ewa133 30.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 30.07.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) cd Edytowane 30 Lipca 2011 przez ewa133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 31.07.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ewa133 Mam dwa pytanka. Czy napierwszym zdjęciu ogrodowej inspiracji jest nasadzenie z jakiegoś jałoca płożcego i żwir szary? Czy cos innego? Każdy cis jest trujący? A miałam w planach cisa kolumnowego sztuk kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 31.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Ja pierwsze nasadzenia w moim "ogrodzie" poczynilam, posadziłam 15 szt. thuji brabant, chcę odgrodzić się od sąsiada i ją formować. Dwie sztuki wydawało się, że wypadną, bo zbrązowiały, ale zaczęly od srodka się zielenić, może nie wylecą. Kupłam drzewka 120cm w doniczkach. Skopałam podłoże, wykopałam doły, wlewałam wodę, dosypywałam pół na pół podłoże dla iglaków opsypywałam nawizem, na wierzch dałam korę, podlewałam i podlewałam. Nie wiem czy ten nawóz był konieczny, tego nie jestem pewna. Czy mogę jeszcze, mimo posadzenia drzewek połozyc geowókninę, bo chwasty trochę za bardzo rosną? Chciałabym sama pomęczyć się i założyć ogród, korzystając z pewnej pomocy, oczywiście. Mam kuzyna, który pracuje w ogrodnictwie, może uda nam się coś wykombinować.Projekt z tej pracowni http://zielonakreacja.pl/ogrod6 widziałam w jakimś czasopiśmie o ogrodach i zamierzam z niego skorzystać. Podoba mi się wykorzystanie podkładów kolejowych i żwiru. Cisa u mnie tez posadzę, tak jak w tym projekcie powyżej, z lawendą i formowanym bukszpanem wzdłuż podjazdu do garażu. Dzieci postraszę troszeczkę, ze nie dotykać. Balustada szklana i dzieci też nie idą w parze i mimo wszystko ją zrobimy. Fajne te inspiracje. Edytowane 31 Lipca 2011 przez siza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 01.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 ja juz wiem ze pierwsza i podstawowa regula w moim przyszlym ogrodzie bedzie brak Tuii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 01.08.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Skoro taka mowa o ogrodzie to z czego zrobić ŻYWOPŁOT - musze sięteżtroszeczke od izolować ewa jako projektant moze coś doradzisz - pasowało by na jesieni już coś posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.08.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Teguss na forum muratora w dziale Ogrody był taki temat żywopłot nieformowany. Prosze http://forum.muratordom.pl/showthread.php?101549-%C5%BBywop%C5%82ot-nieformowany-szukam-inspiracji i tam jak poczytasz to propozycji jest mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 02.08.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ostatnio brak mi czasu na wszystko postaram sie szczegolowo cos doradzic i pomoc,w tym tygodniu mam urlop do nocy siedzimy na budowie jak znajde moment naewno pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 02.08.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Może ktoś napisze lepiej czy za duzo kolków mi nawiercili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 04.08.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Siza my wlasnie ocieplamy, jednak wybralismy metode bez kolkowania, aby uniknac zima efektu "biedronki" Kleimy na Tytan EOS z Seleny, jak na obecna chwile jestesmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 04.08.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Hey hey powiedzcie mi Ci co budowali z ceramiki, ile mniej więcej cementu na całość murów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 05.08.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Odważna decyzja ta rezygnacja z kołkowania, o Tytanie EOS krążą różne opinie (oczywiście dobre i złe). Najważniejesze aby wykonawca miał doświadczenie z pianką.Jaki gruby styropian kładziecie? Z frezem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 05.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Kładziemy z Termoorganiki fasada silver 15cm(bez frezu) na garaz kupilismy standard fasada 12 tez z termoorganiki. Zamontowane sa listwy startowe oraz jakies boczne laczenia. Generalnie jest opinia ze do 8 metrow mozna nie kolkowac.Zobaczymy jak prace sie zakoncza, ewentualnie zostanie zakolkowane na naroznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 06.08.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Termoorganika na stronie internetowej zwraca uwagę, że stosując klej poliuretanowy (co prawda Termorganiki) należy styropian bezwzględnie kołkować.Z kołkowaniem to jest wogóle dylemat, nie ma jednoznacznej odpowiedzi co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 09.08.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 U nas od jutra idą tynki wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 15.08.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Oczywiscie jesli chodzi o kolkowanie jest dylemat...Najlepszym rozwiazaniem tego problemu jest zakup kolkow wkrecanych,wpuszczonych w izolacje, ktory zakrywa sie dekielkiem z materialu izolujacego. Niestety wiele kolkow wbijanych jest żle osadzonych, albo trzpien jest pekniety (osadzonego juz kolka)albo osadzony jest za gleboko... W rezultacie taki kolek niczego nie mocuje powoduje tylko mostek cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 16.08.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Malujemy dzisiaj elewację, na razie "biedrony" po deszczu nie było widać. Jesienią zrobimy zdjęcia kamerą termowizyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 16.08.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 19.08.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ewa 133 możesz mi napisać jaką macie wysokość okien w kuchni i gabinecie na dole O te duże mi chodzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 19.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) W gabinecie jak i kuchni mamy 215cm male nad blatem kuchennym maja 65cm, u gory wyszly mniejsze 195cm Malkul mam cos dla Ciebie przypuszczam ze bedzie ci sie podobało http://forum.muratordom.pl/showthread.php?140736-Zachciankowe-ogrody.../page3 Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez ewa133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts