papuch 02.12.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Właśnie obudziłam się i ...gdzie ta piękna pogody zbigniew!? leeeeejeeee. Napiszcie mi czy dac ocieplenie fundamentu ze styropianu czy folii czy z tego i tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.12.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jak się mieszka w pięknej małopolsce to się ma pogodę. Proponuję przykleić styropian EPS 100 gr 5 cm na zwykłym kleju do styropianu, nad ziemią dodatkowo kołkować, dać siatkę ,klej i to co w ziemi posmarować np dysperbitem lub innym czarnidłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 02.12.2009 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 1. Szał w trampkach - dorobiłam się drugiej strony komentarzy! dzięki wam )) 2. dysperbit zakupiony, teraz pogadam z majstrem o tym styropianie. pozdrawiam gorąco wszystkich słonecznych małopolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 02.12.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Papuch, ja właśnie wybudowałam werbenkę 3 z podwójnym garażem. Głowa do góry, dacie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 02.12.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Niaka! mieszkasz już? Jak to cacko wygląda z bliska??? No, zazdroszczę ci przez wielkie Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 02.12.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jeszcze niestety nie mieszkam (jeszcze brak wody). Zerknij na mój dziennik http://forum.muratordom.pl/dom-w-werbenach-3-ani-i-michala,t141052.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 03.12.2009 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Fantastyczna elewacja! Co tam woda! Ja juz bym tam mogła zamieszkać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 03.12.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ja już bym nawet bez wody , mogła mieszkać tylko że mam w domu malutkie dzieci (roczniaczkę i czterolatkę) Wprawdzie dom jeszcze w 100% niewykończony, to mnie i tak coś trafia, że to wszystko się tak wlecze.W domu mam schody, drzwi wewnętrzne, klamki, włączniki i gniazdka, kafle w garażu i kotłowni. Od miesiąca ogrzewamy już dom. Mam podłogówkę na całym parterze, nad całym pomieszczeniem nad garażem (tzn. pralnią, łazienką, garderobą i pokojem i w małym holu. A.. ..i w górnej łazience. W pokojach mam grzejniki, a raczej mini grzejniczki Są naprawdę małe, ale daliśmy takie jakie były w projekcie . [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 07.12.2009 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Niaka, dałaś takie okna jak w projekcie? chodzi mi o dachowa? Takie wielgaśne czy zmniejszyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 08.12.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Łączę się w cierpieniach pogodowych Chyba niestety idzie minus. Jutro został mi ostatni rzut malowania dysperbitem. Od zewnątrz 3 warstwa, wewnątrz druga. Mam nadzieję, że jak przyjdzie noc to mi to wszystko nie odpadnie Już chory jestem od tych prognoz Dziś pewnie mury skończyliście. Tani styropian dobrej marki jest u Genderki, na Zachemie mają fabrykę EPS 100 koło 140, EPS 200 190zł za m3. Co do kleju to może KREISEL zaprawa klejąco-zbrojąca ok. 20 zł za worek w Casto. Jeszcze trochę i uda nam się zasypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.12.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 bardzo ci dziekuje za mily komentarz na temat mojej chatki az cieplutko na serduchu mi sie zrobilo zagladalam juz do ciebie, teraz juz bede to robic oficjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 09.12.2009 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Łączę się w cierpieniach pogodowych Chyba niestety idzie minus. Jutro został mi ostatni rzut malowania dysperbitem. Od zewnątrz 3 warstwa, wewnątrz druga. Mam nadzieję, że jak przyjdzie noc to mi to wszystko nie odpadnie Już chory jestem od tych prognoz Dziś pewnie mury skończyliście. Tani styropian dobrej marki jest u Genderki, na Zachemie mają fabrykę EPS 100 koło 140, EPS 200 190zł za m3. Co do kleju to może KREISEL zaprawa klejąco-zbrojąca ok. 20 zł za worek w Casto. Jeszcze trochę i uda nam się zasypać Kurcze, jan! dobrze mieć takich ludzi obok siebie dzięki za namiar na styro. Zdaje sie że jesteśmy na tym samym etapie Co do pogody to możeby tak nakupić jakiś sprayów i spowodowac malutki efekt cieplarniany w naszym powiecie? Co ty na to ? jakby tak skrzyknąć forumowiczów? Aerozole w garść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.12.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam Po takiej zimowej zaprawie już wam nie będzie straszna czerwcowa burza. Najważniejsze że humory dopisują. No i starannie zasypać , z dobrym zagęszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 09.12.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Wielkie dzięki za pierwszy wpis. U Was juz praca pełną para juz macie fundamenty a u nas gołe pole:) Serdecznie pozdrawiamy i rowniez będziemy sledzic Wasze postępy Pozdrawiamy:) P.S. Ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 09.12.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Papuch, ty wiesz że ja nawet nie zwróciłam uwagi, że moja okna dachowe takie ogromne? teraz tak patrze w projekt i maja 78/160 ! Teraz mieszkam napoddaszu i tam mam tylko 78/118 a wydają mi się duże A tak apropos to takie są oryginalne w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 10.12.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 U mnie w projekcie są ciut mniejsze bo 78/140 ale i tak to wydaje mi się szaleństewem szczególnie że to będą pomieszczenia typu pralnia/ garderoba/ pokój nad garażem...hm... ja z całą pewnością dam mniejsze. Faktor cenowy też jest przekonujący. Za oko w tym rozmiarze cena jest min 1500! A ja mam ich...zaraz...chyba 4! Wydaje mi się że nawet wstawie mniejsze od 78/118. Daj znać jak podejmiesz decyzje, pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 10.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Papuch, ja mam już okna 78 na 160 Ja płaciłam za nie coś niecałe 800 zł Velux. Skąd masz takie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 10.12.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Folia kubełkowa to w zasadzie zabezpieczenie mechaniczne przed uszkodzeniem styropianu przy zasypywaniu. Jeżeli grunt do zasypki jest piaszczysty ,bez wiekszych kamieni to folia jest zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.12.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 U mnie w projekcie są ciut mniejsze bo 78/140 ale i tak to wydaje mi się szaleństewem szczególnie że to będą pomieszczenia typu pralnia/ garderoba/ pokój nad garażem...hm... ja z całą pewnością dam mniejsze. Faktor cenowy też jest przekonujący. Za oko w tym rozmiarze cena jest min 1500! A ja mam ich...zaraz...chyba 4! Wydaje mi się że nawet wstawie mniejsze od 78/118. Daj znać jak podejmiesz decyzje, pozdrówka Papuch, jezeli moge doradzic to moze wez mniejsze ale nie rezygnuj kompletnie z okien dachowych. U nas w projekcie bylo ich 7 szt., nie chcialam zeby na przedniej elewacji byly okna w dachu, ogolnie nie lubie okien dachowych wiec pozostawilam tylo 3, tam gdzie mi sie wydawaly niezbedne (pokoj i lazienka), reszta okien byla przewidziana w garderobach i tak jak ty pomyslalam ze to zbedny wydatek. Dzis brakuje mi 2 okien wlasnie w garderobach gdzie jest strasznie ciemno, moze jak przyjda scianki dzialowe i te pomieszczenia zostana zamkniete to nie bedzie az tak zle, ale dzis naprawde uwazam ze powinnam byla zostawic jak przewidzial architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 10.12.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Ja zostawiłam wszystkie okna, a mój kierownik budowy dodał mi jeszcze jedno, wtedy bylam wściekła , (no bo co mi bedzie koszty generował! ) a dzisiaj wiem i dziękuje mu za to ,że był nieugięty . Teraz mam w domu tak, że nawet rolet w pokojach na górze nie muszę odsłaniać, bo jest normalnie fajnie jasno. A tak w ogóle, to miał kto takiego kierownika, który rządził, budował i decydował jakby dla siebie budował ? O! na przykład taka sytuacja: -ja- do kierownika budowy: "Panie Józku, z tym podnoszeniem ścianki kolankowej to mszę to przemyśleć ijtro dam Panu odpowiedź. Na to pan Józek"dobra, jutro podejmiemy decyzje ". No, jest juz jutro. Gnam co silł w nogach na budowę, żeby powiedzieć , że jednak podnosimy..... A pan Józek na to"już nie trzeba było fatygi, sam podniosłem" No ciśnienie mi skoczyło i prawie na ustach miałam niecenzuralne *&$%##&*** , ale teraz na to patrzę i się uśmiecham... To były czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts