Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 852
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Jesteśmy na ukończeniu projektu. Zostały drobne poprawki. Generalnie zmiany w projekcie to:

- likwidacja pustki nad salonem

- wydłużenie domu o 1.2m w kierunku wejścia

- dwie garderoby i spiżarnia

- okna dachowe doświetlające większe pokoje

Chętnie poczytam wszelkie krytyczne głosy bo znając ten dom na wylot mogę już czegoś nie widzieć.

http://u.wl.sggw.pl/michal/1.jpg

http://u.wl.sggw.pl/michal/2.jpg

• 2 months później...
Rozumiem, ze chodzi o okna dachowe nad antresola. Ja nie robilem. Chyba moglby sie pojawic problem z ich myciem.

Temat mycia pomijam, szyby w veluxach są "niebrudzące się" raz na jakiś czas można mycie z drabiny ogarnąć, plusem będzie na pewno duże doświetlenie, wymierzyliśmy wchodzą 78x118

oj wymagaja ;) brudza sie jak wszystkie, z weluxa za doplata można zamowic szybe niebrudzaca ale nie jest to w standardzie.

No i właśnie o to mi chodziło, ganiać po drabinie nie uśmiecha mi się, tym bardziej że wokół domu są sosny i na wiosnę okna byłyby żółte od pyłków, chciałem doświetlić troszkę salon, tym bardziej że odsunęliśmy witrynę w stronę tarasu o 1,3m, cóż pozostanie mi zabawić się w alpinistę i poprzycinam trochę te sosny co by więcej słoneczka z rana zaglądało.

Klub_AA mam pytanko, bo nie śledziłem wątku, jak rozwiązała się sprawa z dachem z blachą na rombek stojący?

U mnie idzie blacha pruszyńskiego z przetłoczeniami, a łaty 10cm i nic się nie gnie, wszystkie panele "leżą jak na stole"

No i właśnie o to mi chodziło, ganiać po drabinie nie uśmiecha mi się, tym bardziej że wokół domu są sosny i na wiosnę okna byłyby żółte od pyłków, chciałem doświetlić troszkę salon, tym bardziej że odsunęliśmy witrynę w stronę tarasu o 1,3m, cóż pozostanie mi zabawić się w alpinistę i poprzycinam trochę te sosny co by więcej słoneczka z rana zaglądało.

Klub_AA mam pytanko, bo nie śledziłem wątku, jak rozwiązała się sprawa z dachem z blachą na rombek stojący?

U mnie idzie blacha pruszyńskiego z przetłoczeniami, a łaty 10cm i nic się nie gnie, wszystkie panele "leżą jak na stole"

Hej. My też odsunęliśmy witrynę o 1,3m, i naprawdę salon nie wymaga dodatkowego doświetlenia :) Pozdrawiam

Hej

Dawno tu nie zaglądałem, parę nowych osób się pojawiło.

Z mojej strony dodam, że mieszka się bosko!!!.wprowadziliśmy się w grudniu:) zima niestety nas nie oszczędziła ale przetrwaliśmy. ktoś powyżej zlikwidował pustkę nad salonem co uważam za błąd a nawet wielbłąd. Projekt traci swój charakter i nie jest już to samo.

pozdrawiam Widokowców Starych i Nowych

ktoś powyżej zlikwidował pustkę nad salonem co uważam za błąd a nawet wielbłąd. Projekt traci swój charakter i nie jest już to samo.

Co kto lubi - DLA MNIE pustka nad salonem jest kompletnie nie do przyjęcia co resztą już potwierdziło parę osób nie tylko na tym forum.

Ja z innej beczki. Czy ktoś z Was miał do czynienia z dachówką Domino? Słyszałem głosy, że ze względu na to, że jest płaska deszcz lubi nie spływać po niej w dól tylko przy silniejszych wiatrach ześlizguje się na krawędziach i chlapie po elewacji. Szkoda by było mi rezygnować z tej dachówki :(

A na czym polega odsunięcie witryny o 1.3?? Powiększenie salonu i likwidacja załamania?