uriel 02.09.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 znów o ogrzewaniu, ale tym razem konkretnego pomieszczenia: chodzi o nieocieploną przybudówkę, taki drewniany domek służący mężowi jako warsztat. żeby w zimie mężo nie marzł, jak pójdzie majsterkować, czego polecacie używać jako źródła ciepła, coby tanie było? patrzyłam na nagrzewnice, ale one wszystkie wymagają podłączenia do sieci elektrycznej, te gazowe i olejowe też, tylko czynnik grzewczy inny. a ja szukam czegoś,co nie korzysta z prądu, bo boję się, że jak przybudówka nieocieplona, to będzie żarła ciepło jak smok a dalej będzie ledwie do wytrzymania. macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 02.09.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Może promiennik podczerwieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.09.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 a ja szukam czegoś,co nie korzysta z prądu, bo boję się, że jak przybudówka nieocieplona, to będzie żarła ciepło jak smok a dalej będzie ledwie do wytrzymania. Nie wiem co ogladałas ale są nagrzenice olejowe które np mają wentylator napędzany prądem do grzania używają ropy do dmuchania wentylatora na prąd. Zużycie prądu minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.09.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 może bomba kobaltowa? piszą, że wysokoenergetyczne to jest ino gacie z ołowiu mu zafunduj chyba, że to już czas po produkcji a najlepiej wybij mu z głowy nieogrzewaną/nieocieploną przybudówkę albo niech jego hobby będzie kowalstwem artystycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.09.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 może bomba kobaltowa? piszą, że wysokoenergetyczne to jest ino gacie z ołowiu mu zafunduj chyba, że to już czas po produkcji a najlepiej wybij mu z głowy nieogrzewaną/nieocieploną przybudówkę z głowy albo niech jego hobby będzie kowalstwem artystycznym nom po grzyba kobaltowego grzac cos co, potencjalnie jest nie ocieplone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 02.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 j.w. Zatem inny trop... ... żeby w zimie mężo nie marzł, jak pójdzie majsterkować... ...macie jakiś pomysł? To może... nalewka jaka ,taka w piersiówce Tylko żeby nie majsterkował za często bo... jeszcze mu się spodoba i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 02.09.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 a może gazem? ja mam coś podobnego do tego:http://www.armaland.pl/ogrzewacz-katalityczny-delonghi-sc-85.php?off=0całą zimę się robotnicy w domku tym grzali - jest chyba dość tanie w utrzymaniu - tylko butlę wyjmujesz i napełniasz/wymieniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smuga 03.09.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dobra żona, dobra, no ale cóż moje gały widziały co brały.Njalepszym rozwiązaniem jest chyba piecyk katalityczny na gaz z butli, mam takowy i chwalę sobie, szybko się nagrzewa i nie wymaga czasochłonnej obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.09.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 W pełni popieram mpoplaw. Koza to najtańsze w inwestycji i eksploatacji rozwiązanie. Piszę z doświadczenia. Brak dmuchania (jak w przypadku nagrzewnic) też jest plusem. No i można coś do picia zagrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 03.09.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 dobra, garść pomysłów mam, trzeba je mężulowi przedstawić. najfajniejsza piersiówka bomba kobaltowa? za dużo bałaganu aż dziwię się, że nikt rozszczepiania atomów w warsztacie nie zaproponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts