Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ściana z połyskiem

kaszak

Recommended Posts

:D No tak, tylko że kaszak zadała zupełnie inne pytania i na nie głównie odpowiadałem. 8)

Powtórzę więc dla jasności.

Albo pomalować Benjamin M.i uzyskać efekt metaliczny , albo pomalować na potrzebny kolor i założyć potem warstwę np Multidecor Oikosa.

Są inne metody(maderperlato, ottocento, multifund), ale te powyżej wydają mi się najtańsze i najłatwiejsze nawet do samodzielnego wykonania.

Wojtusiu, szczęście Ty moje, na Ciebie liczyć to jak na Zawiszę. Dziękuję, ach dziękuję :)

Amalfi, serio Tikkurila się zepsuła? Nie przerażaj mnie. A gdzie kupowałaś, może w markecie jakim?

Nie w markecie. Kupowałam w dobrym sklepie. :wink: To opinia malarzy, którzy mają chyba porównanie.

W zeszłym roku malowałam salon i pierwsze malowanie pokryło ścianę bez problemu (drugie było dla przyzwoitości). Teraz malowałam pokoje i malarz stwierdził, że nie wiadomo, czy 3 razy nie musi malować, aby nie było smug, bo jak pisałam, stwierdzili, że jakaś rzadka teraz ta farba.

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Dekoral ma całą serię, nowośc, farb z połyskiem - to seria FASHION

Najlepiej zobaczyc na zywca w sklepie na próbnikach, fajne efekty, w tym perłowe i nie tylko

Czy ktoś wie, co może się stać złego, jeżeli zastosuje się ją w łazience?

Dekoral pisze: "Wyrób nie nadaje się do stosowania w zawilgoconych wnętrzach lub narażonych na działanie wilgoci."

Chciałam ją zastosować na białej ścianie w łazience i nie wiem, co ryzykuję....

Może ktoś pomoże :)

• 1 year później...
Bazę z perłowym połyskiem ma Paara. Jest to baza przeznaczona do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności (łazienka, kuchnia). O ile dobrze pamiętam ma ona w składzie środek hamujący rozwój grzybów i pleśni. Barwią na dowolnie wybrany kolor. Koszt spory, w grudniu 2010 za 2,7l zapłaciłam 280 PLN przy czym koszt pigmentu to było ok. 7PLN. Efekt wart ceny, to tak ku pocieszeniu :)

• 2 weeks później...
Koszt spory, w grudniu 2010 za 2,7l zapłaciłam 280 PLN przy czym koszt pigmentu to było ok. 7PLN. Efekt wart ceny, to tak ku pocieszeniu :)

Ano, za jakość trzeba płacić. Parę miesięcy temu widziałam zdjęcia z realizacji, w których użyto szaro-srebrną, błyszczącą farbę - efekt był super. Oczywiście teraz nie przypomnę sobie nazwy (grrr), ale przypuszczam że te farby też zapewne nie należały do najtańszych. Co nie zmienia faktu, że kiedy obejrzałam galerię z innymi farbami tego producenta, miałam ochotę wykupić połowę oferty . ;) Szkoda, że w Decorze mam tylko opcję korzystania z farb Tikkurili (nie to że na nie narzekam), a nie ze wszystkich dostępnych na rynku, bo takie błyszczące ściany fajnie by wyglądały na wizkach.

Edytowane przez mimmi