voodogt 01.09.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Mam jeszcze nie wykończoną elewację, a co za tym idzie okna obsadzone są na piankę montażową która pełni również rolę izolacji cieplnej Czy istnieje jakiś sposób na tymczasowe zabezpieczenie styku okno mur przed nadmiernym wychładzaniem pomieszczeń przez te mostki cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 skoro masz piankę to o co Ci chodzi? bo nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voodogt 01.09.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Chodzi o to, że przez takie niezaizolowane połączenie przenika sporo ciepła z pomieszczenia na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 01.09.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Chodzi o to, że przez takie niezaizolowane połączenie przenika sporo ciepła z pomieszczenia na zewnątrz. Jak masz zapianowane to termicznie to wystarcza, zostaje jeszcze taśma paroszczelna od wewnątrz i paroprzepuszczalna od zewnątrz ale nie każdy to robi, bez tego też przeżyjesz i nie zauważysz różnicy jeśli nie masz domu energooszczędnego. Ale jeśli już to zabezpieczyłbym tą piankę w celu ochrony przed słońcem i deszczem czyli od zewnątrz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 01.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 zabezpieczyłbym tą piankę w celu ochrony przed słońcem i deszczem czyli od zewnątrz mam też jeszcze pianke na wierzchu -czym zabezpieczyć ? Nawet w niektórych miejscach czasem podcieknie przy deszczu. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.09.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 zabezpieczyłbym tą piankę w celu ochrony przed słońcem i deszczem czyli od zewnątrz mam też jeszcze pianke na wierzchu -czym zabezpieczyć ? Nawet w niektórych miejscach czasem podcieknie przy deszczu. michalsiak Taśmą paroprzepuszczalną, może być nawet folia dachowa paroprzepuszczalna - pewnie ci zostały jakieś resztki. Chociaż u mnie rok nie było zabezpieczone, i nie zauważyłem aby coś złego się działo, z wyjątkiem tego, że na powierzchni się utleniło(?), podobnie jak to się dzieje ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts