2112wojtek 10.09.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 No tak, tylko że kaszak zadała zupełnie inne pytania i na nie głównie odpowiadałem. Powtórzę więc dla jasności. Albo pomalować Benjamin M.i uzyskać efekt metaliczny , albo pomalować na potrzebny kolor i założyć potem warstwę np Multidecor Oikosa. Są inne metody(maderperlato, ottocento, multifund), ale te powyżej wydają mi się najtańsze i najłatwiejsze nawet do samodzielnego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 10.09.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wojtusiu, szczęście Ty moje, na Ciebie liczyć to jak na Zawiszę. Dziękuję, ach dziękuję Amalfi, serio Tikkurila się zepsuła? Nie przerażaj mnie. A gdzie kupowałaś, może w markecie jakim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.09.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wojtusiu, szczęście Ty moje, na Ciebie liczyć to jak na Zawiszę. Dziękuję, ach dziękuję Amalfi, serio Tikkurila się zepsuła? Nie przerażaj mnie. A gdzie kupowałaś, może w markecie jakim? Nie w markecie. Kupowałam w dobrym sklepie. To opinia malarzy, którzy mają chyba porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 10.09.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Jestem w żałobie Cholera, czyli robią u nas, a myślałam że sie na Beckersie skupili. Że tez jak Polak czegoś dotknie to zaraz musi spieprzyć, wrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.09.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 W zeszłym roku malowałam salon i pierwsze malowanie pokryło ścianę bez problemu (drugie było dla przyzwoitości). Teraz malowałam pokoje i malarz stwierdził, że nie wiadomo, czy 3 razy nie musi malować, aby nie było smug, bo jak pisałam, stwierdzili, że jakaś rzadka teraz ta farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Przyszłam odszczekać opinię o tikurilli. Z pewnych względów (patrz mój tygodnik) drugie malowanie wykonywał inny malarz. I zdanie ma inne. Prawdopodobnie byla zle przygotowana sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 10.10.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Dekoral ma całą serię, nowośc, farb z połyskiem - to seria FASHIONNajlepiej zobaczyc na zywca w sklepie na próbnikach, fajne efekty, w tym perłowe i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 12.10.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ja pomalowałam dekoralem perłowa poświata afekt w realu jest lepszy: http://lh4.ggpht.com/_PhPKPDXnOFE/SspGJ_kK5AI/AAAAAAAAASQ/exIWoYIyk1E/s640/P1060061.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 13.10.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ja pomalowałam dekoralem perłowa poświata afekt w realu jest lepszy: http://lh4.ggpht.com/_PhPKPDXnOFE/SspGJ_kK5AI/AAAAAAAAASQ/exIWoYIyk1E/s640/P1060061.JPG O kurcze, wygląda jak metalik. A mnie zależy na delikatnym połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 13.10.2009 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Przyszłam odszczekać opinię o tikurilli. Z pewnych względów (patrz mój tygodnik) drugie malowanie wykonywał inny malarz. I zdanie ma inne. Prawdopodobnie byla zle przygotowana sciana. Amalfi, ulżyło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 29.11.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dekoral ma całą serię, nowośc, farb z połyskiem - to seria FASHION Najlepiej zobaczyc na zywca w sklepie na próbnikach, fajne efekty, w tym perłowe i nie tylko Czy ktoś wie, co może się stać złego, jeżeli zastosuje się ją w łazience? Dekoral pisze: "Wyrób nie nadaje się do stosowania w zawilgoconych wnętrzach lub narażonych na działanie wilgoci." Chciałam ją zastosować na białej ścianie w łazience i nie wiem, co ryzykuję.... Może ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 30.11.2009 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Jak się nie nadaje to nie stosuj. Tyle tego jest na rynku że cos innego dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Para ma przepiękne szarości. Do wyboru sześć stopni połysku. Nie sposób nie znaleźć czegoś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 30.11.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 a malował ktoś farbami firmy feidal? oni mają coś w rodzaju perłowej połyskującej farby. Ja bym chciała pomalować jedną ścianę na grafit, na to ten połysk właśnie - coś jak bardzo drobno zmielony brokat, bo drobinek nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_mania 09.03.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Bazę z perłowym połyskiem ma Paara. Jest to baza przeznaczona do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności (łazienka, kuchnia). O ile dobrze pamiętam ma ona w składzie środek hamujący rozwój grzybów i pleśni. Barwią na dowolnie wybrany kolor. Koszt spory, w grudniu 2010 za 2,7l zapłaciłam 280 PLN przy czym koszt pigmentu to było ok. 7PLN. Efekt wart ceny, to tak ku pocieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 10.03.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 U mnie w mieszkaniu wszędzie na suficie Paara, w łazience błyszcząca, wygląda rewelacyjnie. Na ścianach Dulux ( wąż zaglądnął do kieszeni) no i niestety już nie ta jakość. Też miał być lekki połysk a wyszło matowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 24.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Koszt spory, w grudniu 2010 za 2,7l zapłaciłam 280 PLN przy czym koszt pigmentu to było ok. 7PLN. Efekt wart ceny, to tak ku pocieszeniu Ano, za jakość trzeba płacić. Parę miesięcy temu widziałam zdjęcia z realizacji, w których użyto szaro-srebrną, błyszczącą farbę - efekt był super. Oczywiście teraz nie przypomnę sobie nazwy (grrr), ale przypuszczam że te farby też zapewne nie należały do najtańszych. Co nie zmienia faktu, że kiedy obejrzałam galerię z innymi farbami tego producenta, miałam ochotę wykupić połowę oferty . Szkoda, że w Decorze mam tylko opcję korzystania z farb Tikkurili (nie to że na nie narzekam), a nie ze wszystkich dostępnych na rynku, bo takie błyszczące ściany fajnie by wyglądały na wizkach. Edytowane 24 Marca 2011 przez mimmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts