meggiess 02.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Kupiłam gres szkliwiony (nie polerowany) w kolorze corrado beige.Czy taki gres się jakoś impregnuje po położeniu na podłodze? Jak się użytkuje? Trudny jest w utrzymaniu?Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiess 02.09.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Płytki z gresu porcelanowego szkliwionego zastosowanie znajdują prawie w każdym pomieszczeniu, przede wszystkim jednak w miejscach charakteryzujących się dużym natężeniem ruchu. Należy jednak dodać, iż warstwa szkliwa z czasem ściera się i tym samym staje się bardziej podatna na zabrudzenia. Dodatkowo, gres szkliwiony podatny jest na zaplamienia nieusuwalne zwykłymi detergentami i uderzenia, które powodują odpryski szkliwa. Odprysk skutkuje odsłoną rdzenia, który wyraźnie odróżnia się kolorem i powierzchnią od szkliwa. Płytki szkliwione są również dość śliskie, lecz obecnie dostępne są również płytki w wersji o zwiększonej antypoślizgowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 02.09.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Płytki szkliwione są śliskie??? Chyba polerowane... Mam gres szkliwiony w kuchni i wiatrołapie i na pewno nie jest śliski... Ale może to zależy od rodzaju płytek...Wybrałam ten, zamiast polerowanego właśnie dlatego, że nie jest śliski Poza tym bez przerwy coś się wylewa i nie widzę żadnych plam. Jak dla mnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts