balik 01.09.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 W moim mieszkaniu sciany zostaly wykonczone przez developera tynkiem gipsowym. Tynk gospiwy jest polozony w a miare dokladnie, jednakze powierzchnia nie jest idealnie gladka i chcialbym ja troszke wygladzic robiac to jak najnizszym kosztem i w miare szybko. Znajomy fachowiec powiedzial, ze najlepiej w takim przypadku bedzie pomalowac sciany biala emulsja i pozniej wyczyscic je raz papieram sciernym, ponownie pomalowac emulsja i na to nalozyc kolor. Co myslicie o takim rozwiazaniu? Czy da to jakis efekt?Moze radzilibyscie jednak cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 01.09.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Pomaluj sciany farba z gruntem, a potem walkiem z grubym wlosem bedzie efekt baranka i nierownosci znikna.. tyle ze wtedy nie bedzie powierzchnia idealnie gladka tylko lekka barankowa strukturka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balik 02.09.2009 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 bardziej zalezy mi na tym, zeby sciany byla gladkie, wiec raczej twoj pomysl odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona0506 02.09.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Mój kolega również zrobił tynki gipsowe, ale był niezadowolony z efektu javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') i na to położył jeszcze gładź gipsową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 02.09.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Zwyczajnie zeszlifować nierówności siateczka albo papierem sciernym nalozonym na kostke szlifierską przy uzyciu zarówki trzymajac ja w reku aby widac co sie szlifuje ! Ewentualnie przeciagnac raz cienka warstwe gladzi i taka rowniez zeszlifowac ! Pozdrawiam Karor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts