maden 02.09.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 witam jak w temacie chodzi mi o średnicę rury odpowietrzającej pion kanalizy wiem ze zazwyczaj jest to rura 110 ale czy 75 nie wystarczy bo mam zalane w stropie 110 mi sie nie zmiesci ze względu na zbrojenie ledwo co wchodzi 75 czy zmniejszenie rury ze 110 na 75 czymś grozi podkreślam ze jest to jedynie odpowietrzenie kanalizy z jednej małej łazienki pozdro i czekam na odpowiedz ludzi znających temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 witam jak w temacie chodzi mi o średnicę rury odpowietrzającej pion kanalizy wiem ze zazwyczaj jest to rura 110 ale czy 75 nie wystarczy bo mam zalane w stropie 110 mi sie nie zmiesci ze względu na zbrojenie ledwo co wchodzi 75 czy zmniejszenie rury ze 110 na 75 czymś grozi podkreślam ze jest to jedynie odpowietrzenie kanalizy z jednej małej łazienki pozdro i czekam na odpowiedz ludzi znających temat Rura odpowietrzająca może być o jedną średnicę mniejsza od pionu kanalizacyjnego, więc 75 może zakonczyć pion 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viper111 16.08.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam,mam rowniez pytanie techniczne dotyczace pionu kanalizacji. Czy mozna pion kanalizacji poprowadzic po skosie np dachu, miedzy krokwiami? Czy tez bezwarunkowo powinien on isc pionowo ponad dach, tak jak np wentylacja grawitacyjna, kora moze miec skos maksymalnie 30 stopni od pionu.Czy pion kanalizacji mozna lokalnie puscic w poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.08.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, mam rowniez pytanie techniczne dotyczace pionu kanalizacji. Czy mozna pion kanalizacji poprowadzic po skosie np dachu, miedzy krokwiami? Czy tez bezwarunkowo powinien on isc pionowo ponad dach, tak jak np wentylacja grawitacyjna, kora moze miec skos maksymalnie 30 stopni od pionu. Czy pion kanalizacji mozna lokalnie puscic w poziomie? Nie wiem jak teoria, ale u mnie praktyka mówi że spokojnie moze iść po skosie dachu. Mam dokładnie tak jak Ty chcesz zrobić, po skosie między krokwiami i nie ma jakiegokolwiek problemu z zapachami. Wentylacja podpięta do najdalej wysunietego pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Nie wiem jak teoria, ale u mnie praktyka mówi że spokojnie moze iść po skosie dachu. Mam dokładnie tak jak Ty chcesz zrobić, po skosie między krokwiami i nie ma jakiegokolwiek problemu z zapachami. Wentylacja podpięta do najdalej wysunietego pionu.U mnie tak samo i po zamontowaniu tego odpowietrzenia widoczna była poprawa w porównaniu do jej braku - więc pewnie działa spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.08.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Czy pion kanalizacji mozna lokalnie puscic w poziomie? Moim zdaniem spokojnie może iść po skosie a nawet poziomo. Podstawową funkcją tego jest bowiem nie wentylowanie kanalizacji a napowietrzanie. W skrócie, zapobieganie powstawaniu podciśnienia i wysysaniu wody z syfonów. Tak więc pion czy poziom to nie ma większego znaczenia. Za to napowietrzone powinny być wszystkie piony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts