karolcia14m 01.10.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Wykusz w projekcie jest na tym samym poziomie. My daliśmy go poziom niżej razem z salonem. Pomysł nie do końca przemyślany, ale cóż ... czasu nie cofnę. A z urzędnikami bywa bardzo różnie. Co do przyłączy to faktycznie - nie było problemów z tym, że ja mam tylko energetyczne. U nas na wsi - innych mediów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 01.10.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 u nas z mediami równie wspaniale.. są 30metrów od nas, ale na razie nie ma szans na przyłącze- gmina zmienia plan zagospodarowania dla okolicznych terenów i w tym jest ten odcinek 30m- więc sąsiad za płotem ma, a my i reszta ziałek za nami jeszcze nie- też nie miałam co załatwiac.. tylko pisma że "do czasu mediów szambo, studnia itp.." i warunki niby dostałam, ale mocno przyszłościowe.. wiec nasz wieś otwarta na Europę i fundusze unijne- ale do granicy naszego sąsada na razie bardzo fajny ten Wasz projekt- piekny przestrzenny salon!- faktycznie zmylił mnie ten rzut partetu- sądziłam że jest rónica- chociaż schodek wyżej. ja tak mam w swoim pokoju u Rodziców- na jendym poziomie szafa wnękowa i za "otwartym" regałem biurko i komp,a schodek wyżej tv, kanapa, stolik. myślałm o podzieleniu salonu i jadalni właśnie na 2 poziomy z różnicą jednego schodka, ale nasz wykusz=jadalnia,troche mały na to jest- może dlatego na Twój projekt popatrzyłam i od razu dopatrzyłam się schodka a gdzie będziesz się budowac i kiedy ruszasz- wiosna czy jeszcze teraz wyścig z zimą..? my mamy SSO i na ten rok koniec- wysycha i osiada, od wiosny jakaś część wykończenia- zależnie do finansów. a żeby sie nie nudzić i mieć świadomośc że "coś" się dzieje to na weekend umówiłam sie z projektantką ogrodów- działka łysa jak aptelnia to na wiosne cos posadzę chociaż przy ogrodzeniu żeby już podrastało.. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 02.10.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ja się już wykańczam i to ja szybciej niż dom. Niestety budowę rozpoczęliśmy wiosną ubiegłego roku. Jak teraz patrzę na ceny to mnie szlag trafia, bo wystarczyło chwilę poczekać i zaoszczędzić kupę kasy. Zależało nam na czasie więc nie targowaliśmy się zbytnio. A i tak z planów przeprowadzki na Wigilię ubiegłego roku nic nie wyszło bo mieliśmy problemy z piecem. Z uwagi na ograniczenia finansowe podjęliśmy decyzję, żeby wykończyć tylko parter a poddasze kiedyś tam w nieokreślonej przyszłości. A mieszkamy z drugiej strony Legionowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 02.10.2009 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ty sie nie denerwuj dla przykładu co ja sobie myśle.. no tak- materiały budowlane tańsze niż rok-dwa wcześniej.. ale my działke kupilismy XII 2007-szał na rynku był straszny!!.. a rok wcześniej byłoby duuuuuuużo taniej. ceny w okolicy skoczyły ponad 100%.. więc może tu zayskaliście..? to tak na pocieszenie my sie pocieszamy jak możemy- np że ceny gruntów stabilne i może lekko w dól- ale kredyt teraz ciężko dostać itp..itd.. a w wykańczaniu na raty też sa plusy,,, u Rodziców wyremontowane były 2 łązienki w 1 rzucie.. dwa lata później- jesszcze jedna łazienka- i zupełnie inne pomysły, coś innego woko wpadło, nowe wzory płytek.. ostatnio byłam u znajomych w mieszkaniu po remoncie- aaale teraz ładne rzeczy są.. u nas też pewno będziemy robić piętro później. pozdrawiam sąsiadkę i życzę udanego weekendu Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 05.11.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Wpadłam z rewizytą Dziękuję za rady kominowe, Twój faktycznie wygląda pięknie. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 09.11.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Co to za lenistwo w dzienniku? Nic sie nie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.10.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witaj Monika, zgodnie z Twoim życzeniem zapraszam Cie na nasze samosiejki brzozy i sosny,- do wyboru do koloru, od wysokości 10cm do 150cm możesz wybierać... mazowieckie!nie wiem jak się pisze na priv....- jeśli jesteś chętna to daj znać pod priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 07.11.2010 00:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 dzięki za odzew w sprawie brzózek!.. szczególne dziekowania FM za niepowiadomienie mnie o Twojej wiadomości;( ale może brzozy jeszcze nie wycięte.. napisałam pw.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 10.11.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 nie wycięte, zapraszam byle szybciej, dałam wiadomosc na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts