Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Papusiowe domisko- komentarze

papuch

Recommended Posts

• Odpowiedzi 538
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"...Chcieliśmy pełne drzwi do pokoi i zaczęłam się zastanawiać czy to nie zaciemni nam całego korytarza na górze a majster na to: no to damy taki fajny świetlik w dachu i będziez miała jasne światło i pełne drzwi!

No czy on nie jest kochany? ..."

A czy kochany majster powiedział ile kosztuje świetlik? ;) Chyba, że mówił o zwykłym oknie.

citocerber,

majster powiedział że świetlik to 8 stów. zobaczymy bo jak nie to sie z tego wycofamy. Sprawdzałam w necie i można dostać świetliki nawet po 670zł - oczywiście nie o średnicy 100cm ale mniejsze. Jak do tej pory to nasz majster sprawdza sie w 100 proc i myślę że i tu nie zrobi nas w balona.

pozdrówka

pap

Przemyśleć, rozważyć za i przeciw:)

A można w takim świetliku dać szybkę - ornament? u mnie na klatce schodowej, na szczytowej ścianie będzie okno. Damy ornament zamiast zwykłej szyby. Mogę je wtedy umyć nawet szmatką założoną na miotłę, nie będzie smug widać. A ze dwa razy do roku pogonie męża z drabiną ;)

Dziwczyny, ale to ma być świetlik a nie okno dachowe tzn. montuje się grzybek w dachu (dziura w dachu i w suficie) i srebrną rurą na poddaszu (już nieuzytkowym) ciągnie się światło naturalne do okrągłego 'okienka' ze specjalną szybą rozpraszającą czy coś.

Tak właściwie to nie ma widocznego żadnego brudu bo szyba (w suficie) nie jest przezroczysta tak do końca. Problemem jest ten grzybek na dachu który jak wspomniała yuka trzebaby czasem umyś (na święta wielkanocne ;-)

;-)