Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A my nie mamy agrowłókniny :)

Recommended Posts

Mnie bardzo pomogła w pierwszym sezonie, jak roślin było mało, a chwasty atakowały zewsząd. Muszę powiedzieć, ze tam rośliny znacznie lepiej rosły niż w miejscach, w której jej nie dałam., nie mówiąc o plewieniu.

A teraz w zasadzie przez te rozsadzania i przesadzania już się zamieniła w ser szwajcarski i takie sznurki wydzieram. Wybierałam zresztą taką nie bardzo plastikową, tylko taką matową, nieśliską, jak flizelina. Z czasem mięknie i rozkłada się w ziemi.

Witajcie, u mnie do ogrodu jeszcze daleka droga, ale mnie osobiście nie podoba się ingerencja w naturę. Nie będę miała agrowłókniny ani jakiejkolwiek kostki, może tylko na podjeździe do garażu i ścieżka do domu, ale tylko dlatego aby ochronić trawę. Mój ogród to takie - POLETKO PANA BOGA !!!! Pozdrawiam.

ja nie dałam - i gdy wróciłam po czterotygodniowym pobycie poza domem to rzut oka na ogród sprawił, że aż mi mowę odebrało i dech zaparło :wink:

Jak okiem sięgnął (daleko nie sięgam, bo ogród nieduży) półmetrowe chwaściska, a spomiędzy nich nieśmiało wyglądajace bylinki i krzewy. A przed wyjazdem wyplewiłam "do czysta"...

Teraz karnie rozkładam agrowłókninę. Nie chcem ale muszem :wink:

ja nie dałam - i gdy wróciłam po czterotygodniowym pobycie poza domem to rzut oka na ogród sprawił, że aż mi mowę odebrało i dech zaparło :wink:

Jak okiem sięgnął (daleko nie sięgam, bo ogród nieduży) półmetrowe chwaściska, a spomiędzy nich nieśmiało wyglądajace bylinki i krzewy. A przed wyjazdem wyplewiłam "do czysta"...

Teraz karnie rozkładam agrowłókninę. Nie chcem ale muszem :wink:

Trza było z domu nie wyłazić ino pilnować bestyj! :evil: :wink:

Witam

Muszę się wytłumaczyć :wink:

W trakcie budowy logował się tutaj mój mąż, miał wiele pytań do forumowiczów. Potem ja zajęłam jego miejsce i czytam namiętnie wszystkie porady, oglądam Wasze piękne domy i ogrody a czasem się też pochwalę naszymi dokonaniami. Czasami czytamy i oglądamy wspólnie.

I tak już zostało, nie chce mi się zmieniać :lol:

Pozdrawiamy (tak lepiej?)

Beata i Bogdan :D