Izulek 31.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zakupiłam takie do płyty indukcyjnej, gotuje się super. Jednak doczytałam, że nie powinno się w nich przechowywać żywności np. zupy w lodówce do następnego dnia.Czy faktycznie tego nie wolno robić i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 31.08.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Mam rondelek z tej serii i nie raz ladowal on w lodowce z jedzonkiem, nie widze powodu dla ktorego nie mozna by tak robic, garnki sa wykonane z nierdzewki. Moze jest cos czego o tych garnkach nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 31.08.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No właśnie nie jestem pewna ... czy to jest nierdzewka?Mówisz że nic się nie działo z garnkiem ani z jedzeniem? Doczytałam .... nierdzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 31.08.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Tak,to stal nierdzewna, nic sie nie dzieje z jedzeniem ani z garnkiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 31.08.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 użytkuję te garnki od roku, też przechowuję w nich jedzenie w lodowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 31.08.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przymierzam się do zakupu garnków do indukcji, czy w tych z ikea nie pojawiają się plamy? Czytałam na innym forum, ze tak się robi z garnkami z Tefala. Jak pod tym względem sprawują się te z Ikea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 31.08.2009 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No to się uspokoiłam, zupka ląduje w garnku w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 31.08.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przymierzam się do zakupu garnków do indukcji, czy w tych z ikea nie pojawiają się plamy? Czytałam na innym forum, ze tak się robi z garnkami z Tefala. Jak pod tym względem sprawują się te z Ikea? masz na myśli takie tęczowe plamy? hmm, u mnie zanim nie myłam w zmywarce faktycznie były,odkad są myte w zmywarce nie mam raczej problemów z tymi plamami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 31.08.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Mam tefala inginio, w instukcji też jest informacja , że nie można przechowywać w nich produktów w lodówce dłużej niż 24 h, ale dlaczego nie napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 31.08.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 asiulka hmm, u mnie zanim nie myłam w zmywarce faktycznie były,odkad są myte wzmywarce nie mam raczej problemów z tymi plamami właśnie przeczytałam w opisie tych garnków na stronach Ikei że nie można ich myć w zmywarce, już miałam je kupić ale chyba powstrzymam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 31.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 masz na myśli takie tęczowe plamy? hmm, u mnie zanim nie myłam w zmywarce faktycznie były,odkad są myte w zmywarce nie mam raczej problemów z tymi plamami Asiulka myjesz je w zmywarce? Nic się z nimi nie dzieje? Bo ja już nie wiem czy można czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 31.08.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 pewnie,że myję w zmywarce,nawet nie wiedziałam, że nie powinnam,nie po to mam zmywarkę w koncu ,żeby gary ręcznie obrabiać nic złego nie dzieje się z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 31.08.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No to spoko Bez sensu by było kupować dobre garnki a potem łapkami obrabiać...Ktoś wie czemu nie powinno się ich myc w zmywarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.08.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Nie można , a ja właśnie rozmyślałam, żeby sobie takie sprawić do nowego domku Jeszcze bardziej niepokojący jest zakaz przechowywania w nich potraw, bo w końcu w czym zupę przechować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 31.08.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To to ja jeszcze rozumiem bo np w puszkach nie powinno się dłużej jedzenia przechowywać w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.08.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przypomniało mi się coś Znajomi jakiś czas temu kupili te garnki i są z nich zadowoleni, a jedyny mankament to odbarwienia (albo plamy - nie pamiętam dokładnie) na jednym z garnków i teraz mi wpadło do głowy, że może w tym od stojącej zupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda912 14.07.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Odświeżam wątek.Lada moment montują mi kuchnię w domu, z płytą indukcyjną.Więc szukałam garnków do niej, wiele osób polecało Ikea 365+, mi się one też bardzo podobały, więc korzystając z tego, że akurat były tańsze dla posiadaczy karty Ikea, poprosiłam znajomego o zakup tych garnków. A teraz, jak czytam o nich, to trochę się niepokoje. Wiadomo, że nie powinno się gotowac w garnkach aluminiowych, ze względu na szkodliwy wpływ aluminium na zdrowie.te garnki były przedstawiane jako zrobione ze stali nierdzewnej, a teraz doczytuję na stronie taki opis: Pokrywka/ Uchwyt: stal nierdzewnaCzęści główne: stal nierdzewna, Powlekane Teflonem® Platinium PlusSpód/ Nit: stal nierdzewna, aluminium Czyli jest aluminium, ale czy ona jest tylko od spodu, gdzie dotyka płyty? Czy też może być w środku i mieć kontakt z żywnościa??? No i zawsze niby wiedziałam, że można je myć w zmywarce, a teraz jak doczytałam opisy poszczególnych garnków, to patelni, rondli i małego garneczka, który w środku ma powłokę Teflonową, nie wolno myć w zmywarce.Czy to dlatego, że teflon się niszczy? Ma ktoś jakieś doświadczenia ze zmywaniem tych garów w zmywarce?Proszę o opinie, bo nie wiem, czy ich nie będę zwracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 16.07.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Magda, nie wiem jak to jest z aluminium, natomiast co do mycia w zmywarce, to ja myję w niej wszystkie garnki Ikea 365+, te z teflonem też, patelnie i rondle również. Generalnie zmywarka myje wszystko poza kubkami dziecięcymi, które mają naklejki, bo te się zmywają więc już nie ryzykuję Edytowane 17 Lipca 2014 przez Juniorka literówka - miało być "dziecięcymi" a nie "dziewczęcymi" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts