Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 852
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KlubAA ale co do kredytu to już go macie czy dopiero czekacie na decyzję? Ja byłem w stoplat i tam widziałem podobną wycenę. Odradzano nam przesuwne okna że niby się uszczelki wycierają że ciężko się otwierają i że są droższe. Nie wiemy mamy mętlik. Zdecydujemy się na profile veka alphaline 90+ tylko teraz albo przesuwka albo normalne drzwi w najcieplejszym pakiecie. KlubAA skąd braliście okna dachowe?

nawet nie wiedziałem o jakich zielonych kolorach mówisz? Ja będę miał miedziany kolor dachówek. Chyba zupełnie iny niż pozostali, no ale PZGP nie pozwalał na grafitowy kolor. Dziś wpłaciliśmy zaliczkę na okna. Veka Aplhaline 90 plus z Vetrexa kolor dwustronny orzech. Cały czas czekamy na info o kredycie. Miał się do nas zgłosić ktoś z milenium w sprawie wyceny ale póki co cisza. W sobotę będę miał wycenę od hydraulika nr 1 ale mam wątpliwości co do niego bo na pytanie: A jaki piec by Pan tutaj polecał?" Odp" 27 jak nie 30 KW lepiej mieć zapas." i tutaj już mi się nie spodobał. Ale tak czy siak zobaczymy co powie, a w tym tygodniu jeszcze spotkanie z hydraulikiem nr 2 i moim murarzem który też się zajmuję wykańczaniem aby omówić resztę. Teraz trzeb "tylko" to ogarnąć;)

Witam,

Wprowadziliśmy się przed świetami. Czekamy na wiosnę, zeby zacząć roboty wokół domu. Jeszcze wiele nam brakuje z wyposażenia, ale cieszymy się z tego co jest, bo prawie wszystko kupujemy nowe, ze starego mieszkania wiele nie zabralismy. Mam trochę zajęc dlatego przestalam pisać, ale zagladam do Was od czasu do czasu.

Co mogę powiedzieć to na plus projektu, dużo światła w całym domu, dodatkowe korzyści z ogrzewania przez słońce w pogodne dni; na minus pogłos, roznoszące się dźwięki w całym domu, może to być uciążliwe.

Pozdrawiam Wszystkich:wiggle:

Edytowane przez siza

Siza wszyscy czekamy ;) A ja ciagle dopytuje o te drewnopodobne na antresoli ;)

A ja sie musze pochwalic wneka na drzewo od podlogi do sufitu kolo kominka ;) Mimo ze nadal brak pradu i agregatu cos robimy podlogi sie klada scianu juz wymalowane praktycznie u gory w calosci pozostaly do obczyszczenia belki... bo umazane od farby sa. Czekamy z upragnieniem na słupy elektryczne ;( jest juz wydana decyzja na budowe... i czekamy...