Mikołaj1719499942 31.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam. Niedługo kładę instalację elektryczną. Zanim przyjdzie elektryk chciałem zaplanować co i jak. Wnętrze domu mam już mniej wiecej rozplanowane. Zastanawiam się jakie i ile dać kabli jeżeli chciałbym korzystać z wideodomofonu oraz bramy z siłownikami i furtki z elektrozaczepem. Myślałem też o podglądzie z kamery przy furtce na ekranie tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 31.08.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 ...Zastanawiam się jakie i ile dać kabli jeżeli chciałbym korzystać z wideodomofonu oraz bramy z siłownikami i furtki z elektrozaczepem. Myślałem też o podglądzie z kamery przy furtce na ekranie tv. Do tej pory myślałem, że to rola elektryka - zrealizować plany i marzenia inwestora Jak ty to wszystko sam zaplanujesz to co u Ciebie będzie robił elektryk poza bruzdami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 31.08.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zastanawiam się jakie i ile dać kabli jeżeli chciałbym korzystać z wideodomofonu oraz bramy z siłownikami i furtki z elektrozaczepem. Myślałem też o podglądzie z kamery przy furtce na ekranie tv. a to zalezy jaki sprzet chcesz instalować w przyszłości i jak go skonfigurować, bo np.: do videodomofonu można dać samą skretkę żelową (0,5mm2) i dodatkowo koncentryk (jak pow. 50mb) bramę wjazdową można zasilać 12V oraz 220V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts