atija 15.06.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No , jak myć na dachu.... to jak Kto ? ..... Kominiarz oczywiście:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 15.06.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Eiremjp, pozwolenia na to nie trzeba tylko wzmianka w dzienniku budowy- nie jest to zmiana kubatury ani zmiana konstrukcyjna. Co do ceny to od 680-800 zł. Oczywiście są i droższe ale po co? Tylko ciągle nie wiem czy się na to zdecydować czy nie. Jak sobie ogladałam symulacje na stronie Fakro to fajnie to wygląda ale czy nie zaszkodzi dachowi? Jego szczelności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 15.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 rok temu byliśmy w górach w nowym pensjonacie i tam właśnie mieli taki świetlik na klatce schodowej i naprawdę super to wyglądało, rozmawialiśmy z gospodarzami i mówili, że mieszkają tam rok i nie narzekają a efekt naprawdę niewiarygodny zwłaszcza gdy dni są tak długie jak teraz więc myślę, że jeśli będzie dobrze zrobiony to zostanie prawdziwą ozdobą domu, no i oszczędność światła w przedpokoju. Tak więc same korzyści - że nie wspomnę o tym studencie, który przyjdzie go umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.06.2010 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ten student jest kartą nie do przebicia ale koniecznie AWFu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.06.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ten student jest kartą nie do przebicia ale koniecznie AWFu! Mama , o czym ty myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.06.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Oj pomarzyć troszkę i już wypominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.06.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zbigniew a co ty myślisz o świetliku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.06.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Doświetlenie klatki pasuje zrobić.Jak dla mnie może być taki świetlik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.06.2010 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 No to Najlepszy Doradca się wypowiedział i tak pewnie będzie ale ten student w pakiecie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.06.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 No to Najlepszy Doradca się wypowiedział i tak pewnie będzie ale ten student w pakiecie, nie? Ja ci dam studenta. Gdzie łazi po wysokościach ?. Jeszcze spadnie i co będzie ? Czy Wodociągi odebrały przyłącz i zaplombowały ? http://lh4.ggpht.com/_RSNEQunpnbg/TBkA6qz8maI/AAAAAAAABeo/WROvHfGD0io/s400/_DSC5353.JPG%22 Obawiam się ,że jest wykonany nieprawidłowo. Przy montażu wodomierza zachodzi konieczności zachowania prostych odcinków przed i za wodomierzem. Producent powinien podać te wartości, lecz zazwyczaj jest to 10 średnic przed (czasami 20) i 3 średnice za (czasami 5). Warunek ten wynika z konieczności ustabilizowania strugi cieczy wpadającej na wirnik. U ciebie tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 17.06.2010 04:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Ja ci dam studenta. Gdzie łazi po wysokościach ?. Jeszcze spadnie i co będzie ? Czy Wodociągi odebrały przyłącz i zaplombowały ? Obawiam się ,że jest wykonany nieprawidłowo. Przy montażu wodomierza zachodzi konieczności zachowania prostych odcinków przed i za wodomierzem. Producent powinien podać te wartości, lecz zazwyczaj jest to 10 średnic przed (czasami 20) i 3 średnice za (czasami 5). Warunek ten wynika z konieczności ustabilizowania strugi cieczy wpadającej na wirnik. U ciebie tego nie ma. Zbig! co ty mówisz!!! Dobra już pędzę z tym do małża! Małż podpisał protokół zdawczo-odbiorczy ale czy są plomby??? Będę wiedziała jak tam pojadę -po południu to dam znać. Wtedy dryndniemy do wodociągów- bo jak źle zrobili i jeszcze sobie liczą taką kasę to mnie coś trafi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 17.06.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Plomba jest Zbigniew, zakładali to przecież ludzie z wodociągów... Napisz mi prosze jakie są 'niechciane' skutki takiej konstrukcji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 18.06.2010 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Plomba jest Zbigniew, zakładali to przecież ludzie z wodociągów... Napisz mi prosze jakie są 'niechciane' skutki takiej konstrukcji??? Błędy w odczycie , ale nie wiem w którą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 18.06.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Jutro mamy załatwiać sprawy w wodociągach to im to wytkniemy ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 18.06.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 no ba jak student to tylko AWF raczej nie informatyki daj znać co z tam wodociągach powiedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.06.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Znajomi mieli problem z wkopaniem plastikowego szamba bo im wypychało! Lepiej jest z tą wodą na jesień -bo wtedy woda gruntowa schodzi do 140-160cm. Będziemy mieli betonowe szambo-to go nie wypchnie chyba A prawo Archimedesa zna ? To wcale nie jest takie pewne . Trzeba policzyć , jaka objętość poniżej poziomu wody , jaki ciężar szamba i wyjdzie czy masz łódź podwodną czy okręt nawodny . Jak masz tak wysoko wody gruntowe to może zrobić małą studnię zamiast zbierać deszczówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 20.06.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Zbych, ja i o tym myślał tzn o tej studni. Ale jak to w praktyce wykonać- wszyscy mi mówią że to droga impreza i że mizernie się zwraca bo jakieś filtry trzeba montować etc. I na dodatek problematyczne montowanie ze względu na tą wodę gruntową ;-( Kurcze ja nie budowlaniec ja filolog... figlolog...figlarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.06.2010 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Zbych, ja i o tym myślał tzn o tej studni. Ale jak to w praktyce wykonać- wszyscy mi mówią że to droga impreza i że mizernie się zwraca bo jakieś filtry trzeba montować etc. I na dodatek problematyczne montowanie ze względu na tą wodę gruntową ;-( Kurcze ja nie budowlaniec ja filolog... figlolog...figlarek Mam na myśli studnię tylko z wodą do podlewania kwiatków. Wykopać koparką na 5 m , zamontować kręgi żelbetowe i gotowa studnia. Można do niej podłączyć rynny to będzie wtedy rozsączać wodę z opadów. Studnia dla wody pitnej to trochę większy wydatek, jak jest woda miejska to może zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jak sobie ogladałam symulacje na stronie Fakro to fajnie to wygląda ale czy nie zaszkodzi dachowi? Jego szczelności? Ja sobie odpuściłem okno w dachu na schodach i zamiast tego doprojektowałem okno z pustaków szkalnych na poziomie schodów - jest nieźle no i myć na upartego nie trzeba wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.06.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Plomba jest Zbigniew, zakładali to przecież ludzie z wodociągów... Nawet widać ją na fotce - to to "coś" niebieskie przy liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts