phans 02.09.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 dogadałam się z panem budowlanym że będzie tak, jak mi odpowiada Po pochwal się co to za wykonawca/firma, z Żyrardowa? Co do ekip/firm budowlanych to zapytaj się czy osoba z którą podpisujesz umowę/rozmawiasz będzie ci ten dom fizycznie budowała. Następnie niech ci firma/ekipa przedstawi listę osób która będzie na budowie z inf. o ich doświadczeniu albo lepiej trzeba trochę mieć wiedzy budowlanej i zadawać im trochę pytań na które zna się prawidłowe odpowiedzi. Następnie pogadaj z kierownikami budów/inspektorami czy znają tą firmę/ekipę i co o nich myślą i dlaczego Oczywiście warto zobaczyć poprzednie budowy tego wykonawcy o ile ekipa(skład osobowy) co będzie budować twoją chałupę w tym czasie się nie zmieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 03.09.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Wykonawca nie nie jest z Żyrardowa - bo tu podobno porządnych nie ma... Referencje ma niezłe - część zdążyłam już sprawdzić. Nie wiem czy stety czy niestety ale firma ta ma swoich podwykonawców - w moim przypadku ma to być ekipa górali. Podobno od dawna współpracują. Jeżeli dostaniemy w końcu ten kredyt (na razie jest źle i nie chce mi się nawet o tym gadać...) to będą robić wszystko "pod klucz" - umowy oczywiście na poszczególne etapy. Jak dotąd wszystko wyliczał, jak nie był pewien to mówił że zadzwoni do producenta i dowie się np. o przewodności cieplnej danego materiału itp. Niestety nie sprawdziłam go jeszcze osobiście na budowie jeśli ktoś chce, dam namiary na priv. - firma jest dwuosobowa (jeden pan z warszawy, drugi z grodziska - jeśli dobrze pamietam) No i jak dzisiaj powiedziałam, że w związku z tym że mam problem z kredytem, nie wiem czy dam radę rozpocząć budowę w tym roku - powiedział że nie ma problemu, bo ta sytuacja nie zależy ode mnie choć on też ma nadzieję że się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts