genezyp 20.11.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Pozwolenie odebrane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicramp 20.11.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Pozwolenie odebrane! nasze już w zeszłym tygodniu, jeszcze tydzień i możemy kopać, drzewa wycięte, humus zebrany, jutro będziemy grodzić. Budujemy z porothermu, z silką byłoby dużo roboty z instalacjami, będzie dużo kabelków Edytowane 20 Listopada 2012 przez nicramp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 21.11.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) myślisz, że warto zaczynać jeszcze w tym roku? Co do materiałów to u mnie też sie może skończyć na Porothermie Będe wiedział w piątek. Edytowane 21 Listopada 2012 przez genezyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicramp 28.11.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ława już wylana, jutro zaczynają z bloczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 01.12.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Witam ! Oto kilka zdjęć z Naszego domku Pozdrawiam http://imageshack.us/g/1/9897526/ Edytowane 1 Grudnia 2012 przez TEGUSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h16v 08.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Witam ! Oto kilka zdjęć z Naszego domku Pozdrawiam http://imageshack.us/g/1/9897526/ Chciałem jeszcze raz bardzo podziękować TEGUSS za możliwość zobaczenia jego domu. Niezwykle cenne przeżycie dzięki któremu dokładnie już wiemy na co zawracać uwagę. Przy okazji była to naprawdę bardzo miła wizyta Dom śliczny. Serdecznie pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2012 przez h16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 05.01.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 TEGUSS, z czego macie podbitkę zrobioną? Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 10.01.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 h16v - informuj na bieżąco jak decyzje lenka25 - podbitki PCV Gamrat Co jest temat zamiera Mieszkacie już podeślijcie kilka zdjęć na zachętę dodam nasze http://img801.imageshack.us/img801/5116/sla0045.jpg http://img405.imageshack.us/img405/3581/sla0032.jpg http://img690.imageshack.us/img690/5342/sla0026.jpg http://img197.imageshack.us/img197/5194/sla0017.jpg http://img4.imageshack.us/img4/8660/sla0011.jpg http://img41.imageshack.us/img41/5615/sla0021.jpg http://img856.imageshack.us/img856/4871/sla0043.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizzi 12.01.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witam ! Jeżeli chodzi o akustykę nie jest to dom dla ludzi lubiących ciszę Antresola skutecznie rozsyła dźwięki po całym domu. Jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i dla Nas nie ma to większego znaczenia. Ogólnie jest wporządku. Jeśli chodzi o budowę tego domu z drzewa rozważaliśmy to przy wyborze materiału z jakiego będzie on postawiony. Przy drewnianym nie da się postawić tak wysokich ścianek kolankowych i znacznie zmniejsza się przestrzeń na górze i wchodzenie po schodach w-g projektu jest znacznie utrudnione gdyż robi się nisko Pozdrawiam Teguss, po pierwsze gratuluje. Wykonczenie Twojego domu jest naprawde rewelacyjne. Bardzo podoba mi sie dobor kolorystyki (stolarki, elewacji, dachu) ale tez dbanie o szczegoly na kazdym etapie urzadzania i nie przesadzanie z kolorami (Less is More). Co do technologii, HBE chyba pozwala na zdecydowanie wiecej niz jak zakladam technologia szkieletowa, ktora przywolujesz. W HBE mozliwosci materialu (np rozpietosc stropow) wychodzi lepiej niz w technologii konwencjonalnej. Stad tez zakladam (ale tez dopytam Konsbud), iz podniesienie scianki kolankowej jest mozliwe. Czy u Ciebie tak wlasnie jest zrobione? O ile cm zostala podniesiona? Ze zdjec widze, ze nie ma to wplywu na proporcje domu i odbior bryly domu. Wszystko wyglada nadal bardzo spojnie. Ja analizuje Z Widokiem 2 (czyli wersje z garazem), ktora ma nieco wiekszy metraz i jak dla mnie nieco lepszy rozklad parteru (mniejsza lazienka, wiekszy gabinet, wieksza kuchnia, no i klatka schodowa jak w Atrakcyjnym 2, ktora bardzo mi sie podoba). Rozwazam jednakze rezygnacje z antresoli, bo zonie sie to kompletnie nie podoba i nie umiem jej przekonac (szkoda). Akustyka tez jest tu istotna. Podobno w poniedzialek 14.01 ma byc na domyzwizja.pl nowa wersja strony internetowej i wizualizacje wnetrz Z Widokiem 2. Czekam na to. Co do technologii, to z duzym prawdopodobienstwem bedzie to w moim przypadku HBE, kwestia jeszcze wyboru projektu (atrakcyjny 2 juz odpadl bo za uzo zmian, prosty 1 jest super ale za duzy, wiec na czolo wysuwa sie Z Widokiem 2. Decyzje w najblizszych 3 miesiacach). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 13.01.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) bizzi co do podnoszenia ścianek kolankowych u mnie jest dokładnie jak w projekcie Nie dodawałem nic od siebie - (może kilka cm ale to wynikło z grubości bloczka i wieńca - ale to nadal kilka nie istotnych cm). Co do projektu domu "z widokiem 2" nie wypowiem się Bo mamy już postawiony dom "z widokiem" i na jego temat mogę się rozpisywać Co do Antresoli - zapraszam do siebie bądź do kogoś z antresolą w domu - żona zmieni zdanie "Gdy usłyszysz z dołu podaj coś będąc na górze w mgnieniu oka zobaczysz jakie to fajne" Pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2013 przez TEGUSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 16.01.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 TEGUSS, bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak w ogóle Twoja elewacja to mój "namber łan" piękna jest:yes: a czy na dole na podłodze masz affrony grafitowe? Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 17.01.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 lenka25 widzę, że znajomość terakoty jest na wysokim poziomie Tak to Affron Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 18.01.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 To nie znajomość terakoty ja po prostu też je mam u siebie i tak mi się wydawało, że u Ciebie też to właśnie one tak pięknie się w oczy mi rzucają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 TEGUSS - piękny dom !! Przepiękny! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 27.01.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam ponownie Korzystając z chwili wolnego zamieszczam krótki opis "pomieszczenia", które zrobiliśmy u nas na antresoli. Jest to suszarnia oraz przechowalnia prania i pościeli Dodatkowe pomieszczenie, które w-g mnie załatwiło dodatkową przestrzeń nie tracąc przy tym z funkcjonalności antresoli oraz nie zabiera potrzebnego miejsca. Wykorzystany kąt i tak był by nieprzydatny, a atut okna i małego grzejnika pomaga w przeznaczeniu tego pomieszczenia. Ilość światła na antresoli drastycznie się nie zmieniła. I do dziennego wykorzystania pozostałej przestrzeni jest wystarczająca. Ścianki zrobiłem z płyt G-K oraz konstrukcji lekkiej z profili stalowych. Drzwi wykonałem w-g swojego pomysłu też z płyt G-K co miało stanowić po ich zamknięciu jedność Póki co same zalety tego pomieszczenia. Podobny "dodatkowy pokoik" zrobiłem w dużym pokoju na górze, który służy nam jako sypialnia. Pomieszczenie to jest przeznaczone na garderobę i także spełnia swoje zadanie w 100%. Pozdrawiamy z domu "z widokiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weldan 30.01.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam wszystkich ja tez jestem w trakcie budowy domu z WIDOKIEM tylko bez atresoli , jestem jak na razie na etapie fundamentów ,ale na wiosne ruszamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h16v 25.02.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam, My właśnie zakupiliśmy projekt "Z Widokiem 2". Data ukończenia projektu to Styczeń 2013. Myśleliśmy, że będziemy pierwsi a tu proszę - trzecie miejsce. W chwili obecnej bierzmy się za gruntowną przeróbkę projektu - wydłużenie całego domu, usuniecie antresoli, powiększenie kotłowni, wpasowanie kominka na wymiar, budowa spiżarni itd. Efekt wielu miesięcy przemyśleń i zasługi kolegi TEGUSS, dzięki uprzejmości którego zobaczyliśmy dom na żywo. Co z tego wyjdzie - sami jesteśmy ciekawi. Projekt robi wrażenie starannego choć standardowo np. instalacje są kiepsko dobrane i będziemy je robić na nowo. O efektach będę informować na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEGUSS 26.02.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 h16v no jestem ciekaw co tam wymodzicie:) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h16v 14.03.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 h16v no jestem ciekaw co tam wymodzicie:) Powodzenia Myślę, że już niedługo będę mieć gotowe rysunki domu. Sam siedzę i rysuję bo do projektów nie dodano plików CAD. Jest to do cholery roboty. Ale sytuacja zaczyna się klarować. Jak tylko będę mieć projekty to podzielę się nimi. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 19.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 U nas: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts