nil 01.09.2009 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witajcie,jak zrobić to najlepiej, może ktoś z was juz uszczelniał balkon i kto może to zrobić najlepiej w okolicy, dom buduję w Koczargach Starych,czy na ten strop najpierw połoyć papę zgrzewalną? 5 mm i potem styropian folia wylewka i uszczelnienie Sopro na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 01.09.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 lepik na zimno , potem papa termozgrzewalna , folia , ocieplenie , znowu folia , beton ze spadkiem , folia w płynie a na to płytki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 01.09.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 odpuść folię w płynie bo to przeważnie do wewnątrz jest a zrób normalną hydroizolację na posadzce (typu mapei mapelastic czy kreisel aquaszczel 820) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 07.09.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 te środki mapelastic i aquaszczel 820 to są togowe do kładzenia środki czy wymagają przygotowania jak beton?Dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 07.09.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ja swój balkonik (pod nim jest kuchnia) bedę uszczelniał Styrozolem pierwotnie miałem kupić Sikabonda T8 ale odstraszyła mnie cena czytałem sporo o izolacjach tego typu i mój wybór padł na ten produkt rozmawiałem ze znajomym deweloperem, który styrozolem robił hydroizolacje w garażu podziemnym pod blokiem i jak na razie (2 lata) żadna wilgoć nie wychodzi na ścianach czy posadzkach dodatkowo atrakcyjna jest cena ... u mnie na ok 41m2 (dwa tarasy i balkon) koszt materiałów wynosi ok 1 - 1,1 tys z transportem (licząc zakup w sklepie internetowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 07.09.2009 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 a jak wygladają te wszystkie warstwy u ciebie? najgorsze w tym, że mam małe te powierzchnie, ten wykusz to 3,5 m2. PZDr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 07.09.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Może to troche banalne pytanie ale na jakim etapie robi się te prace związane z izolacja balkonu? Czy tym sie zajmuja wylewkarze, i ich nalezy dopilnować by dobrze wykoanli izolacje balkonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.09.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Szczęść Boże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.09.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 te środki mapelastic i aquaszczel 820 to są togowe do kładzenia środki czy wymagają przygotowania jak beton? Dziękuję za podpowiedź są one dwuskałdnikowe czyli dostajesz np. 24kg proszku i 8 litrów płynu , mieszasz to sobie w wiaderku wiertarką z mieszadłem i smarujesz w ciągu godziny (ja akurat sobie rozdzieliłem to na dwie porcje, bałem się ze debiutując nie zdążę z rozsmarowanie całości w godzinę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 07.09.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Szczęść Boże.... Rozumiem, że to się tyczyło mojej wypowiedzi. A może jakiś konkret... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.09.2009 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 źle zrozumiałam... wypowiedź na temat wątku - życzenie sukcesu posiadaczowi "wykusza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 08.09.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 a co myslicie o zrobieniu tego betondur pomalowac to a potem papa czy folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 08.09.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 a jak wygladają te wszystkie warstwy u ciebie? najgorsze w tym, że mam małe te powierzchnie, ten wykusz to 3,5 m2. PZDr. ja robiłem wstępną izolację jeszcze gdy nie było ocieplenia budynku, musiałem zabezpieczyć bo woda zawilgacała sufit i ściany w kuchni a akurat trwały prace tynkarskie u mnie wygląda to następująco: - papa termozgrzewalna wywinięta na ścianę - folia budowlana (żeby styropian nie stykał sie z papą) - 12 cm styropianu - wylewka ze spadkiem teraz będą zakładane obróbki blacharskie i na to zrobię izolację styrozolem ... powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 08.09.2009 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 u mnie niestety wylewkarze nie chcieli tego robić a i po rozmowie wynikało ze słusznie, bo nie wiedzą jak, nie mogłam się dogadać kiedy wylewka ze spadkiem, oni chcieli od razu spadek na płycie balkonowej i dopiero potem pozostałe warstwy, dlatego zasieałam języka na formum, wszystkim dziękuję, dzisiaj spotykam się z człowiekiem który ocieplenia robi i to co byśmy zrobili zgadza się z tym co piszecie, więc swoim wylewkarzom wstrzymałam roboty na moich balkonach, dziękuję wszystkim za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 09.09.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 u mnie wygląda to następująco: - papa termozgrzewalna wywinięta na ścianę - folia budowlana (żeby styropian nie stykał sie z papą) - 12 cm styropianu - wylewka ze spadkiem teraz będą zakładane obróbki blacharskie i na to zrobię izolację styrozolem ... powinno być ok A czy te obróbki blacharskie balkonu nie powinny byc zrobione przed wylewka (betonem) na balkonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 09.09.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 u mnie wygląda to następująco: - papa termozgrzewalna wywinięta na ścianę - folia budowlana (żeby styropian nie stykał sie z papą) - 12 cm styropianu - wylewka ze spadkiem teraz będą zakładane obróbki blacharskie i na to zrobię izolację styrozolem ... powinno być ok A czy te obróbki blacharskie balkonu nie powinny byc zrobione przed wylewka (betonem) na balkonie? być może powinny, ale w moim przypadku wylewka była robiona przed ociepleniem ścian i została zakończona na równi ze ścianą ... zależało mi aby balkon nie stanowił mostka termicznego teraz doszło ocieplenie ściany, styropian na elewacji został przycięty zgodnie ze spadkiem wylewki ... zaciągnięte jest też klejem i zasiatkowane aż na wylewkę po zamontowaniu obróbek będzie wykonana hydroizolacja i na to położona terrakota ... przekrój mojego balkoniku jest na focie poniżej: http://images41.fotosik.pl/191/4aef1c90d0bc2429m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 09.09.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 A ja sie podpinam pod pytanie kto u Was robił izolacja balkonu. Mam jeden balkon nad wykuszem a drugi "w powietrzu". Murarze mówią, że oni izolacji z papy termozgrzewalnej nie robią. Wylewkarz z którym o tym rozmawiałem mówi, że tez tego nie robi. To w końcu kto powinien mi to wykonać? A może murarz lub wylewkarz spychaja od siebie ta robote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 09.09.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 a jak wygladają te wszystkie warstwy u ciebie? najgorsze w tym, że mam małe te powierzchnie, ten wykusz to 3,5 m2. PZDr. ja robiłem wstępną izolację jeszcze gdy nie było ocieplenia budynku, musiałem zabezpieczyć bo woda zawilgacała sufit i ściany w kuchni a akurat trwały prace tynkarskie u mnie wygląda to następująco: - papa termozgrzewalna wywinięta na ścianę - folia budowlana (żeby styropian nie stykał sie z papą) - 12 cm styropianu - wylewka ze spadkiem teraz będą zakładane obróbki blacharskie i na to zrobię izolację styrozolem ... powinno być ok A czy czasem te obróbki nie powinny pójść w wylewkę-szlichtę ? Moi spece od ocieplenia nie umieli robić obróbek więc mam podobnie jak Ty czyli na szlichtę ze spadkiem blacharz przykręcił obróbki blacharskie, na to ma isć jakaś hydroizolacja na zasadzie Kreisela 820 czy coś w tym rodzaju. Mój father jednak twierdzi ,że to kicha no ale już nie włożę tych obróbek w szlichtę. Pytanie czy jest to faktycznie zasadne martwienie się bo jak widzę to część ludzi ma w szlichcie ,a część na szlichcie i pytanie powstaje jak ta blacha zachowuje się na szlichcie? Czy nie klawiszuje pod płytkami ? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 09.09.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 a jak wygladają te wszystkie warstwy u ciebie? najgorsze w tym, że mam małe te powierzchnie, ten wykusz to 3,5 m2. PZDr. ja robiłem wstępną izolację jeszcze gdy nie było ocieplenia budynku, musiałem zabezpieczyć bo woda zawilgacała sufit i ściany w kuchni a akurat trwały prace tynkarskie u mnie wygląda to następująco: - papa termozgrzewalna wywinięta na ścianę - folia budowlana (żeby styropian nie stykał sie z papą) - 12 cm styropianu - wylewka ze spadkiem teraz będą zakładane obróbki blacharskie i na to zrobię izolację styrozolem ... powinno być ok A czy czasem te obróbki nie powinny pójść w wylewkę-szlichtę ? Moi spece od ocieplenia nie umieli robić obróbek więc mam podobnie jak Ty czyli na szlichtę ze spadkiem blacharz przykręcił obróbki blacharskie, na to ma isć jakaś hydroizolacja na zasadzie Kreisela 820 czy coś w tym rodzaju. Mój father jednak twierdzi ,że to kicha no ale już nie włożę tych obróbek w szlichtę. Pytanie czy jest to faktycznie zasadne martwienie się bo jak widzę to część ludzi ma w szlichcie ,a część na szlichcie i pytanie powstaje jak ta blacha zachowuje się na szlichcie? Czy nie klawiszuje pod płytkami ? Pozdr, jak blacha zachowuje się na szlichcie to powiem Ci ZA ROK moi "spece" od ocieplenia potrafią robić obróbki i to właśnie oni je będą montować obróbka będzie zachodzić ok 10 cm na styropian czyli płytka przykryje około 5-7 cm blachy, powinno być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts