki smuteczki - związane z bankiem? To zapraszam na szklaneczkę soku pomidorowego można tam co nieco dolać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 27.06.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 papuch to ile w sumie kosztowało przyłącze, łącznie z robota i materiałami oraz papierkami: - prąd - wodaMasz jakieś wyliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.06.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Gratuluję postępów na budowie. Ci plażowicze to Twoje pociechy ? Super parka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 27.06.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 to ja do tego soku pomidorowego przywiozę sobie wkładkę super pomysł z tym siedziskiem w wiatrołapie - zaraz pokażę małżowi, widzę, że jednak mimo wszystko zastanawiasz się tym jak wykończyć wnętrza zgadzam się z wszechwiedzącym zbigniewem - parka jest super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.06.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) Archi100Masz tu w skrócie wszystkie dotychczasowe opłaty jakie nas spotkały 1. Wydanie zapewnienia o przyłączu wodnym: 26, 842. Warunki przyłącza wodnego: 76zł3. Projekt przyłącza wodnego: 600zł4. wodociągi – uzgodnienie przyłącza: 36zł5. wykonanie wykopu pod przyłącze wodne: 12006. wodociągi- opłata za założenie nawiertaki oraz wodomierz: 699zł przy czym pkt 1 nie był konieczny ale wprowadzono nas w błąd bo od razu można było załatwiać warunki przyłącza 1. opłata za przyłącze energetyczne.2.055, 752. skrzynka budowlana+ montaż + opłata za uruchomienie: 756zł (skrzynka odkupiona od sąsiada 250zł ale do totalnego przerobienia- więc podobno dużo taniej niż normalnie)3. nie wiem ile nas zakosztuje skrzynka docelowa oraz położenie kabla do domu- bo jeszcze do nas ten koszt nie doszedł cdn… Edytowane 27 Czerwca 2010 przez papuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.06.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Eiremjpz tymi wnętrzami to mimochodem...musimy bardzo szybko podejmowac decyzję o ostatecznym wyglądzie drzwi wewnętrznych, schodów wew i zew i jeszcze paru innych sprawek więc przeglądam tysiące fotek (a musisz wiedzieć że znalazłam super extra hipper stronkę: http://www.houzz.com- pełno super fotek)Widzisz - nie ma w tym nic z wyrafinowanej ekstazy poszukiwań wnętrzarskich ;-( czysta potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.06.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Zbychu, postępy są- we wtorek dam więcej fot to zobaczysz- będziesz pod wrażeniem. A pocieszne pociechy wczasowicze są rzeczywiście super- głównie kiedy śpią... ha ha...niestety ostatnio śpią mało )) Niestety są zakochani w budowie i chcą tam jeździć najlepiej co dzień.... przez to chyba zapadnę na zeza bo mi się tam rozbiegają a wiesz że na budowie dzidzia to prawie jak mała bomba atomowa- szczególnie kiedy my musimy rozmawiać z majstrem a tu jedno śmiga w prawo , drugie w lewo...a trzecie depcze mamuśce po pęcherzu! No mówię wam jest bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 28.06.2010 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Archi100Masz tu w skrócie wszystkie dotychczasowe opłaty jakie nas spotkały 1. Wydanie zapewnienia o przyłączu wodnym: 26, 84 2. Warunki przyłącza wodnego: 76zł 3. Projekt przyłącza wodnego: 600zł 4. wodociągi – uzgodnienie przyłącza: 36zł 5. wykonanie wykopu pod przyłącze wodne: 1200 6. wodociągi- opłata za założenie nawiertaki oraz wodomierz: 699zł przy czym pkt 1 nie był konieczny ale wprowadzono nas w błąd bo od razu można było załatwiać warunki przyłącza 1. opłata za przyłącze energetyczne.2.055, 75 2. skrzynka budowlana+ montaż + opłata za uruchomienie: 756zł (skrzynka odkupiona od sąsiada 250zł ale do totalnego przerobienia- więc podobno dużo taniej niż normalnie) 3. nie wiem ile nas zakosztuje skrzynka docelowa oraz położenie kabla do domu- bo jeszcze do nas ten koszt nie doszedł cdn… Dzięki PAPUCH, ja będę przyłącza robił w takim razie jak już będą budować, ekipa ma swój agregat, a wodę pożyczę może od sąsiada... Chociaż może tą wodę teraz zrobić... A jak długo czekałeś od momentu złożenia papierku na wodę na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 28.06.2010 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Archi100, Z realizacją wody było bardzo szybko (w porównaniu do prądu) bo kiedy był już projekt (na to możesz czekać nawet do 2-3 miesięcy!!! bo idzie przez starostwo itd więc to załatwiaj dziś) to tylko musiałam wystąpić o zezwolenie na zamknięcie pasa drogowego (mamy wodociąg po przeciwnej stronie) i po tym w ciągu kilku dni masz wszystko zrobione. PO moich doświadczeniach z wodociągami to lepiej im zlecić całość tzn wszystkie prace ziemne bo my wzieliśmy firmę -miało być taniej- a wodociągi nie potrafiły zgrać się z przyjazdem kiedy ta ekipa była. W związku z czym woda gruntowa zalewała wykop , przyjeżdzały wodociągi i mówiły 'ten wykop jest nieprzygotowany' wrócimy za 1/2 godziny , prosze doprowadzić wykop do porządku' Nasi chłopi robili co mogli a wodociągi przyjeżdzały za późno i znowu marudziły że jest źle i oni maja to w d.... i odjeżdzali. Było nieprzyjemnie. Ale woda z wodociągu jest mniej kłopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 28.06.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Eiremjp z tymi wnętrzami to mimochodem... jasne jasne pomysł na siedzonko w wiatrołapie pierwsza klasa - pokazałam mężowi i też mu się podoba a co do wody to my troszkę daliśmy ciała, mogliśmy to już wcześniej załatwić no ale tak się skupiliśmy na tym kredycie, że zupełnie nam to z głowy wyleciało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.06.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 CHyba dostanę rozwolnionka z powodu tych drzwi wejściowych ;-( Wszystko drogie jak pies i jeszcze jak się czyta opinie to wszystko szmelc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 01.07.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 a te drzwi z MS są drewniane? jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć to my będziemy budować dom z tą firmą: http://www.stolhaus.pl oni robią nam też drewniane drzwi i okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 02.07.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Jedynie w garderobie, pralni i łazience to wyłączne źródło światła -ale tam nie spędzamy dużo czasu prawda (pomijam zaparcia Chcemy wstawić mniejsze veluxy 78/ 120 a nie 140 jak w projekcie. Hmmmmm dobry pomysł czy nie? Czy w garderobie w ogóle potrzebujesz okno? Spotkałam się z wieloma opiniami, że nie jest ono wskazane, bo ubrania są narażone na blaknięcie od słońca (promieniowanie UV). Ja w każdym razie w garderobach nie robiłam veluxów... Zastanów się nad inną jeszcze rzeczą: jak skrócisz okno dachowe, to albo musi się ono wyżej zaczynać, albo będzie się kończyło na wysokości twoich oczu - choć to zależy od kąta nachylenia dachu. U nas mniejsze nie sprawdziłyby sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 02.07.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 dzięki aniahubi, mój majster też mówi że w garderobie nie robiłby...ale lepiej się ubrać i przyjżeć przy świetle dziennym niż przy żarówce jakkolwiek dobra by ona była. Tam też będzie prasowalnia -a lepiej prasować jednak przy dziennym. Ale masz rację co do różnicy w usytuowaniu okien. U nas jest podniesiona 'kolankowa' więc chyba mój majster będzie miał decydujące zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwest_orka 03.07.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 To ja powiem, co u mnie zdecydowało o oknie w garderobie, bo właśnie zdecydowałam że w jednej zostanie okno, a w drugiej likwiduję. W garderobie, w której zostawiam okno zamierzam zorganizować miejsce do prasowania. Używam żelazka, które bardzo mocno paruje i zawsze przy prasowaniu otwieram okno (nawet zimą). Nie wyobrażam sobie tej ilości pary w małym pomieszczeniu, którego nie mogę przewietrzyć i tej wilgoci, która zostawałaby w pomieszczeniu. To właśnie mnie przekonało do pozostawienia okna w garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 06.07.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 papuchu kochany mam pytanko do ciebie w sprawie projektu przyłącza wody. 2 tygodnie temu w poniedziałek spotkałam się z projektantem dałam mu wszystkie papiery. Po tygodniu dostarczył mi mapkę z wrysowanym przebiegiem przyłącza i pismo do gminy, w celu uzgodnienia, wcześniej powiedziałam, że ja do gminy sama to zawiozę bo mam blisko no i znajomości. 2 dni później dostałam decyzje, którą mu zawiozłam. Dzwonie do niego wczoraj a on mówi, że w środę czyli jutro wybiera się do ZUDT no i mówi, że tam to się czeka ale kurcze czy on nas nie naciąga? W sensie czy zrobienie takiego projektu musi naprawdę trwać aż 2,5 tygodnia? Przecież kurcze jeszcze w starostwie będziemy czekać 30 dni. Napisz mi proszę jak to było u was, ile czekaliście na to wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts