Dariuszj 31.08.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów.Mam mały dylemat jakiej firmy wybrac okna tzn. napewno pakiet 3 szybowy tylko nie wiem czy w profilu o szerokości 73mm czy 82mm. Co bedzie lepsze?Z góry wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 31.08.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Najpierw sprawdz, czy te trzyszybowe nie przyciemniaja za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariuszj 31.08.2009 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To akurat mi nie przeszkadza, chodzi mi bardziej czy rama 73 mm utrzyma cieżar tych szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.08.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 skup się na czymś innym - jakiej grubości ma być pakiet trzyszybowy a nie grubość ramy bo wsadzić trzy szyby można nawet do dawnej trzykomorowki na ramkach dystansowych 6mm tylko po co? Jeśli chcesz mieć k na poziomie 0,7-0,6 to dystans musi byc 12-14 mm a tym samym cały pakiet ma szerokość 40-44 mm a to nie w jazdy profil zmieścić można - choć Polak potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariuszj 31.08.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jestem w tej dziedzinie laikiem wiec dla mnie pakiet 3 szyb ma byc ciepły a zastanawiam sie nad ramami bo obydwie maja te same parametry przepuszczania ciepła A dylemat powstaje czy 73 mm utrzyma cieżar szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.08.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jestem w tej dziedzinie laikiem wiec dla mnie pakiet 3 szyb ma byc ciepły a zastanawiam sie nad ramami bo obydwie maja te same parametry przepuszczania ciepła A dylemat powstaje czy 73 mm utrzyma cieżar szyb.wiec skoro jesteś to posłuchaj - tu nie chodzi o to by pakiet miał trzy szyby dla samego faktu posiadania trzech szyb. Chyba nie o to ci chodzi ? tylko o jak najmniejsze straty ciepła a ty przy wypełnieniu argonem nie ma szansy przy tych ramkach o których poprzednio pisałem zejść niżej. Ograniczeniem tak naprawdę nie jest profil tylko okucia i nośność dolnego zawiasu. Pozostaje kwestia jaka zostanie zastosowana do takich grubych pakietów szybowych listwa przyszybowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts