Gagata 31.08.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Konkretnie to netbook msi. Nowiutki. Juz uruchomiony, windows xp działa. jak teraz połaczyć się z internetem w jakiejś knajpce czy innym centrum handlowym? Niby komputer mam, niby internet "w powietrzu" jest - a on nic nie widzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 31.08.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Najlepiej najpierw sprawdzić, czy masz włączone WiFi w komputerze. W wielu laptopach włącza/wyłącza się je przełącznikiem. O pracy WiFi najczęściej informuje (świeci się) jakaś kontrolka/dioda.W drugiej kolejności należy sprawdzić, czy oprogramowanie laptopa przewiduje jakiś program do wyszukiwania/konfigurowania sieci bezprzewodowych czy też trzeba będzie korzystać z systemowego rozwiązania Windows. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 31.08.2009 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Tobi - mam coś w rodzaju instrukcji (to jest msi u100 plus), taka raczej prosta rysunkowa, ale są tam opisane wszystkie przyciski i gniazda i nic nie ma o takim przełączniku... Skąd mam wiedzieć czo oprogramowanie przewiduje jakiś program....? Boże dlaczego to nie jest dla mnie oczywiste jak dla innych (młodszych...) ??? Tobi są dołączone jakieś CD, ale nie mam normalnej instrukcji tekstowej gdzie mogłabym przeczytać (jestem nieprawdopodobnie staroświecka ) co zawierają i co z nimi mam zrobić... A poza tym - przecież netbook nie ma napędu CD... Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 31.08.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zdobyłam się na odwagę i włożyłam do mojego stacjonarnego komputera CD od netbooka. Cóż znalazłam?? Instrukcję obsługi. Także po polsku . No i wynalazłam w niej jak włączyć funkcję bezprzewodowej sieci LAN (to chyba to?? ? > Robi się to kombinacją dwóch klawiszy. OK - to teraz muszę udać się w zakres działania takiej sieci i spróbować. Może to wszystko....?? Tylko jeszcze co z tym ewentualnym specjalnym oprogramowaniem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 31.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No jak już włączysz net bezprzewodowy, to obserwuj co się będzie działo w pobliżu nadajnika WiFi - prawdopodobnie uruchomi się program do wyboru dostępnych sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.09.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Tobi - mam nadzieję Dam znać czy się udało.. I bardzo dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 19.09.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Daj znać jak poszło z tym netem, bo ja wiecznie na kablu wiszę i mam już dosyć, chcę być bardziej mobilna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.09.2009 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 No - jest OK!W knajpkach itp, tam gdzie jest sieć " w powietrzu" po prostu włączam laptopa i sama się zgłasza - można siedzieć w jak długo się chce, w niektórych miejscach są pewne ograniczenia - np podają hasło do wklepania i dostęp na pół godziny.. Ale głównie jest bez ograniczeń.A na laptopie mam taki włącznik (ta kombinacja dwóch klawiszy) do korzystania z połączeń bezprzewodowych no i on musi być włączony. Bardzo to wygodne i bardzo mi było potrzebne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts