malkul 11.09.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 my czekamy jeszcze na drewno wybralismy termososnę , i będziemy zaciągąć woskiem do elewacji ALTAX http://www.altax.pl/rozwizania/drewniane-elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 11.09.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Też mysleliśmy nad altaxem woskowym, kolor dąb, początkowo myśleliśmy o tik ale patrzyliśmy na kolory zwykłej lakierobejcy, woskowy odcień już jest zupełnie inny. W tych marketach wszystko wisi bardzo wysoko pod lampami i nie widać prawdziwego koloru. a pod spód penetrin altaxu bo chyba ma najlepszą wydajność. Jaki kolor bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.09.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 My tez penetrin a kolor bierzemy sosne bo mamy juz taki kolor podbitki więc żeby ładnie się zgrał. a jakie drewno dajecie? pokaz jakies fotki wewnatrz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 12.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Co do drewna to świerk nasz polski. Wydaje mi się że każde drzewo jest dobre pod warunkiem jak się je dobrze zaimpregnuje.. przynajmniej tak mi się wydaje:P, a podbitkę macie z pcv czy też drewno?. Dziś jadę na budowe to zrobię coś więcej i wrzucę chociaż jest jeszcze niezły rozpierdziel. Górna łazienka już w kaflach teraz tylko powykańczać na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 13.09.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 my mamy na podbitce drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 14.09.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 U nas swierk syberyjski a do impregnacji Altax. Malkul mozesz pokazac swoja podbitke? A&A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 05.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Malkul pomalowaliście już elewacje? ja już miałem kupić altax w kolore dębu ale jednak za jasny prawie jak surowe drewno a sosna już w ogóle według mnie pokaż proszę jak to wyszło u Ciebie. pozdrawiają rodzice Lenki;) od 3 tygodni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 07.10.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 ok wybrany jednak impregnat a nie lakierobejca woskowa kolor dąb pierwsza warstwa pomalowana jutro możę zabiorę się za drugą:)kolor trafiony wygląda niemal identycznie jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 23.10.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam ! OD 27 września mieszkamy w naszym domku "z widokiem" Obiecałem zdjęcia ale jak wiadomo okres wprowadzin i pierwszych dni w nowym "Swoim" gniazdku jest niezapomniany i wszystkie inne sprawy zeszły na drugi plan. Kilka zdjęć z zewnątrz na dniach postaram się zrobić fotki w środku - czekam na lepszą pogodę gdyż obecna nie pozwala na "rozwiniecie" się mojemu aparatowi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 24.10.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 TEGUSS, elewacja rewelacja! prosiłbym o podanie nazw (symboli) kolorów i zdjęcia również w słoneczną pogodę. btw. bardzo ładny podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.10.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 tegus teraz się nie wymiagasz, dawaj więcje fot i ze środka i taras!!! Wyszło świetnie! a taras masz z kostki tej co na schodach? daj zbliżenie prosze. zajrzyj na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 24.10.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam ! Zamieszczam kilka kolejnych zdjęć. Posprząta się będzie więcej środka Taras mamy z płyt chodnikowych. Co do elewacji z góry podziękowania dla Pana Krzysztofa z Piotrkowa Trybunalskiego szary - 615 C biały - W 001 stary wzornik kolorów Producent weber-sait gobain link do strony: http://www.netweber.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 24.10.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Sorki za post pod postem ale zdjęcia się nie mieściły malkul dzięki za e-mail. Schody jeśli o to chodziło na zewnątrz z kostki brukowej a w domu mamy drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 25.10.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 TEGUSS, dzięki za odp. i zdjęcia; świetny efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 30.10.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Widze, że wszyscy już wykańczają swoje domy "z widokiem", a ja dopiero czekam na pozwolenie. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem na wiosne ruszamy :] Może kiedyś was dogonie Wkróce wkleje zdjęcie działki na której domek stanie, a jest co pokazać... Problem bł tylko z ustawieniem domku, ale jakoś sie udało. Ostatecznie po wymianie projetu wybraliśmy opcje lustrzaną. Zmian wielkich nie przewiduje. Z szaleństw to jedynie wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicramp 31.10.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 genezyp, nie jesteś osamotniony , też czekam na pozwolenie, mam już wytyczone pod fundamenty i odlesienie, w przyszłym tygodniu wchodzą pilarze i koparka, mój projekt jest wydłużony o 1m od strony kuchni i wejścia i jest dodatkowa kondygnacja- a to ze względu na ukształtowanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 31.10.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Ja stoje przed wyborem materiału na ściany - na 90% będzie to silka E24. Edytowane 20 Listopada 2012 przez genezyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizzi 15.11.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam interesuje sie tym projektem i chcialem zapytac wszystkich, ktorzy juz sie wybudowali i w nim zamieszkali jak wyglada sprawa akustyki tego domu? Druga sprawa czy ktokolwiek z Was rozwazal zastosowanie do budowy domu innej technologii niz murowana (szkielet drewniany badz HBE - drewno klejone)? Mnie nawet HBE przekonuje ale nie wiem jak to sie sprawdzi w tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 15.11.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam interesuje sie tym projektem i chcialem zapytac wszystkich, ktorzy juz sie wybudowali i w nim zamieszkali jak wyglada sprawa akustyki tego domu? Druga sprawa czy ktokolwiek z Was rozwazal zastosowanie do budowy domu innej technologii niz murowana (szkielet drewniany badz HBE - drewno klejone)? Mnie nawet HBE przekonuje ale nie wiem jak to sie sprawdzi w tym projekcie. Witam ! Jeżeli chodzi o akustykę nie jest to dom dla ludzi lubiących ciszę Antresola skutecznie rozsyła dźwięki po całym domu. Jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i dla Nas nie ma to większego znaczenia. Ogólnie jest wporządku. Jeśli chodzi o budowę tego domu z drzewa rozważaliśmy to przy wyborze materiału z jakiego będzie on postawiony. Przy drewnianym nie da się postawić tak wysokich ścianek kolankowych i znacznie zmniejsza się przestrzeń na górze i wchodzenie po schodach w-g projektu jest znacznie utrudnione gdyż robi się nisko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 15.11.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam ! Jeżeli chodzi o akustykę nie jest to dom dla ludzi lubiących ciszę Antresola skutecznie rozsyła dźwięki po całym domu. Jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i dla Nas nie ma to większego znaczenia. Ogólnie jest wporządku. /QUOTE] Potwierdzam antresola niesie głosy, ale od czego są drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts