adi_ 27.09.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 no fajnie a co jak ktos po zrobieniu sufitu przypomnial sobie to tych halogenkach i co trza zrobic dziure wiekla dostac sie na poddasze zerwac welne folje i zrobic konstrukcje z tych plyt ???????????????/paranoja musi byc cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 27.09.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 no fajnie a co jak ktos po zrobieniu sufitu przypomnial sobie to tych halogenkach i co trza zrobic dziure wiekla dostac sie na poddasze zerwac welne folje i zrobic konstrukcje z tych plyt ???????????????/ paranoja musi byc cos innego sluchaj odpowiedz sobie na pytanie, czy po wywierceniu kilkunastu, czy tez kilku otworow o srednicy halogenu (powiedzmy 8 cm) dasz rade przecaignac cala instalacje, oraz polaczyc ja z siecia. Jesli dasz rade, to masz odpowiedz. Ps. Nie wiem, moge sie mylic, ale tak na chlopski rozum pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.09.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 no dam bo sa specjalne kijki czy jak to nazwac dosc gietkie zeby mozna bylo wsadzic je w dziurki pod ruznym kontem i dosc wytrzymale zeby nie pekly no chyba ze sie uprzesz widzialem cos takiego u elektryka mowil ze koszt niewielki jak dla niego bo uzywa caly czas pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 28.09.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 albo pogadaj wlasnie z tym elektrykiem, czy by tego nie zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ja mam pogadac ?????????? ja nie mam jeszcze welny na poddaszu nie mam nic procz rusztowania z belek i przewod do lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 29.09.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Tomasz-nie mam na myśli mikronieszczelności i nie rozwodzę się nad strugą powietrza w dziurce od klucza czy anemostacie. zastanawiam się natomiast nad faktem utrzymywania się stanu wilgotności w domu (sezon grzewczy) na poziomie 40% (30% jak odpalę kominek) przy braku wentylacji. Zgodnie z fizyką ciepłe i wilgotne czmycha do góry-skoro jest sucho w domu to czmycha poza dom. Kwestia którą dziurą. Jak na razie na liście podejrzanych są halogeny w suficie podwieszanym poddasza użytkowego - osłonięte od strony nieużytkowej jedynie warstwą ok. 25 cm wełny. A może 40% to norma i niepotrzebnie szukam dziury?! Teraz poziom wilgotności utrzymuje się w granicach 50-60%. a sprawdź wilgotność powietrza "wejściowego" do domu. Zimą powietrze jest mniej wilgotne- mróz pozbawia doskonale powietrze wilgotności- dzięki temu jest szron i inne zimowe atrakcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts