papuch 27.10.2010 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 O nie!!! Córek mam sztuk 1 i uważam że na całe życie wystarczy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.10.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ja mam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 27.10.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Gratuluje wspaniałej budowli. Teraz czeka was .... wykańczanie Życzę bezbolesnego przejścia przez ten etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.10.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Co z tą wylewką ?Teraz zauważyłem pytanie. Aktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.10.2010 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Mówisz o tym pytaniu czy można wylać posadzkę garażu i schody zew jedną wylewką? No to jest dziwne pytanie które nurtuje mojego małża. Nie pytaliśmy się ludzi którzy mają nam robić wylewki bo się będę z nimi widzieć za 2 tyg. A pytanie aktualne. Wylewamy anhydryt na całość poza garażem - to w drugiej kolejności bo i tak nie ma gdzie przełożyć gratów z garażu. I małż wykombinował że kiedy zrobi szalunek schodów zew to zamówi gruchę i wleją również do garażu ten beton jako wylewkę... no nie wiem ale pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.10.2010 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Dzięki dzięki AGP-ON ale mam jakieś przeczucie ... że będziemy mieli mebelki ze styropianu a kołderki z wełny...co nam zostanie po dociepleniu... bo z kasą marnieZresztą sami zobaczycie jak już dojdziemy do tego etapu ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.10.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Mówisz o tym pytaniu czy można wylać posadzkę garażu i schody zew jedną wylewką? No to jest dziwne pytanie które nurtuje mojego małża. Nie pytaliśmy się ludzi którzy mają nam robić wylewki bo się będę z nimi widzieć za 2 tyg. A pytanie aktualne. Wylewamy anhydryt na całość poza garażem - to w drugiej kolejności bo i tak nie ma gdzie przełożyć gratów z garażu. I małż wykombinował że kiedy zrobi szalunek schodów zew to zamówi gruchę i wleją również do garażu ten beton jako wylewkę... no nie wiem ale pytam Schody zewnętrzne należy wykonać z betonu, może być B15 ale jest już późna jesień lepiej dać B20. Natomiast w garażu rozumiem ,że macie podkład, zrobiona jest izolacja , będzie styropian i teraz będzie wylewka . Pytanie ile cm ? Powinno być około 7 - 8 cm, zbrojone siatką. Może być beton ale drobnoziarnisty / na drobnym kruszywie / inaczej zaprawa cementowa . Może być z gruszki ale nie każda betoniarnia tak wozi , no i przez to że będzie plastyczna może być trochę droższa / więcej cementu/ Przeważnie przywozi się samochodem w stanie mokrym i tak się układa. Trochę zaprawy na całości , siatka , "pasy" z zaprawy lub rurki , reszta zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.10.2010 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Fachowa odpowiedz- innej się przecież nie spodziewałam Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 28.10.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Dzięki dzięki AGP-ON ale mam jakieś przeczucie ... że będziemy mieli mebelki ze styropianu a kołderki z wełny...co nam zostanie po dociepleniu... bo z kasą marnie Zresztą sami zobaczycie jak już dojdziemy do tego etapu ;-( Spoko, u nas podobnie, robimy za "żebrane" - ale zawsze do przodu Dacie radę - wykończeniówka oprócz wykańczania daje sporo satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.10.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A dla poprawy nastroru upiekliśmy z Pitulkiem bułeczki na śniadanie Proszę się częstować jeszcze ciepłe Poczęstowałam się z przyjemnością, a że były pyszne, to koniecznie poproszę o przepis, bo ja chlebowo-bułkowa maniaczka Może być na priv. A odnośnie ocieplania, my daliśmy 15 cm wełny po sam szczyt, natomiast podwójna warstwa jest poniżej strychu i na podłodze między poddaszem a strychem (10 cm). Czyli sam "czubek" 15 cm, w ścianach pokoi i suficie nad poddaszem 15+10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 28.10.2010 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Bułkowo-chlebowa maniaczko mam to samą przypadłość! tam znalazłam te pyszne buły niedzielne: http://margarytka-kulinarnie.blog.onet.pl Bardzo polecam, dzieciary mi wyjadły całą michę nawet nie wiem kiedy... a myślałam ze 12 sztuk to za dużo... Co do wełny to czy na poddaszu daliście 15+10 wg projektu czy to 10 było 'na wszelki wypadek' tzn. u mnie ma być 15 + 5 i teraz jak mi napisałaś to sie zaczynam zastanawiać czy też nie dać 10. Na sufit miało iść 15 ale jeśli ocieplimy pod szczyt tak jak ty piszesz to może być i 10 cm... muszę pogadać z małżem. Kurcze ostatnio mało się widujemy !!! Kiedy on przyjeżdza z budowy to ja noszę brykającego Pitulka (trudno się rozmawia z marudzącą dzidzią na ręku i dwoma dodatkowymi domagającymi sie uwagi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 28.10.2010 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Zbigniew, jak ty wyrabiasz z tymi babami??? Ja dostaję nerwa przy jednej nieletniej... a gdybym miała takich więcej to by mnie wywieźli do maniakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.10.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Zbigniew, jak ty wyrabiasz z tymi babami??? Ja dostaję nerwa przy jednej nieletniej... a gdybym miała takich więcej to by mnie wywieźli do maniakowa Już tylko 1 nieletnia Ale nie wiem czy najgorsze za mną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.10.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 250 może być , tylko zależy co się za ten dzień zrobi. Umowa na dniówki jest ryzykowna dla inwestora. Wełna ładnie układana , ale to nie efekt całego dnia pracy ? Docelowo strop nad poddaszem musi być ocieplony, czy się korzysta ze schowka czy nie. Sam schowek ocieplać ? Raczej tak się nie robi, w zasadzie strata pieniędzy. Bułeczki pyszne. Ale ja białego pieczywa nie powinienem jeść. Wiesz ,że jestem na diecie. / czasami zapominam/:D Daje w kość mały , przecież proponuję się zamienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.10.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Bułkowo-chlebowa maniaczko mam to samą przypadłość! tam znalazłam te pyszne buły niedzielne: http://margarytka-kulinarnie.blog.onet.pl Bardzo polecam, dzieciary mi wyjadły całą michę nawet nie wiem kiedy... a myślałam ze 12 sztuk to za dużo... Ja głównie korzystam z pracowni wypieków i whiteplate...polecam! Zbigniew, ja przede wszystkim piekę chleb razowy - z mąki pszennej i/lub żytniej typu 2000 - ona jest dietetyczna No, ale przyjemności też jakieś muszą być, dzieci tak średnio tolerują mój chleb, a tylko taki w domu jest Co do wełny to czy na poddaszu daliście 15+10 wg projektu czy to 10 było 'na wszelki wypadek' tzn. u mnie ma być 15 + 5 i teraz jak mi napisałaś to sie zaczynam zastanawiać czy też nie dać 10. Na sufit miało iść 15 ale jeśli ocieplimy pod szczyt tak jak ty piszesz to może być i 10 cm... muszę pogadać z małżem. Kurcze ostatnio mało się widujemy !!! Kiedy on przyjeżdza z budowy to ja noszę brykającego Pitulka (trudno się rozmawia z marudzącą dzidzią na ręku i dwoma dodatkowymi domagającymi sie uwagi) W projekcie mamy dwie warstwy, łącznie nie mniej niż 22 cm, między krokwiami zalecane 17 cm, ale nam weszło tylko 15. Szczyt ocieplaliśmy też z tego względu, że tam są rury od wentylacji mechanicznej i woleliśmy, żeby były w cieplejszym (zimą) otoczeniu. Poza tym składujemy tam różne sezonowe rzeczy, w tym ubrania - też lepiej aby zimą nie podmarzały. Ja mam dwóch nieletnich chłopaków - to też jest szkoła życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 29.10.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Zbigniew, mały trochę daje popalić - nie chce spać wieczorem. Już myślałam że wczoraj odpalił spanko o 23 ale gdzie tam! Trzymał mnie do 1.30!!! To jest trochę dziwne nie?Ale chociaż śpi do 9 Nasz majster jest dość robotny. Pierwszego dnia zabrał się za wełnę od południa. Najpierw uszczelniał między krokwiami styropianem i pianką - cały obwód domu a potem do wieczorka robił wełnę. Następnego dnia malował dalej drewnochronem a potem jechał z wełną. Mamy trochę tych metrów na dachu ;-( ciekawe kto wybrał ten projekt!!! Następnym razem będę mądrzejsza. Wezmę płaski dach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 29.10.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 aniahubi!!! super strona dziękuję... już się przygotowuję do bułeczek szwedzkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 29.10.2010 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Zbigniew... co do diety... to wiem sama jaka to męczarnia ;-(. Kiedy byłam na diecie pomagało mi wmawianie sobie że przecież wiem jak smakują te wszystkie pyszne jedzonka więc nie muszę ich jeść- działa- tak jak kiedy rzucałam palenie: powiedziałam sobie że nie jestem palaczem więc nie może mnie ciągnąć do palenia. Nie palę od 7 lat - i nie ciągnie mnie bo jak moge sięgnąć po papierosa skoro jestem niepaląca;-) To wszystko chyba siedzi gdzieś w głowie i wystarczy sobie wyprac mózg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Wojtko 30.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 zadziwiające, pamiętam post, w którym mówiłaś, że nie niewiele gotujesz i pieczesz (gdy wybierałaś sprzęt do kuchni), a tu takie rewelacje kulinarne. W dodatku przy niemowlęciu! Co o są bajgle?! Wyglądają sakowicie....... Dzieciatko śliczne, i śpi do 9, rewelacja!. Postępy na budowie duże, teraz tylko wykończeniówka, czyli to co kobiety lubią najbardziej. Pozdrawiam i życzę szbkiego końca budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 02.11.2010 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Agnieszka, wkradło sie nieporozumienie pisałam że nie gotuję ale o pieczeniu nie wspominałam Uwielbiam piec ... niestety jestem z tych osób które nawet wodę przypalą. Bułeczki wychodzą mi ale były próby i błędy- nie było od początku różowo. A pare dni temu piekłam najłatwiejszy placek mojej teściowej (wrzuć wszystko i zmiksuj i upiecz... no i się wszystko zwarzyło...ale upiekłam i dało się zjeść) Sama widzisz. Wyspecjalizowałam się w wypiekach bułeczko-ciasteczkowych a mój małż ma miłość do pieczenia chleba Co do wykończeniówki to będzie mizernie ;-( bo kasa na nią rozeszła się jakoś czarodziejsko. Trochę nieplanowanych robót przy domu, no nie wiem jak to wyszło ale będziemy musieli to robić powoli i bardzo rozważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts