jakubhendzel 31.08.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 witam. mam problem.. mam działeczke w gliwicach. na działeczce jest III stopien szkód górniczych. Jak wzmocnić findamenty? a może płyta? domek praterowy z poddaszem? robić stropy monolityczne zelbetowe, czy tylko zrobić wieńce o przekroju 25X25. Jak zrobić ściągi w ruszcie fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 31.08.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Takie rzeczy u projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 31.08.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 My też mamy III kategorię szkód górniczych,architekt nam zmieniał przy adaptacji projekt pod szody górnicze.Mamy wzmocnione ławy fundamentowe,pręty "16",poszło chyba 5 ton stali na fundamenty,na strop 2 tony.Strop ceramiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 01.09.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Takie rzeczy faktycznie u projektanta, my wybudowaliśmy dom na III st. szkód gorniczych (Ruda Śl.) i jak wszędzie tutaj fundamenty mamy dość kosztowne... Wszystko zależy od projektu, specjaliści stosują różne rozwiązania.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 02.09.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Gdy już będziesz szukał projektanta do adaptacji projektu, to unikaj inż. Kurpasa z Chudowa, partacz totalny... U mnie same błędy, u luczak84 również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusyitrole 02.09.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Tak sie wlasnie zlozylo ze wlasnie do tego pana Kurpasa dostalem namiary od klienta ktory korzystal z jego uslug i byl zadowolony,teraz nie wiem co mam myslec bo ma sie on zajac moim projektem tzn dostosowac go do szkod gorniczych i zaprojektowac podpiwniczenie,a szczerze mowiac to nie znam sie na tym i nie mam osoby ktora by mogla zweryfikowac czy jest to faktycznie dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 02.09.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Ja akurat go nie znam,ale moja ekipa budowlana też już miała z nim do czynienia na budowach i też niemile go wspominają ,także po co psuć sobie nerwy na samym początku budowy,potem będą same poprawki to lepiej poszukaj innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusyitrole 02.09.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Rzeczywiście lepiej zrezygnuje z jego usług. Może ktoś mi poleci sprawdzonego architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 03.09.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Mojego nie polecam bo był też beznadziejny,także nie bierz p.Pola bo nerwicy dostaniesz .Architekt od slawkina spoko gość tez byłam u niego,ale za adaptację pod szkody górnicze zażyczył sobie 4000zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 03.09.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Tylko musicie wziąć pod uwagę że wziął 4000 ale za mocne przerobienie projektu. Między innymi przedłużenie i poszerzenie garażu, poprzestawianie ścian, kominów. Więc nie można narzekać... A chłop wystawił 2 faktury...Jedną na "moje" zmiany i drugą na szkody (a tę wartość dostaje się zwróconą od kopalni) Lecz nie polecam mojego projektanta. Wręcz przed nim przestrzegam!!! Polecam za to mojego kierownika budowy, wychwycił wszystkie błędy i nieścisłości oraz walczył z Kurpasem o doprowadzenie projektu do "stanu używalności". Budowa prowadzona WZOROWO. Był osiągalny o każdej porze, doradzał kontrolował ekipę i egzekwował wykonanie wszystkich rzeczy zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 03.09.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Jakby co, to namiary są w moim dzienniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.09.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Nam powiedział 4000zł prawie bez zmian żadnych,zmiana była jedna-kominek w innym miejscu,także trochę drogo . A kierownika jak najbardziej polecam Twojego ,bo też jest moim kierownikiem budowy i jesteśmy super zadowoleni z jego usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusyitrole 04.09.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 No to kierownika juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andmagg 05.08.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 witam, czy mogę powiedzieć na czym polegały błędy architekta, o którym Pan pisze bo dostałem namiary właśnie na niego i chciałbym się zorientować w tej sprawie bardziej szczegółowo, gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 05.08.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 witam, czy mogę powiedzieć na czym polegały błędy architekta, o którym Pan pisze bo dostałem namiary właśnie na niego i chciałbym się zorientować w tej sprawie bardziej szczegółowo, gdzie się budujesz? Ja myślę że dom już sprzedał lub remontuje patrz data postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.08.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) witam, czy mogę powiedzieć na czym polegały błędy architekta, o którym Pan pisze bo dostałem namiary właśnie na niego i chciałbym się zorientować w tej sprawie bardziej szczegółowo, gdzie się budujesz? Wystarczy pojeździć i popytać się wśród użytkowników nowych domów w okolicach Gliwic gdzie w/w gość ma "patent" na konstruowanie i zabezpieczenia na szkody górnicze Dwóch sąsiadów ma domy od niego i delikatnie mówiąc,nie polecają. Od siebie dodam,ze względu na zwrot z kopalni nie zastanawiaj się i rób izolowaną płytę fundamentową,na szkody jest to lepsze rozwiązanie niż tradycyjne fundamenty a przy okazji pozbywasz się mostków termicznych do gruntu. Tylko nie rób płyty u K..,niestety miałem przyjemność z nim rozmawiać na temat swojej przyszłej płyty i gość raczej nie ma pojęcia o tym,betonu chciał zapodać 30cm a zbrojenie z fi16 A i też mam "trójkę" Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polok87 06.05.2019 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Jakby co, to namiary są w moim dzienniku budowy Link już niestety niedostępny, a jestem właśnie na etapie szukania rzetelnego kierownika budowy. Mógłbym prosić o namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polok87 06.05.2019 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Wystarczy pojeździć i popytać się wśród użytkowników nowych domów w okolicach Gliwic gdzie w/w gość ma "patent" na konstruowanie i zabezpieczenia na szkody górnicze Dwóch sąsiadów ma domy od niego i delikatnie mówiąc,nie polecają. Od siebie dodam,ze względu na zwrot z kopalni nie zastanawiaj się i rób izolowaną płytę fundamentową,na szkody jest to lepsze rozwiązanie niż tradycyjne fundamenty a przy okazji pozbywasz się mostków termicznych do gruntu. Tylko nie rób płyty u K..,niestety miałem przyjemność z nim rozmawiać na temat swojej przyszłej płyty i gość raczej nie ma pojęcia o tym,betonu chciał zapodać 30cm a zbrojenie z fi16 A i też mam "trójkę" Też dostałem namiar na Pana K. i koszt wykonania projektu na szkody górnicze 3ciej kategorii to 3k i teraz obawiam się że to co dostanę nie będzie warte ceny. Kogo ostatecznie wybrałeś albo u kogo robiłeś płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts