Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 852
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas juz tynki schną (zrobiło się pieknie) :wiggle:, woda w środku zrobiona w ten weekend i teraz lecimy z podłogówką. Zaraz po wylewkach przyjeżdża montaż kominka z płaszczem wodnym. My wybralismy Spartherm Varia 1Vh H2O XXL-4S. Trwają wyceny ceramiki i baterii do łazienek. Analizuję i wybieram.

U nas juz tynki schną (zrobiło się pieknie) :wiggle:, woda w środku zrobiona w ten weekend i teraz lecimy z podłogówką. Zaraz po wylewkach przyjeżdża montaż kominka z płaszczem wodnym. My wybralismy Spartherm Varia 1Vh H2O XXL-4S. Trwają wyceny ceramiki i baterii do łazienek. Analizuję i wybieram.

Własnie mialam pytac o kominek jaki wybraliscie bo sama nie jestem pewna a bedziemy zamawiali (mysle nad wkład kominkowy z płaszczem wodnym Mila 24 kW gilotyna) U nas juz podlogowka jest w poniedzialek zalali posadzki. W piatek jedziemy kupic plytki i cala reszte. Dom juz ocieplony ;)

Edytowane przez ewa133

Na ścianach mamy płytki z Tubądzina seria Barcelona Palazzo z kolekcji Zienia, a na podłodze Carrerę z Opoczna- były tańsze i bardzo podobne do płytek Zienia. Płytki Palazzo 1 odbiegają trochę kolorystycznie od listew, są bardziej białe. Rozmawiałam z przedstawicielem firmy, powiedział, ze tak bywa. Na ekspozycji w sklepie żadnej różnicy w kolorystyce nie widziałam. Bardzo mi się podobały. Gdybym wiedziała, że "tak bywa" kupiłabym chyba płytki innej firmy, np. Marazzi z serii Paris.

Brakuje u nas jeszcze fug. Do białych płytek chcę białą, a do czarnych - czarną fugę. Na podłogę epoksydową białą.

Listwa górna jest położona odwrotnie, nie zdążyłam w porę zareagować i mam za swoje:(

Zdjęcia marnej jakości, bo z telefonu;)

Zdjęcie0599.jpg

Zdjęcie0598.jpg

Zdjęcie0599.jpg

Zdjęcie0598.jpg

Edytowane przez siza

Tak miało byc, nie widze aby listwa byla nie tak jak powinna ;) Juz jest fajnie ;) tez zagladalam na kolecje zienia ;) Jestem ciekawa jak wyszla ta imitacjapanela... podziel sie prosze ;)

Wczoraj wrocilam z niczym ze sklepu bylamkupic swoja ukochana lampe nad antresole.... Wybralamz voxu model kropla chcialam kupic 3sztuki, okazalo sie ze ja wycofali .....strasznie jestem przybita ;( moze jak buszowałyscie po sklepach wiecie gdzie jeszcze mozna podobna kupic tylko nie z Vistosi lacrime bo cena powala....

Takie lampy widziałam w salonie efilo, zobacz na forum muratora.

Pewnie przesadzam z tymi listwami. Zrobię lepsze zdjęcia tych płytek. Dzisiaj mi się nie uda, bo malec ma jutro urodziny, muszę coś przygotować:stirthepot:

Płytki dobrze imitują panel.Są bardzo białe z połyskiem, ale listwy niestety trochę odbiegają, pewnie zależy od partii produkcji. Zakochałam się w nich w sklepie.

• 2 weeks później...

Witam,

czy mógłbym prosić o informację dot. powierzchni tynkowania dla tego projektu? :)

lub jeśli ktoś byłby na tyle miły to powierzchnia ścian nośnych i działowych osobno :)

ewentualnie wszelkie inne dane pomocne przy wycenie prac :)

ile kosztował was strop i jaka objetosc betonu poszla na fundamenty?

Dziewczyny polecam strone z oswietleniem http://www.luxlighting.pl/ lampy sa swietne od wyszukanych do tradycyjnych i w "normalnych cenach"

Polecam ;)

Lampa halogenowa NERO 1x50W biała 56330/31/10

Lampa SLIM biała 090702

Lampa wisząca BREDA 1 295089

Lampa wisząca DALLAS 5503xx, 5501xx

Lampa wisząca LAN E27 51811x

Lampa wisząca NOTTE / NOTTE METAL S1

Lampa wisząca SLIGO duża 295447

Siza juz teraz daj sobie spokoj zwłaszcza ze w przyszłym roku napewno siegniecie na wiosne po herbicydy... Jak widzialam na zdjeciach wasza dzialka byla wczesniej "nieuzytkiem", w ziemi jest duzo perzu i wiele "chwastów", ktore w chwili wzruszenia gruntu pobudza je do wzrostu. Najlepiej na wiosne przygotowac teren wyrownac zrobic obwodki gdzie maja sie znajdowac sciezki, rabaty.... to co wzrosnie potraktowac roundupem po kilku tygodniach przeorac badz przejechac glebogryzarka i dopiero zabrac sie do zakladania ogrodu.

Grunt po budowie wymaga szczegolnej troski nie zakopujcie czasem resztek po budowie na dzialce ( czesta widoczna praktyka )

Pytałas wczesniej o geowlóknine, jak najbardziej nawet po posadzeniu warto ja rozkladac pod roslinami. Warto tez kupic linie kroplujace na allegro sprzedaja je po okolo 100zl za 100m

Edytowane przez ewa133