silencer7 01.09.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Po zafugowaniu płytek fugą Ceresita (46 caramel) okazało się, że różnią się one kolorami tzn. np. jedna fuga jest w kolorze takim jakim powinna być a następna jest ciemniejsza lub ma ciemne przebarwienia np. na odcinku paru centymetrów. Na niektórych jest dosłownie "zebra" - jasne-ciemne, jasne-ciemne itd. Co się stało? Czy wystąpił błąd podczas fugowania czy to wina fugi? Szczeliny między płytkami zgodnie z zaleceniami zwilżone przed robotą wilgotną gąbką. Fugi przetarte jednokrotnie po nałożeniu po ok. 15 min. wilgotną dobrze wyciśniętą gąbką (nie mokrą). Pomocy bo wygląda to paskudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.09.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ha! Mam dokładnie to samo, ten sam kolor fugi i ten sam efekt. Już kiedyś pytałem, co mogłem zrobić źle, ale nie dostałem pewnej odpowiedzi. Wygląda na to, że z tą fugą jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencer7 02.09.2009 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Dziwna sprawa bo po nałożeniu troszkę tej nieszczęsnej zaprawy do fugowania bezpośrednio na płytkę i nie ruszaniu jej aż do wyschnięcia otrzymuje kolor taki jaki powinien być. Może nie przecierać płytek od razu ( producent zaleca zrobienie tego po 15 minutach od nałożenia :| ) tylko zostawić na parę godzin. Ta fuga nie brudzi mi trwale płytek więc później po prostu bym to z niej zeskrobał bez problemu bo płytki są gładkie.Czy ktoś może jeszcze coś doradzi? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts