Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Papusiowe domisko- komentarze

papuch

Recommended Posts

• Odpowiedzi 538
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak się mieszka w pięknej małopolsce to się ma pogodę. :roll:

Proponuję przykleić styropian EPS 100 gr 5 cm na zwykłym kleju do styropianu, nad ziemią dodatkowo kołkować, dać siatkę ,klej i to co w ziemi posmarować np dysperbitem lub innym czarnidłem.

Ja już bym nawet bez wody , mogła mieszkać tylko że mam w domu malutkie dzieci :lol: (roczniaczkę i czterolatkę) 8) Wprawdzie dom jeszcze w 100% niewykończony, to mnie i tak coś trafia, że to wszystko się tak wlecze.W domu mam schody, drzwi wewnętrzne, klamki, włączniki i gniazdka, kafle w garażu i kotłowni. Od miesiąca ogrzewamy już dom. Mam podłogówkę na całym parterze, nad całym pomieszczeniem nad garażem (tzn. pralnią, łazienką, garderobą i pokojem i w małym holu. A.. ..i w górnej łazience. W pokojach mam grzejniki, a raczej mini grzejniczki 8) Są naprawdę małe, ale daliśmy takie jakie były w projekcie :o.

[

Łączę się w cierpieniach pogodowych :cry:

Chyba niestety idzie minus.

Jutro został mi ostatni rzut malowania dysperbitem. Od zewnątrz 3 warstwa, wewnątrz druga. Mam nadzieję, że jak przyjdzie noc to mi to wszystko nie odpadnie :o Już chory jestem od tych prognoz :evil:

Dziś pewnie mury skończyliście. Tani styropian dobrej marki jest u Genderki, na Zachemie mają fabrykę EPS 100 koło 140, EPS 200 190zł za m3. Co do kleju to może KREISEL zaprawa klejąco-zbrojąca ok. 20 zł za worek w Casto.

Jeszcze trochę i uda nam się zasypać :lol:

Łączę się w cierpieniach pogodowych :cry:

Chyba niestety idzie minus.

Jutro został mi ostatni rzut malowania dysperbitem. Od zewnątrz 3 warstwa, wewnątrz druga. Mam nadzieję, że jak przyjdzie noc to mi to wszystko nie odpadnie :o Już chory jestem od tych prognoz :evil:

Dziś pewnie mury skończyliście. Tani styropian dobrej marki jest u Genderki, na Zachemie mają fabrykę EPS 100 koło 140, EPS 200 190zł za m3. Co do kleju to może KREISEL zaprawa klejąco-zbrojąca ok. 20 zł za worek w Casto.

Jeszcze trochę i uda nam się zasypać :lol:

Kurcze, jan! dobrze mieć takich ludzi obok siebie ;-) dzięki za namiar na styro. Zdaje sie że jesteśmy na tym samym etapie ;-)

Co do pogody to możeby tak nakupić jakiś sprayów i spowodowac malutki efekt cieplarniany w naszym powiecie? Co ty na to ? jakby tak skrzyknąć forumowiczów? Aerozole w garść!

U mnie w projekcie są ciut mniejsze bo 78/140 ale i tak to wydaje mi się szaleństewem szczególnie że to będą pomieszczenia typu pralnia/ garderoba/ pokój nad garażem...hm... ja z całą pewnością dam mniejsze. Faktor cenowy też jest przekonujący. Za oko w tym rozmiarze cena jest min 1500! A ja mam ich...zaraz...chyba 4! Wydaje mi się że nawet wstawie mniejsze od 78/118.

Daj znać jak podejmiesz decyzje, pozdrówka

U mnie w projekcie są ciut mniejsze bo 78/140 ale i tak to wydaje mi się szaleństewem szczególnie że to będą pomieszczenia typu pralnia/ garderoba/ pokój nad garażem...hm... ja z całą pewnością dam mniejsze. Faktor cenowy też jest przekonujący. Za oko w tym rozmiarze cena jest min 1500! A ja mam ich...zaraz...chyba 4! Wydaje mi się że nawet wstawie mniejsze od 78/118.

Daj znać jak podejmiesz decyzje, pozdrówka

Papuch, jezeli moge doradzic to moze wez mniejsze ale nie rezygnuj kompletnie z okien dachowych. U nas w projekcie bylo ich 7 szt., nie chcialam zeby na przedniej elewacji byly okna w dachu, ogolnie nie lubie okien dachowych wiec pozostawilam tylo 3, tam gdzie mi sie wydawaly niezbedne (pokoj i lazienka), reszta okien byla przewidziana w garderobach i tak jak ty pomyslalam ze to zbedny wydatek. Dzis brakuje mi 2 okien wlasnie w garderobach gdzie jest strasznie ciemno, moze jak przyjda scianki dzialowe i te pomieszczenia zostana zamkniete to nie bedzie az tak zle, ale dzis naprawde uwazam ze powinnam byla zostawic jak przewidzial architekt :roll:

Ja zostawiłam wszystkie okna, a mój kierownik budowy dodał mi jeszcze jedno, wtedy bylam wściekła :o , (no bo co mi bedzie koszty generował! 8) ) a dzisiaj wiem i dziękuje mu za to ,że był nieugięty :D . Teraz mam w domu tak, że nawet rolet w pokojach na górze nie muszę odsłaniać, bo jest normalnie fajnie jasno.

A tak w ogóle, to miał kto takiego kierownika, który rządził, budował i decydował jakby dla siebie budował :lol: 8) ?

O! na przykład taka sytuacja:

-ja- do kierownika budowy: "Panie Józku, z tym podnoszeniem ścianki kolankowej to mszę to przemyśleć ijtro dam Panu odpowiedź. Na to pan Józek"dobra, jutro podejmiemy decyzje ". No, jest juz jutro. Gnam co silł w nogach na budowę, żeby powiedzieć , że jednak podnosimy..... A pan Józek na to"już nie trzeba było fatygi, sam podniosłem" :o No ciśnienie mi skoczyło i prawie na ustach miałam niecenzuralne *&$%##&*** 8) , ale teraz na to patrzę i się uśmiecham... To były czasy... :wink: