Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

MiK:D dobry skrót:D

A w jakiś system alarmowy też się bawiliście? czy to tylko 'podstawowa' elektryka?

Co do dużego okna to chyba nici z podziału na dwie duże tafle. Chyba zostaniemy przy dolnym podziale na 4 części przy czym dwie skrajne stałe a dwie środkowe przesuwne co dam nam dużą przestrzeń na wprost salonu do ogrodu, za całość nam jedna firma policzyła 18 k

• Odpowiedzi 852
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A powiedzcie mi proszę jak to wychodzi przy instalacji podłogówki? Duża jest różnica pomiędzy grzejnikami a podłogówka? Ja w projekcie mam grzejniki kanałowe które są mega drogie i tak się zastanawiam czy nie dać podłogówki w całym domu,

My dalismy na całym dole podłogówke, i dodatkowo w lazience jest grzejnik, a u gory na antresoli oraz w lazience w pokojach sa grzejniki tak jest po prostu wygodniej i zdrowiej. Podłogowka dlugo sie nagrzewa... jak zawsze sa plusy i minusy.

Jesli chodzi o alarm to u nas wszystkie przewody byly wypuszczone przed tynkowaniem, pod kazdym oknem i drzwiami czujki u gory tez, elektryk cos tam robil pod alarm specjalnego.

U nas kosmetyka regipsow maz klnie ;) wierci koronka strop ;) te oprawy za duze tam nie takie ;) Kończymy garaż aby przenieść te wszystkie graty z domu bo wszystko zalega. Czekam z utesknieniem na brame garażową ktora rozwiąże cały balagan ;)

A jesli chodzi o oswietlenie to u nas jest duzo wnek w suficie jak na wizualizacji w projekcie pod antresola na przedpokoju tez pod sama sciana oraz w lazience gornej i dolnej tez ;) oj troche tego jest Na antresoli widoczne sa belki miedzy nimi oswietlenie z massiva z Philipsa nero w bialym kolorze bardzo fajnie wyglada.

A co do pradu to znowu stoimy życzliwy sasiad w ostatniej chwili stwierdzi ze nie da sie podpiac do słupa ktory stoi na jego posesji, i znowu czekamy brak mi juz sil...

Edytowane przez ewa133

Faktycznie zapomniałem połączyć wpisy.

Ewa dzięki za info, prawdopodobnie zrobimy tak samo, w projekcie mamy grzejniki kanałowe ale ich koszt jest spory no i śmieci zbiera pewnie z całego domu. Możesz i zdradzić ile kosztowo Cię to wyniosło tzn. CO?

Co do prądu to u nas po ponad rocznych użeraniach się z elektrownią w ten piątek mamy mieć zalicznikowanie;D i jak to się mówi JEST MOC!

u nas wyszły dwa pomieszczenia więcej po modyfikacjach i pewnie dam tylko w salonie kuchni gabinecie i łazience ogrzewanie podłowgowe a pozostałych (pralnio suszarnia i spiżarka) chyba w ogóle nie dam tzn spiżarnia napewno niet. a pralnio suszarnia może mały grzejnik na ścianę. Dziś siadamy znowu do harmonogramu ....

Wlasnie wtrocilismy z poszukiwan kostki z zaglebia granitowego ;)Kostka zamowiona na poniedzialek Jesli komus sie przyda rozmiar 7-9rozmiar 200zl tona szara Czarna 7-9rozmiar 550zl tona 10 rozmiar 190tona odpad granitowy 25zl tona zasylki i inne 1500 komplet + robocizna .

MIK ty to jestes szczesciara mam nadzieje ze i u nas zaswieci ;(

Znalazłam w końcu wolną chwilkę :) pełna mobilizacja i proszę:

http://images43.fotosik.pl/1326/9535f53647a4399agen.jpg

http://images50.fotosik.pl/1335/c14a33de55698b88gen.jpg

http://images37.fotosik.pl/1288/5f59ae29e5ec98efgen.jpg

to są dziury na te oświetlenie liniowe na antresoli, tylko jeszcze wełnę trzeba wyskubać.

http://images43.fotosik.pl/1326/fcee77c25624a26cgen.jpg

My mamy w Db maja najlepsza oferte ale jakosc obslugi i kretactwa w tym banku doprowadzily do tego , ze po roku wspolpracy jestem tak zniechecona ze zalatwiam na nowo ten gaszcz papierow aby zrefinansowac kredyt w Nordei.

Brak slów.

Obiecalam fotkia a na dodatek agregat nam padl jestesmy nadal bez pradu , jak wracam wieczorem po pracy jest juz ciemno,na fotki. Ale obiecuje jak tylko zablysnie cokolwiek ;) to wstawie...