Gość 123 12.12.2003 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Mam pytanie do forumowiczow. Czy mozna zamontowac luksfery w scianie odleglej od granicy 3,0 m. Co na to przepisy budowlane i urzad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.12.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 luksfery można, okna nie U mnie jest właśnie coś takiego.Urząd mi zatwierdził projekt budowlany, więc gdyby miał jakieś wątpliwości, to bym już wiedział.Dom już stoi, ściana jest 3 m od granicy. Tylko luksferów jeszcze nie mam. Ale będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 12.12.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Tak, można 3 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 12.12.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Luksfery zaliczane sa do scian, a nie okien. Hm .... to znaczy takie przezroczyste sciany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czeslav 17.12.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 w moim rodzimym nie można w sąsiednim można może urzędnicy sa po różnych szkoleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 18.12.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 U mnie też luksfery zostały uznane za ścianę przez urząd - i też mamy 3 m odległości od płotu. Nazwa "urzędowa" luksferów to pustaki szklane. A przecież pustak to pustak a nie okno - tak więc nie rozumiem czemu gdzieś jest z tym problem? Gdyby były wątpliwości to tak o to zapytaj!powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 18.12.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Pyzia ma rację, luksfery to nie okno.Czyli luksfery w ścianie 3m od granicy i wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 18.12.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 mozna także okno pod warunkiem, że będzie nieotwieralnePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKuba 19.12.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Garo!Odleglosc od granicy do sciany z oknem 3,0 m - tak "mowia" warunki techniczne. A okno to okno. warunki nie precyzuja stale czy otwierane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 20.12.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Nie do końca Architrkt adoptujący mój projekt zaproponował mi aby okno w łazience było nieotwieralne to byłoby można budynek przesunąć bliżej granicy. Nie wybrałem tej opcji, ale gdybym wybrał byłoby 3 m do granicy. A babka się zna bo sama pgracuje w urzędzie powiatowym tylko innego powiatu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.12.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 a jeśli okno jest tylko uchylne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKuba 22.12.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Garo!A moze okno mialo byc z luksferow, albo tez wzizt dopuszczaly taki postepowanie? Sciana z otworem okiennym to sciana z oknem (stalym lub otwieranym) tak precyzuje to warunki techniczne bedace rozporzadzeniem do Prawa Budowlanego. Co do twego projektu to sadze ze bylby problem. A urzednicy tez sie myla.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.12.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Niedawno był taki wątek i chyba warto zajrzećdo niego aby wyzbyć się (lub nie) wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts