brachol 12.12.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Witam czy jest taka mozliwosc zeby przykleic do plyty OSB takie plytki klinkierowe ktore normalnie nakleja sie na mur i potem te plyty przykrecic do stelarza tworzac takie panele do sciany 3 warstwowej? Bedzie sie to trzymac na tej plycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.12.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 wszystko zależy od tego czym przykleisz (klej elastyczny)nie wiem po co ci coś takiego, ale napewno przyklejenie płytek wprost do ściany zewnętrznej będzie tańsze i pewniejsze.Pozatym nie wyobrażam sobie jak obrobisz narożniki, załamania i obkładając dom takimi płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.12.2003 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 ale nei da sie chyba przykleic tych plytek bezposrednio do welny albo styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.12.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 ale nei da sie chyba przykleic tych plytek bezposrednio do welny albo styropianu? pytałeś o ścianę trójwarstwową - zrozumiałem, że chodzi ci o taką, w której 3-cią warstwą od zewnątrz jest mur do styropianu faktycznie nie przykleisz, i musiałbyś dać taką płytę, ale jak ją zamocujesz przez ten styropian do muru, żeby była sztywna? To pewnie ma być cokolik? Jeślitak - to pojawi się problem jak te kafelki na płycie wykończyć od góry i jak połączyć te płyty z kafelkami na narożach domu. Do tego dochodzi jeszcze problem z mocowaniem tego do ściany nośnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aandrzejek 12.12.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Plytki klinkierowe można kleić do styropianu. Nie wiem czy by to zdało egzamin na całej ścianie, ale jeśli ktoś chce zrobić tylko cokolik to na pewno nic sie nie stanie styropianowi ani płytkom. Zdaje sie ze w którymś Muratorze było o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.12.2003 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 ja to sobie tak wymyslilem ze robie sciane nosna potem ocieplam ja welna albo styropianem ale tak jak w metodzie suchej i do rusztu drewnianego przykrecam te plyty no i mam elewacje klinkierowa ale tansza chyba niz z normalnej cegly no chyba ze sie myle? co do wykonczenia naroznikow to jeszcze o tym nei myslalem ale moze cos sie da wymyslic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ress 13.12.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Raczej Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts