przemo33 01.09.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam Jestem na etapie wyboru obróbki komina z cegły klinkierowejczy ma być taśma Aluminiowa lub Ołowiana?Czy może obróbka blacha? Dach pokryty bedzie dachówka cementowa Euronit. Dzieki z gory pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.09.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 blacha miedziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 01.09.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 stanowczo blacha, w dodatku wsunięta w nacięty komin.Taśma to prędzej do naprawy jakiś uszkodzeń, lub dodatkowo dla komfortu psychicznego.Większość dachów cieknie właśnie w okolicy komina, warto więc zadbać dobrze o to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.09.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Moi wykonawcy mówia ze robia z tasmy i jest ok,hmmm A jak blacha to jaka , coby nie bylo kosmicznie drogo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.09.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Moi wykonawcy mówia ze robia z tasmy i jest ok,hmmm A jak blacha to jaka , coby nie bylo kosmicznie drogo? Pozdrawiam jak tak mówią to obawiam się że z blachy nie bardzo umieją... ew. się im nie chce.../większa pracochłonność/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.09.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 My będziemy mieć z blachy,górale mówią,że taniej i szczelniej . Blacha będzie w kolorze brąz,wymiary 2x1,25 i kosztuje ok.50zł chyba. Także to nie majątek,a kołnierz drożej wychodzi podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.09.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Hmm, widze ile wykonawcow tyle opini. Dzis rozmawialem znow z moimi goralami, to powiedzieli ze zrobia jakie chce obrobki, ale polecaja tasme ołowianą bo twierdza ze bedzie szczelniej, hmm. Przynajmniej jesli chodzi o krycie dachowką. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 01.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Hmm, widze ile wykonawcow tyle opini. Dzis rozmawialem znow z moimi goralami, to powiedzieli ze zrobia jakie chce obrobki, ale polecaja tasme ołowianą bo twierdza ze bedzie szczelniej, hmm. Przynajmniej jesli chodzi o krycie dachowką. Pozdr U mnie kołnierz na 3 kominy - c.a. 300 zeta. Kupiłem dwa arkusze blachy - 120zł całość. Widziałem takie wykończenia taśmą i moim zdaniem wygląda to paskudnie wizualnie. A jeszcze czasem dadzą takie "specjalne" listwy kominowe, co już w ogóle pasuje jak kwiatek do kożucha A i technicznie bardziej ufam blasze - tylko wcięcie w komin obowiązkowo + uszczelniacz dekarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 01.09.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 tylko wcięcie w komin obowiązkowo w jakim celu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.09.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Pojęcie piękny czy brzydki to rzecz gustu. Ja osobiście optowałbym za ołowiem w kolorze zbliżonym do dachówki wykończonym listwą w tym samym kolorze. Osobiście jestem zwolennikiem wprowadzanie obroki szlicowej ale ukrytej pod ołowiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.09.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 tylko wcięcie w komin obowiązkowo w jakim celu ? z grubsza w tym: http://bi.gazeta.pl/im/5/4571/z4571855X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.09.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Oczywiście obróbka pod dachówką a tylko dolny pas wychodzi na dachówkę (dokładnie tak samo jak obróbka okna połaciowego). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 03.09.2009 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam Zdecyduje sie na tasme tylko niewiem jaka bedzie najlepszaolowiana czy aluminiowa? Moze jakies konkretne propozycje producentow Czy moze wakaflex aluminiowy?Czy np. olowiany Eurotec? czy plaska czy ryflowana? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 03.09.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 tylko wcięcie w komin obowiązkowo w jakim celu ? żeby nie ciekło ! Wszystkie kominy , które widziałem lub mieli znajomi niewcięte w przeciągu 1-2 lat od montażu lało się równo ... niezależnie od wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 03.09.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 tylko wcicie w komin obowiązkowo w jakim celu ? żeby nie ciekło ! ale jak przedostaje się woda ? nasiąka komin a wcięcie nie pozwala przedostać się wodzie pod obróbkę , czy o taki rodzaj przecieku ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 03.09.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ja mam jak na rysunku środkowym i cieknie. Ale komin mam obłożony wełną i otynkowany tynkiem mozajkowym. Czy to ma znaczenie? Czy przy takim wykończeniu komina nie powinno być tego wcięcia? Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Nie ważne jak będzie obrobiony komin on nie może przeciekać!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 08.09.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam ponownie A powiedzcie mi jeszcze czy obrobki dachu(podrynnowe, na krokwiach etc.)robic z blachy stalowej ocynkowanej powlekanej czy tez moze z blachy aluminiowej powlekanej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 08.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam ponownie A powiedzcie mi jeszcze czy obrobki dachu(podrynnowe, na krokwiach etc.) robic z blachy stalowej ocynkowanej powlekanej czy tez moze z blachy aluminiowej powlekanej? Pozdrawiam Pas mam z blachy ocynk powlekanej brązowej, a kosz i obróbki komina z alu kasztan - bo akurat tak mieli na składzie, a chciałem takie kolory. Nie miałem już sił ani czasu się zastanawiać W sumie jestem ciekaw opinii, chociaż trochę poniewczasie. Majster stwierdził, że alu nawet lepiej bo łatwiej się obrabia. No i alu nie zardzewieje (ale może się utlenić ). I bądź tu mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Zdecydowanie z aluminiowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts