robi1976 31.08.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 WitamChciałbym zamontować drugi zamek do drzwi antywłamaniowych gerdy (nie znam modelu bo kupiłem mieszkanie z wstawionymi drzwiami a na nich nie ma żadnej plakietki)Drzwi są z jednym zamkiem i ryglami antywłamaniowymiJestem ciekaw czy da radę samemu zamontować dodatkowy zamek tak żeby nie zepsuć centralnego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tribalrs 31.08.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Skąd więc pewność, że to drzwi z Gerdy, jesli żadnych tabliczek nie ma? Montaż dodatkowego zamka? Zyczę powodzenia, bo od strony "technicznej" nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić (a wyobraźnię mam niczego sobie ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi1976 31.08.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Skąd więc pewność, że to drzwi z Gerdy, jesli żadnych tabliczek nie ma? Montaż dodatkowego zamka? Zyczę powodzenia, bo od strony "technicznej" nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić (a wyobraźnię mam niczego sobie ) pzdr no faktycznie nie mam pewności zasugerowałem się pewnie tym że 1 zamek jest tej firmy co do dodatkowego zamka to na bank można zamontować bo widziałem u sąsiadów problem w tym że nigdy ich nie ma jak robię remoncik u siebie więc nie mam okazji spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 31.08.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jakis czas temu po zakupie mieszkania przy remoncie zakladalismy drzwi Gerdy. Drzwi mialy juz oryginalnie zamontowany dodatkowy zamek, tzw. budowlany. Po zakonczeniu remontu wezwalismy gostka z Gerdy i zmienil ten zamek na normalny, ale tak sprytnie zamykany. Wiec chyba mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 o ile pamiętam żeby można wstawić dodatkowy zamek w drzwiach gerda/puszkowy nawierzchniowy tak na wysokości wizjera mniej więcej/ to musi być tam gdzie ten zamek - wkładka z drewna w środku drzwi - żeby można było wyciąć dziurę w drzwiach i blacha się nie odkształciła... najtańsze wersje kilka/naście lat temu nie miały tej wkładki dzisiaj drzwi mają już ten dodatkowy zamek wpuszczany do środkaale to dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts