makawel 02.11.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 witamWpadam z rewizytą. Fajny domek wam rośnie. Też juz bym chciał by robili mi kaloryferki. Z rozchodzącymi nie wiadomo gdzie pieniążkami tez mamy problem dopiero co wzięliśmy kredyt i to z górka?(tak myśleliśmy) a tu nagle dochodzą niespodziewane wydatki i kasa się rozchodzi. Trzymam Kciuki by pan przyjechał po tym świecie a nie po świętach np wielkanocnych.PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 04.11.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Wygląda na to, że będziecie mieli najrówniejszy styropian na forum PS. Mój mąż też miał początkowo takie ambicje, po pierwszym pomieszczeniu odpuścił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.11.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Czy ten styropian jest na piętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 04.11.2010 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Yep, na razie idzie piętro. Małż zadowolony bo pokonali 40m2. Napisz czy coś nie tak z tym styro? coś przyuważyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.11.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Wszystko bardzo ładnie i dobrze , tylko tyle izolacji między kondygnacjami rzadko się widuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 04.11.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Trochę grubo ale pan od wylewek wyznaczył nam poziom i wyszło że od 9 do 13 cm musi być styro. Wylewka jest 4,5 cm poniważ to wylewka anhydrytowa dlatego tak cienko. A ponieważ metr wylewki jest droższy od metra styro to małż wyrównuje styropianem do poziomu żeby nie lać grubiej. Majster murarz tak wykombinował że drzwi balkonowe zostały osadzone na takiej a nie innej wysokości - stąd też taka grubość styro;-(. Niestety czasami 'od przybytku' głowa też boli ;-( Edytowane 4 Listopada 2010 przez papuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 04.11.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 aniahubi ... nie odpuści. Już 40 m2 za nami... zostało jakieś 140.... Małż obiecał że do soboty zrobią górę. Zobaczymy i opiszemy Panowie od grzania już nie mogą się doczekać kiedy w końcu ułożą tą podłogówę i sobie pójdą od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.11.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Oj coś z tym kominem nie tak. Tam u góry trzeba to zrobić starannie,. Z jednej strony rura ceramiczna nie może być zacementowana w czapce z drugiej musi być szczelne przejście. W systemie była gotowa przykrywa lub specjalna blacha jako szalunek tracony. No i obróbki blacharskie trzeba sprawdzić. A gdzie trawka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 16.11.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 się dzieje normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 17.11.2010 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Zbigniew ty jak zwykle fachowość do bólu! O czym ty do mnie rozmawiasz??? ;-( Napisz jeszcze raz ale tak żebym wiedziała jak to nadać majstrowi. W komplecie nie było daszków metalowych - mąż sam zamawiał jakieś w casto na wymiar. Na którymś zdjęciu je widać jak leżą w salonie jeszcze przed montażem. Co za trawka??? JUż myślisz o imprezce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.11.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Nie da się tu za wiele kombinować .Najlepiej przeczytać instrukcję producenta.Tu do poczytaniahttp://kominiarz.org.pl/3-98/10.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 17.11.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 JUż mam i wydrukowałam. Poczytałam i wiem o co chodzi. Teraz mam dużo więcej wątpliwości... rety rety.... człowiek musi najpierw skończyć wszystkie potrzebne studia a potem dopiero zabierać się za budowę domu!!! Jestem zła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A tam zła, poprawi się.Jak się chowa mały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 17.11.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Piplut (nie chcę zapeszyć) ale jakby lepiej to znaczy mniej wrzasku a więcej ciszy ale jakby co to nic nie wiesz bo jak się dowie to ... lepiej nie mówić co może się stać.... Rozmawiałam za to z gościem od komina- on twierdzi że wszystko jest jak należy ale cieknie prawdopodobnie przez to że komin jest z dziurawki i tam gdzieś musi się sączyć woda i cieknie. Ten komin na zdjęciu jest dziś w trochę (tak mi się wydaje) lepszym stanie bo trochę ciut mniejsze są te placki. Natomiast drugim cieknie tak że leci z niego na krokiew i kapie na ziemie. Pół krokwi jest przemoczonej! Jutro ma wdrapać się na dach i sprawić co by nie leciało... zobaczymy. Znając życie będzie lało cały dzień i nie można będzie nic zrobić ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 17.11.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 mam nadzieję, że coś wymyśli z tym kominem cholera nie może przecież tak być wrzucam linka do sklepu z kamyczkami, mają też inne fajne rzeczy: http://kolonialnystyl.pl/mozaika-c-28.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 18.11.2010 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 No i leje cały dzień... jak przepowiedziałam... wyrocznia jakaś jestem czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 18.11.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 No i leje cały dzień... jak przepowiedziałam... wyrocznia jakaś jestem czy co? Dobra pogoda do sprawdzenia blacharza i prac przy kominie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 21.11.2010 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Zbigniew, podobno leje nie przez blacharkę tylko górą (gdzie grzybek jest oborbiony) tam podobno nasiąka zaprawa i leci dalej dziurawką na dół. CHłopy wleźli i nałożyli folię na komin żeby sprawdzić teorię.Dziś małż pojechał żeby sprawdzić czy coś drgnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.11.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Z tymi kominami to rzeczywiście jakaś katastrofa, bo u mnie też leje się Na szczęście dla siebie nie robiłam żadnych balkonów itp co by nie był przerw w ociepleniu i nic nie przeciekało... A koszty... ja na początku chciałam zamknąć cały dom w 400 tys...ale już zmieniłam zdanie:D czasem trochę poszaleć lubię i jakoś tak mi sie kosztorys o parę dodatkowych albo droższych pozycji rozjechał... Najważniejsze że wszystko ślcznie Wam wygląda i tylko czekać aż skończycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 22.11.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 i jak woda dalej leje sie kominem czy jednak teoria sie sprawdziła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts