garo 12.12.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Macie może doświadczenie w tej kwestii. Interesuje mnie zalecana grubość poszczególnych warstw stropu. Jak to wyciszyć?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 13.12.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Spróbuj na stronie - http://szkielet.com.pl/technologia/wlasciwosci_akustyczne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 15.12.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Mam pytanie do Wojtka Nitki - chcemy nad jętkami dachu zrobić sobie użytkowy stryszek. Czego użyć na podłogę - czy płyty OSB ułożyć na jętkach, czy może od razu deski podłogowe (3 cm)? Co będzie bardziej wytrzymałe(dodam, że mój mąż nie jest zbyt drobny i koło setki waży-czy podłoga z płyt OSB to wytrzyma)?Pozdrawiam.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 16.12.2003 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Asiu,poczytaj inny wątek Forum - http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=19100Jak za mało - pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 25.12.2003 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Jednak będę pytać dalej - nie planujemy, tak jak w poleconym przez Ciebie wątku, kończyć ocieplenia pod podłogą stryszku, ale chcemy je pociągnąć do samej kalenicy. Ale mamy wątpliwości co położyć jako podłogę na stryszku - deski (zaznaczam, że dobrej jakości, wysuszone) czy płyty OSB? Czy kładąc płyty nie ryzykujemy, że razem z podłogą wylądujemy kiedyś piętro niżej? Poradźcie! Asia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 26.12.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Wszystko zależy od konstrukcji -- jaki przekrój i rozstaw jętek,- w jaki sposób zamocowane do krokwi,Potem możesz dobrać odpowiednią grubość płyt lub desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts