TEGUSS 02.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam ponownie po dłuższej przerwie. Mam pytanie do osób które już są po tynkach. Możecie tak pi razy oko napisać ile as wniosły instalacje i tynkowanie? Ja na wiosnę muszę się już posiłkować kredytem na wykończenie i mniej więcej zbieram info co mnie jeszcze czeka Dzięki Witam ! Za tynki dziś zapłaciłem - 11400 zł Tynki Cementowo-wapienne z agregatu po 25 zł z metra, wyszło 456m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 02.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A czy ktos kalkulowal juz koszty od SSO do stanu deweloperskiego? Mi ekipa krzyknela 140 tys. za materialy i robocizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 03.01.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 mi wstępie bez wyliczeń też tak w jakiejś luźnej rozmowie majster powiedział tzn 150 k. Dzięki za info o tynkach, Wy chyba macie większą powierzchnię niż w oryginale nie? zastanawialiście się nad piecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 My za tynki wew. gipsowe knauf płaciliśmy 7.400zł (materiał+robocizna)-pow.domu ok 150m2A SSO to około 115 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 03.01.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 My placilismy okolo 7800 tynk dolina nidy beta lekki. Siza daj znac jak idzie... Malkul a u was. My praktycznie juz wszystko kupilismy do domu chcialam jeszcze z odpisem w tym roku zdazyc. Teraz pomalu szpachluja te regipsy ktore ciagnely sie strasznie dlugo ale juz... montaz kuchni umowiony na luty. trzymajcie kciuki 15 stycznia mamy miec prad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 03.01.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 to całkiem całkiem ja liczyłem że z tynkami zamknę się w granicach 10k, i chyba się uda. My zatrzymaliśmy się na zamknięciu dachem odeskowaniu i opapowaniu. Na wiosnę jeśli się uda zdobyć kredyt ruszymy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.01.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My też lecimy regipsy i podiweszamy sufity, a ze robimy sami (ja + mąż tzn. powinno raczej być mąż+ja) to idzie jak krew z nosa Schody na lutego i kuchnia też na lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 04.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was to największe okno ma zrobione w PCV? jedna z firm zapowiedziała że jest to możliwe do wykonania, ale ciężar takie szyby pewnie jest ogromny i obawiam się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 04.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was to największe okno ma zrobione w PCV? jedna z firm zapowiedziała że jest to możliwe do wykonania, ale ciężar takie szyby pewnie jest ogromny i obawiam się trochę. My mamy z PCV i jesteśmy zadowoleni z okna. Ma łącznik statyczny (jest podzielone na 2 jak w projekcie). Opisałem je we wcześniejszych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.01.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 my też mamy PCV firma AP Żory. Jedna część jest szklaona na stałe-montaż odbywała się z HDS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 04.01.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Teguss a Wy w jakiej Firmie robiliście okna. Malkul możesz podesłać fotki jak to wygląda u Ciebie? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez MagdaiKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 04.01.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 MagdaiKamil, Widze, ze stoicie dokladnie przed tym samym problemem co my Ja jednak sklaniam sie ku alu ale decyzja nie jest latwa. Jesli zdecydowaliscie sie na pcv to moge ci polecic firme Ł&K z Łasku (sa producentem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 04.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Okna Petecki odpisali że nawet w Alu nie podejmują się zrobienia tego okna:Dśek w tym że chcieliśmy pcv ze względów ekonomicznych i wyglądu też bo jednak te okleiny wyglądają korzystniej. Niestety nie bedziemy mieć grafitowego dachu i okien szarych. Plan pozwalał tylko na czerwona- brązowa....:/ zatem okna chcieliśmy w kolorze złoty orzech a na alu raczej efekt będzie o wiele gorszy niż pcv. no cóż. Ja jeszcze skoczę jeszcze do Budvaru na rzgowskiej w Łodzi to dam Ci Klub AA znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa133 05.01.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Malkul do regipsow to do konca podpiac sie nie moge, cos pomagam ale ta h........... welna byla cała moja dzis przyjechala wanna z tego ucieszylam sie bardziej jak z lamp czy stolu Lampy z reszta dwa razy jechaly raz nie te pozniej wytłuczone plytki przyjechaly nie ten kolor, z tubadzina dekory potluczone,czekamy na wymiane wszystko opoznione... Polecam lampy firmy karko kupilam u nich naprawde piekne lampy. Czekam jeszcze na Agd do kuchni choc czesc juz kupilam reszta przyjedzie moze za tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 05.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ewa napisz prosze lub najlepiej wstaw linka co to za stół kupiłaś, do jadalni rozumiem? I które lampy wybrałaś? Ja własnie wybieram AGD,(niełatwe to zadanie). Ceramika , armatura i glazura już kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 05.01.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja mam Okna VETREX (http://www.vetrex.com.pl) Montowało je 4 "fachowców" nie potrzebowali HDS-a I w witrynie nieotwieranej jest podwójna szyba 6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 05.01.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nasze oknoi tarasowe :wymiary: 4000x2130 System: Optima K5Kolor: Szary BAZALTOWY obustronnie Szyba: CLIMATOP 0,7 KRYPTON 6 MM Okucie: GU(max. ciężar skrzydła 200 kg), Profile pięciokomorowe z podwójnym uszczelnieniem, Okucie przeciwwyważeniowe, PODZIAŁ OKNA 2250/1750. Uwielbiam to okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 05.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A my finalnie zdecydowalismy sie na okna aluminiowe aluprof profile MB-70HI Czy ktos z Was ma wycene na podlogowke? Fachowiec powiedzial 95 zl brutto za m2 (robocizna i materialy). Duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 05.01.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 hmm ja nie pomogę robilismy sami na systemach REHAU . Był fachowiec sprawdzić i powiedziała że wyszło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 05.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Moje okno ma wymiar 4100x3350 więc większe i zapewne w tym problem Pewnie nie obejdzie się do podziału na 3 części. Dostałem 3 warianty najdroższy na 15.931,95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts