Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy najlepiej (najtaniej?) zamawiać okna?

Recommended Posts

Witam,

stoję przed wyborem okien i zastanawiam się równocześnie kiedy najlepiej (w domyśle - najtaniej) można je zamówić? Czy w zimie producenci oferują jakieś ekstra rabaty, czy niezależnie od pory roku uzyskiwane warunki są podobne?

Myślę o oknach drewnianych, więc na dobrą sprawę w grę wchodzi Adpol, Urzędowski, Sokłóka i Stolarka Wołomin.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

pozdrawiam

A.

Ech.. zwykle tak jest że okna są najtańsze późną zimą.. ale to reguła dotycząca głównie taniego plastiku - to oni są narażeni na sezonową koniunkturę.

A producencie drewna, szczególnie Ci z wyższej ligi mają szerokie rynki zbytu i jak nie kupuje kraj, to Europa. Jak nie okna - to drzwi wewnętrzne.

Dawno nie widziałem tu zjawiska rabatów zimowych, ale za to promocja która jest w Urzędowskim od około miesiąca powaliła mnie na kolna - tzn. jest taniej niż bym się mógł spodziewać. A wszystko.. przez kryzys? :wink:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
No właśnie - jak to jest - zawsze byłam przekonana, że Urzędowski to najdroższa firma, a tu niespodzianka. Oferta na ich okna i to dębowe! - wyszła taniej niż gdzie indziej sosna! Czy nie należałoby tu być podejrzliwym...?

Twoje przekonanie brało się z podświadomości. Wg. mnie Urzędowski nigdy nie był drogą firmą (a może inaczej: był i jest warty takich kwot, jeśli nie większych).

Jest kryzys i firmy walczą o Klienta schodząc z cenami do minimum - ja to tak sobie tłumaczę.

No właśnie - jak to jest - zawsze byłam przekonana, że Urzędowski to najdroższa firma, a tu niespodzianka. Oferta na ich okna i to dębowe! - wyszła taniej niż gdzie indziej sosna! Czy nie należałoby tu być podejrzliwym...?

No i jeśli miałaś obawy że promocyjne ceny są niskie to poczekaj dwa tygodnie - jest zapowiedziana zmiana. I raczej nie na niższe..

No i jeśli miałaś obawy że promocyjne ceny są niskie to poczekaj dwa tygodnie - jest zapowiedziana zmiana. I raczej nie na niższe..

:D

Raczej chodziło mi o to czy nie ma np. dużej partii marnego dębu do opchnięcia. :wink:

A swoją drogą to jestem niemal zdecydowana na te okna, tylko czekam na nowe kolory, które się mają niedługo pojawić (jak mi przekazano w salonie sprzedaży).

nam pani powiedziała ze od listopada do lutego jest promocja -10-%

wtedy zamawiac-zaliczujesz 30%, oni odkładają materiał a realizacja jest juz po dogadaniu w teminie

BTW znacie okna http://www.drutex.pl/ ?

Odkładanie materiału? Masz na myśli PVC czy drewno?

Wojtek, chyba nie wierzysz że ktoś będzie "odkładał" materiał?

Odkłada to się w takich sprawach pięniądze na lokaty albo bardziej prawdopodobne - spłaca się nimi raty kredytów na które się nie zarobilo w marnym okresie. Taka jest brutalna prawda. W najlepszym wypadku jednak zaliczka idzie na konto a zyskiem firmy jest to, że zapewnia już sobie pracę w przypuszczalnie najsłabszych miesiącach.