Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plamy po fudze

nmaniek

Recommended Posts

Położyłem płytki takie które nie sa zaimpregnowane (gres nieszkliwiony czy coś takiego) i po nałożeniu fugi zastały na nich plamy po fudze. Co prawda to jest kotłownia i założenie było ze niezwracany uwagi na jakoś ale teraz te plamy mi okropnie świecą po oczach. Próbował to czyści różną chemia (domestos itd.) i nic dalej są. Macie jakąś rade jak sie tego pozbyć i oczywiście o ile to jest możliwe.

Kiedyś miałam u siebie takie śmierdzące dziadostwo do czyszczenia właśnie płytek z fugi i nazywało się toto chyba DELFIN (ale może być że inaczej). W każym razie polecam zrobić wycieczkę do sklepu i zapytać o taki preparat do czyszczenia (chyba z firmy ATLAS) bo ja miałam jeszcze impregnat do fug z tej samej firmy i możliwe że to on nazywał się delfin... To bylo z 5 lat temu więc proszę o zrozumienie. A dzialanie tego płynu było proste - rozpuszcza pozostalosci fug. Tylko trzeba uwazac na fugach bo moze je tez nadpsuć, poprostu uwaznie przelatywac gąbką z tym specyfikiem. No i przygotować się, że to śmierdzi niemiłosiernie! Jak pomogłam cokolwiek to się cieszę.

Położyłem płytki takie które nie sa zaimpregnowane (gres nieszkliwiony czy coś takiego) i po nałożeniu fugi zastały na nich plamy po fudze. Co prawda to jest kotłownia i założenie było ze niezwracany uwagi na jakoś ale teraz te plamy mi okropnie świecą po oczach. Próbował to czyści różną chemia (domestos itd.) i nic dalej są. Macie jakąś rade jak sie tego pozbyć i oczywiście o ile to jest możliwe.

Proszę sprawdzić te środki ,

http://www.gres.pl/porady_techniczne/gres/srodki_czyszczace_gres.html

szczególnie Keranet, podobno działa :wink: