siza 07.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 My się wkurzamy, bo nasz majster od glazury zrobił sobie u nas przerwę i poszedł do innej roboty, ma wrócić w poniedziałek. Dzisiaj na pocieszenie widziałam naszą kuchnię i sprzęt w magazynie u producenta. Zrobię obiecane zdjęcia, ale ostatnio nie chciało mi się jeździć do tego domu skoro nic się w nim nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 07.09.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Od kilku dni zrobilam przerwe na doprowadzenie mieszkania do stanu uzytecznosci po pracy ciagle na budowe i do nocy.... Rano praca i w kolko... dzis juz mamy blysk jak mozna tak napisac... W piątek robilismy wpinke do rurociagu, tez nie obylo sie bez nerwow i spiec... okazalo sie ze plany informujace o przebiegu rurociagu to fikcja... glówna rura idzie na naszym podjezdzie jakies 10,5 merta od planu... Koparka przez przypadek pociagnela za rure ktorej tam byc nie powinno.... wycieklo 45 tys litrow odcielismy wode 3 wioską i to przed dożynkami ;P naprawiali usterke do 12 w nocy... Wstawili nam zawor na samym srodku, jak to faceci wystawili zawor 120cm i zdziwieni ze zrobilam awanture aby go skrócili... W koncu okazalo sie ze mozna go obciaci zrobic rowno z podjazdem... Teraz jestem jak "Ruski " mam wladze ;) jak mnie WK...... to zakrece kurek ;P Edytowane 7 Września 2011 przez ewa133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 07.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 To małe jezioro już macie;) i kilka siwych włosów pewnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 13.09.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Jeszcze raz płytki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 14.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Siza ty Szczesciaro Masz juz plytki i to jakie ... po ostatnim wypadzie do sklepu rozbolała mnie glowa ;( nic nie wybrałam choc podoba mi sie wiele niestety nie mialam "olsnienia" , ze to wlasnie te szukam dalej. Zapodaj jeszcze te z antresoli i caly domek jak tam idzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 14.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Malkul ,Janek, Klubaa, Tegus !!! A wy co juz spowiadac sie co sie dzieje ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 14.09.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 U nas DACH - cały czas czytam Wasze "przygody" związane z Domem Już niedługo przedstawię galerię postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 14.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (edytowane) U nas to się ciągną instalacje wew. i przyłącza- niestety jak flaki z olejem Melduję posłusznie: prąd zrobiony, woda zrobiona, kanalizacja wew.zrobiona , podłogówka się układa, jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu wylewka (wtedy wstawię fotki jakieś), tynki wew. skończone i wysuszone, zbiorniki na deszczówkę zakopne (razem 3.000 litrów), grzejniki zamontowane, geberity zamontowane, drzwi zew. się robią i po wylewkach montaż. Wylewki robimy anahydrytowe. Intensywnie też planuję nasz ogród. Działka już wrównana i nawieziona, jak chwaściory puszczą to zaproszę glebogryzarkę. Narazie sama je wydłubuję. thuje szmaragy nawiezione jesiennym nawozem. No tak zagalopowałam się trochę Tak tak to był pracowity okres, tym bardziej kochani, że wszystko robimy we dwoje (ja i mąż) Zapomniałabym jeszcze: wczoraj przyjechał kominek : spartherm varia 1v h2o xxl-4s I tym sposobem mąż juz sypia na budowie. Edytowane 15 Września 2011 przez malkul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 14.09.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (edytowane) OOO Malkul bidny małż... My juz spalismy niestety nie raz... Budzilam sie w nocy z Psem na plecach ;P i na materacu z "uwexu", a w domu kochany "Sułtan" z ikea Dzis dopiero ruszylo ogrodzenie byl taki problem aby kupic podklady, zdanie " auto wlasnie pakuje sie i jedzie"juz znam ........ Kominek zamowiony we wtorek, miał dzis wyjechac ale no wlasnie "jedzie" !!! Mialam dodac fotki z ocieplenia i tez własnie sie robia ;P Pozdrawiam Wszystkich Chyba nie pisalam mamy juz wykopane dwie studnie na wode opadowa zrobilismy z przelewem obok siebie. No i nasze dwa stawy juz sa Edytowane 14 Września 2011 przez ewa133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 15.09.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) U nas dzisiaj montują się drzwi wewnętrzne na piętrze, na dole trochę później, bo glazurnik wlecze się z robotą, na górze jeszcze nie skończył a zaczął układać na dole:mad: Nawiewniki, wywiewniki, wentylator zainstalowane. Szukamy firmy do zrobienia schodów. Nie wiemy jakie drewno najlepiej wybrać: buk, jesion, dąb, czy jeszcze inne. Rozmawialiśmy na razie z dwoma firmami. Pierwsza wycena ok. 6tys.- bukowe, druga 12tys.-jesionowe, przegięcie. Z zagospodarowaniem deszczówki na razie nic nie zdziałaliśmy. Mój mąż nie jest do końca przekonany co do odprowadzenia wody opadowej z dachu do zbiornika. Obawia się, że z czasem taki zbiornik ulega zanieczyszczeniu i woda w nim gnije. Dochodzi jeszcze problem w miesiącach zimnych, kiedy się ogrodu nie podlewa. Co wtedy z tą wodą zrobić? Mamy wody gruntowe na 1,5m. I czy zimą we wpustach lód i różnice temperatury nie powodują pęknięć rur? Chciałabym zainstalować w ogrodzie nawadniania kropelkowe z wykorzystaniem deszczówki, na razie nie mam pojęcia jak to się robi. Mój ogród będzie mały. Cała działka ma ok. 720mkw. Na ogród pozostanie ok. 400mkw. Nie wiem czy ma sens inwestowanie w specjalistyczny sprzęt do takiego małego ogrodu np. glebogryzarkę czy widły, szpadel i grabie na początek wystarczą? Edytowane 15 Września 2011 przez siza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 16.09.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Siza wiem ze schody tyle kosztuja, czasem zastanawiam sie z czego robi sie taka cena... Mozna pokusic sie o montaz schodow samodzielnie... Idzie zima pracy na zewnatrz coraz mniej... Znalazłam na allegro oferte na stopnie debowe Firma CENTER-WOOD Na aukcji oferuja Stopnie dębowe wykonane z drewna litego klejonego wzdłużnie, jednostronnie bezsęcznego 4-5 lameli na schoda. Wymiary stopnia: 1000 x 300 x 40 mm cena to 119zl za stopien. Unas jest 15stopni.Teraz pytanie jaki wzor chcesz zamontowac... mi bardzo podoba sie cos takiego ... Pisałas ze maz tnie koszty moze warto przemyslec ta sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 20.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Wylewki zalane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 22.09.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 24.09.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dziewczyny zakochałam sie w łupku brazylijskim.... jest cudowny jade po niego w przyszłym tygodniu. Kupiłam wczoraj plytki do kotłowni i pomieszczenia gospodarczego. Znalazlam plytki do dolnej lazienki jeszcze bez konkretnego projektu ale mysle , ze to to Z tubadzina serie Storm jest sliczna A co tam u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 24.09.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Mały update mojej budowy: od ogrodu: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d819bcd7d6c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e29f8e34fead.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16d4ef823910.jpg od ulicy: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc8a1e1d0a72.jpg pietro z widokiem: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3bc318447a1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 24.09.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 i wizualki lazienek: Parter: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a1e9d4dc57d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35de8bd109fc.jpg Pietro: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe02602cae89.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/422a948e5332.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ea26a779fe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 25.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Klub AA Super lazienki bardzo mi sie podobaja co to jest na scianie w tej dolnej jakis lupek ? Bardzo fajnie sie prezentuje Ślicznie bedzie. Lubie takie stonowane kolory biel drewno szarosci Ciagle zastanawiam sie nad górna lazienka na podloge chce zastosowac dab bielony my way- z paradyża... Znalazlam piekne drzwi wewnetrzne z kolekcji Apis (model A23, dąb bielony) sa sliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 25.09.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Dzieki. Na scianie w dolnej lazience ma byc beton z fakura drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 25.09.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Klub_AA zestawienie kolorów w górnej łazience rewelka Układ też świetny.szkoda że mam już zaplanowane inaczej (geberity już mam alne w wylewce i otwór na wanne wpuszczona zostawiony więc dupa zbita:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 27.09.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Klub aa w tej dolnej lazience nad toaleta co to sa za plytki takie duze z jakiej serii. Mysle nad czyms takim nad plyte w kuchni aby beton sie nie brudził albo ze stali cos do samego okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts