melkus 01.09.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam wszystkich. Niedługo mam się wprowadzić do nowego mieszkania. Całkowita ruina. W mieszkaniu tym było palone kuchnią piecową... czy coś takiego. Ściany są w opłakanym stanie. Czarne od sadzy i przeraźliwie tam śmierdzi. Jakim sposobem można to zmienić? Jak zlikwidować przykry zapach? Co położyć na ściany aby były gładkie itd. Wszystkim dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 01.09.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Tylko zbicie tynków do gołego muru i położenie ich od nowa rozwiąże sprawę.Masz mieszkanie praktycznie do kapitalnego remontu. Jesteś jego właścicielem ? Problem zapewne wziął się z tego, że w tym mieszkaniu była niesprawna wentylacja. To może z kolei oznaczać przyczajonego grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 01.09.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jeśli nie ma grzybka to wystarczy umyć ściany i pomalować.Nie ma potrzeby kuć tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melkus 01.09.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 jestem właścicielem lokalu więc chce zrobić na tip top:D ale bez zbędnej roboty. Z grzybem raczej nie będzie problemu bo to jest ocieplany budynek, po modernizacji. po prostu ściany są jak po pożarze, przez palenie w piecu i kuchni węglowej. Strasznie tam cuchnie spalenizną. Można sie pozbyć tego zapachu i wyszykować ściany:) napewno chciałbym założyć jakiś tynk czy coś narzucić na te ściany bo są okropne i z dziurami, tak żeby je wygładzić jakoś albo coś z nimi fajnego zrobić czy można tylko umyć i może? jakiś środek na to.. słyszałem że wapnem pomalować? i ma zapach zniknąć i będą wybielone? ma ktoś jakieś pomysły? z góry dzięki za posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 01.09.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 jestem właścicielem lokalu więc chce zrobić na tip top:D ale bez zbędnej roboty. Z grzybem raczej nie będzie problemu bo to jest ocieplany budynek, po modernizacji. po prostu ściany są jak po pożarze, przez palenie w piecu i kuchni węglowej. Strasznie tam cuchnie spalenizną. Można sie pozbyć tego zapachu i wyszykować ściany:) napewno chciałbym założyć jakiś tynk czy coś narzucić na te ściany bo są okropne i z dziurami, tak żeby je wygładzić jakoś albo coś z nimi fajnego zrobić czy można tylko umyć i może? jakiś środek na to.. słyszałem że wapnem pomalować? i ma zapach zniknąć i będą wybielone? ma ktoś jakieś pomysły? z góry dzięki za posty Od palenia w sprawnej kuchni nie ma zakopconych ścian. Musiał być jakiś problem z wentylacją albo kominem. Sadza jest tłusta i nie da się jej zamalować czy zaciągnąć gipsem - wyjdzie w postaci plam. Trzeba ją usunąć mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 16.04.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 można zagruntować jakimś środkiem gruntującym ..głęboko penetrującym i powinno pomóc ..najlepiej dwa razy ale fakt może "coś" wyłazić "przyczajony grzyb, ukryta pleśń" a jak coś będzie miało odpaść to po takim gruntowaniu i tak odpadnie ... powierzchnia się po tym ...."zeszkli" ..i będzie bardzo twarda ... wbijanie gwoździ pod obrazek odpada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts