pk1 31.08.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 wczoraj zostały zamontowane drzwi zewnętrzne stalowe(drzwi są odrazu z ościeżnica )i jak się dziś okazało między progiem a drzwiami przy zamkniętych jest szpara ok 1-1,5cm przez którą wieje zimno bardzo proszę o pomoc co można z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 31.08.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przez noc się rozeschło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.08.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przez noc się rozeschło? Oj kolego, metalowe drzwi się nie rozsychają tylko korodują. Jak montowali to szpary nie było, przez noc przyszła rdza i zeżarła dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pk1 31.08.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 drzwi takie : http://okdoors.pl/main.php?fid=382&pg=30 i co radzicie na tą szparę ?jakąś uszczelkę ? niby jakaś uszczelka jest ale akurat na dole drzwi mają szparę(skrzydło nie dochodzi do progu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Kto montował ? Niech poprawia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 31.08.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 sam nie dotykaj dzwoń do bałwanów co montowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2009 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ... jest szpara ok 1-1,5cm przez którą wieje zimno bardzo proszę o pomoc co można z tym zrobić można do tego podejśc na różny sposób ... np. wkleic uszczelke reklamować drzwi przyzwyczajac sie do zimna itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.09.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Drzwi z ulotki to zwykłe "chińczyki"...a taka szpara w drzwiach stalowych bardzo często jest "przewidziana" konstrukcyjnie. Nawet w Gerdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.09.2009 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Drzwi z ulotki to zwykłe "chińczyki"... a taka szpara w drzwiach stalowych bardzo często jest "przewidziana" konstrukcyjnie. Nawet w Gerdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Zdziwiony jesteś że te drzwi są "made in china"? Czy że szczelina jest tam fabrycznie? Mowiąc "przewidziana" mam na mysli fakt, że drzwi są nie do końca dopracowane. A wynika to z tego, ze uszczelka jest zamocowana na obwodzie skrzydła, a w obrębie progu nie ma ciągłości a jest przesunięcie uszczelki do wewnątrz - tak średnio o ok. 1-2cm i to tędy "świeci". Można tu dać dodatkową uszczelką na obwodzie ościeżnicy (tylko by sie nie okazało że będzie za bardzo prężyło i drzwi się nie zamkną. Można to też czasem zniwelować odpowiednio ścisłym spasowaniem progu, ale tu jest ryzyko że drzwi będą szorowały o próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 03.09.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 a próg zamontowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 też mam trzy szt. takich (no inny napis chińczyków, świadomie i dobrowolnie je sobie kupiłem, sam zamontowałem, żadnych prześwitów nie mają, natomiast jeżeli to ta sama masówka to progi mają z nierdzewki wspawane w całość ościeżnicy, nie demontowalne znaczy się ani nie regulowane uszczelkę w progu na pewno mam ale czy ciągłość zachowana czy przesunięcie - nie pamiętam, dość tego że są szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Czesc tych drzwi ma "właściwą" uszczelkę na ościeżnicy a na skrzydle mają taką niby uszczelkę, ale bardziej mi to przypomina cieniutka gąbkę.. Mówiąc o przesunięciu progu miałem na mysli nasze polskie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remekb 03.09.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Poprosic osoby montujace o regulacje drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 03.09.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Poprosic osoby montujace o regulacje drzwi. lub o to , żeby się same rozstrzelały.... ze wstydu... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.09.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 wczoraj zostały zamontowane drzwi zewnętrzne stalowe(drzwi są odrazu z ościeżnica ) i jak się dziś okazało między progiem a drzwiami przy zamkniętych jest szpara ok 1-1,5cm przez którą wieje zimno bardzo proszę o pomoc co można z tym zrobić OT - Gdybym chciał trochę pognębić konkurencję...to stworzyłbym takiego posta...forumowicze dorzucą trochę kąśliwych uwag...taki nowoczesny, subtelny, czarny PR... Tak mnie nachodzi, kiedy ktoś rzuca temat a potem jak kamień w wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.09.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 no co Ty, przecie po 2 godz. po rzuceniu tematu z wody się wynurzył poza tym ja tam na swoje chińczyki nie narzekam, mercedes to to nie jest ale za tą cenę to zamiast trzech miałbym jedne a dwa pozostałe otwory chyba dechami pozabijane i jeszcze jedna rzecz zaobserwowana zimą: frontowe drzwi mam również stalowe tyle ze polskie, bo niby lepsze itp, pomijam fakt solidniejszej ościeżnicy i zawiasów jednak w chińczykach (chińczyk stała ościeżnica montowana razem ze skrzydłem, solidne miejsca do zakotwienia, polska składana z czterech części, nie do końca dopasowane nacięcia do złożenia, kłopotliwa ze względu na niestabilność w montażu, fatalne meijsca do kołkowanie, niezamaskowane ostatecznie), ale podczas zmian temp. i wilgotności w domu w stanie surowym zamkniętym kilka razy koza dogrzanym na drzwiach polskich b. często wykraplała sie para/woda/rosa i w efekcie szron (okolice zamków, skrzydło przy ościeżnicy, cała ościeżnica mimo że na piance, solidnie wypełniona) a na chińczykach sporadycznie w okolicy zamków (zamki w obu drzwiach bez szyldów i osłon), oba rodzaje drzwi ocieplone styropianem (polsie) lub wełną(chińczyki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.09.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 no co Ty, przecie po 2 godz. po rzuceniu tematu z wody się wynurzył poza tym ja tam na swoje chińczyki nie narzekam, mercedes to to nie jest ale za tą cenę to zamiast trzech miałbym jedne a dwa pozostałe otwory chyba dechami pozabijane i jeszcze jedna rzecz zaobserwowana zimą: frontowe drzwi mam również stalowe tyle ze polskie, bo niby lepsze itp, pomijam fakt solidniejszej ościeżnicy i zawiasów jednak w chińczykach (chińczyk stała ościeżnica montowana razem ze skrzydłem, solidne miejsca do zakotwienia, polska składana z czterech części, nie do końca dopasowane nacięcia do złożenia, kłopotliwa ze względu na niestabilność w montażu, fatalne meijsca do kołkowanie, niezamaskowane ostatecznie), ale podczas zmian temp. i wilgotności w domu w stanie surowym zamkniętym kilka razy koza dogrzanym na drzwiach polskich b. często wykraplała sie para/woda/rosa i w efekcie szron (okolice zamków, skrzydło przy ościeżnicy, cała ościeżnica mimo że na piance, solidnie wypełniona) a na chińczykach sporadycznie w okolicy zamków (zamki w obu drzwiach bez szyldów i osłon), oba rodzaje drzwi ocieplone styropianem (polsie) lub wełną(chińczyki) Aż strach pomyśleć co oni w te drzwi wsadzają. Pakuły ryżowe dobrze chłoną wilgoć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.09.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ale znaczy się kto? bo mi wychodzi ze zimniejsze są te "dobre bo polskie" a nie chińczyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.09.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Chiny to kraj wielki jak cała Europa, więc i rozpiętość produkcji może być różna. Styropian w polskich nie jest dobrym rozwiązaniem. Poza tym niektóre nasze drzwi mają wady o których wspomniał edde. A przemarzanie w chińskich.. no cóż wokół zamków zostawiają takie dziury, żę czasem można rękę przełożyć zanim się założy zamki Ja mam złe doświadczenia z "chińczykami", ale moi montazyści aż tak nie narzekają - może dlatego że ich praktyka z tym produktem też jest rodem z Podlasia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts