Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plisy jaki kolor profili?

dizzeeRascal

Recommended Posts

Wysłany: Wto, 1 Wrzesień 2009 08:51 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja bym dobrała do okna - białe.

Pani mi mówiła, że jak się plisa zabrudzi to wywalasz i dajesz inną, a okucia zostają.

A która to pani mówiła :wink: (Jaka firma umożliwia wymianę materiału ?)

dizzeeRascal
Napisz (jeśli chcesz na priv, coby nie być posądzonym do reklamę) co i gdzie w końcu kupujesz.... :D

niekoniecznie pod kolor okien bedzie pasowac. wszystko zalezy jakie masz okna i jaki kolor plis. jesli masz zolte plisy, a okna drewniane (barwa naturalnego drewna), to nijak ani biale, ani drewniane. u mnie okna sa drewniane, plisa w lekkim srebrnym popielu (szarym jak kto woli :wink:) i nijak bialy profil do tego, a tylko srebrny mat.

moze tutaj cos podpatrzysz.....

http://www.gamastyl.pl/plisy,0,1,95.html

A ja pierwszwe słyszę i jeszcze się z tym nie spotkałam żeby którakolwiek firma chciała sprzedać tylo samą tkaninę bez profili a zwłaszcza firma F......, a temat ten nie jest mi obojętny.

Ja też, gy pytałam w F... o możliwość wymiany samego materiału (potrzebuję plisę na okno kuchenne) otrzymalam odpowiedź, że to niemożliwe. To zdecydowało, że nie biorę ich pod uwagę, bo są bardzo drodzy. Planowałam w końcu kupić tańszą plisę od sprzedawcy z Allego, a tu takie rewelacje :wink: :D

• 2 weeks później...

Należy pamiętać, że profile to nie tylko te aluminiowe na górze i dole, ale również plastikowe listwy poruszające się z tkaniną. Swoim klientom polecam zazwyczaj profile pod kolor tkaniny, a nie okna, choć nie jest to regułą. Należy brać pod uwagę również charakter samego pomieszczenia - na przykład do wielu nowoczesnych wnętrz doskonale pasują profile szare.

Jeśli chodzi o wymianę materiału, to łatwiej uzgodnić tego typu usługę z małą firmą. Z tego co wiem firma Faber nie oferuje tego swoim klientom,choć różne rzeczy mogą obiecywać:).

• 2 months później...

Podpinam się pod wątek.

W zasadzie moje pytanie dotyczy rolet a nie plisy, ale też mam problem z doborem koloru, w tym przypadku osprzętu rolety.

Okna są w kolorze złoty dąb, kolor tkaniny będzie jasno szary, dom utrzymany będzie w tonacji biało - szarej.

No i teraz: czy dobrać osprzęt do okien - brązowy (jakoś nie mam przekonania), czy może jednak biały?

A, no i rolety nie będą w kasecie.

Doradzicie coś, może zdjęcia?

ona_lewkonia a nie rozglądałaś się za roletami z osprzętem w kolorze zbliżonym do koloru Twoich okien? (sporo teraz w sprzedaży rolet w osprzęcie drewnopodobnym) Moim zdaniem okno najładniej wygląda jak osprzęt jest w tym samym kolorze i nie rzuca się w oczy. Ani ten standardowy brąz (który jest dość ciemny) ani biały nie będą wg. mnie dobrze wyglądały w takim zestawieniu, ale ja z dwojga złego to już bym chyba ten brąz wolała..

Ciemne okna z białym osprzętem wyglądają.. mało ciekawie :-?

http://www.atech.slask.pl/img/malerol.jpg