jaksie 02.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 W jaki sposób montowaliście halogeny na poddaszu, jeśli tuż za płytą g-k jest folia i wełna. Chodzi mi o wysoką temp. którą wydzielają halogeny. Zaproponowano nam osłonki, 100zł za sztukę , a potrzebujemy ich sporo Czy to jest konieczne, czyjest jakaś alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 02.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 u mnie są opuszczone sufity, nie chciałam ryzykować i kombinować z osłonkami, zresztą mogłam sobie spokojnie na to pozwolic bo mam w mieszkaniu 2,68m wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 02.09.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Mozna wstawic ledowe odpowiedniki zamiast halogenów. Z tym że trochę kosztują, ale dużo mniej niz osłonki za 100zł. No i pobór energii w porownaniu do halgenw znikomy. Albo oprawy na zwykłe żarówki lub energooszczędne. Ja mam u siebie na poddaszu takie:http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3410_RAGO-zestaw-opraw-wbudowywanych-DL-R50E-C-%284-szt.%29.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 02.09.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Asizo Obudowy ochronne do halogenów nie są aż tak kosmicznie drogie jak napisałeś...Zerknij na to: http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3081_Obudowa-ochronna-do-opraw-wbud.-ruchomych-52mm.html http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3082_Obudowa-ochronna-do-opraw-wbud.-ruchomych-35mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 03.09.2009 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzięki, też je wczoraj znaleźliśmy w sieci. Zastanawiam sie tylko, dlaczego zaprzyjaźniony z nami elekrtyk polecał te niemeickie za 100. On ze sprzedaży ich nic nie ma. No i zastanawia mnie ta różnica w cenie Ledy odpadają, dają za słabe swiatło, a te halogeny są przy szafie i innej zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 04.09.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 zamiast halogenów "zatopionych" w suficie podwieszanym moga być te za takie wypuszczone na zewnątrz z możilwioscią regulacji we wszystkich kierunkach - teraz robia bardzo ładne w różnych ksztłtach do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeszol 04.09.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 W jaki sposób montowaliście halogeny na poddaszu, jeśli tuż za płytą g-k jest folia i wełna. Chodzi mi o wysoką temp. którą wydzielają halogeny. Zaproponowano nam osłonki, 100zł za sztukę , a potrzebujemy ich sporo Czy to jest konieczne, czyjest jakaś alternatywa? Hmm, ja użyłem doniczek tylko takich glinianych (zresztą o ile sobie dobrze przypominam, to pomysł pochodził z tego forum), Było to kilka lat temu i halogeny działają do dziś, więc można przyjąć, że pomysł nie był najgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 04.09.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Pomysł z doniczkami jest najtańszy i najprostszy. Co najważniejsze działa znakomicie. Warunek, że się o tym pomyślało/wiedziało wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.09.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 coś mi się obiło o uszy, ale nie umiałam na czas znaleźć na forum, a potrzebowaliśmy je "na gwałt" Kupiliśmy te tasze jak na linku powyżej. Zobaczymy, czy się spiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 04.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ledy odpadają, dają za słabe swiatło, a te halogeny są przy szafie i innej zabudowie. Nieprawda, ledy świecą mocniej od halogenów. Mam halogeny GU10 i obok ich ledowe odpowiedniki (halogeny mają po 50w, a dokładnie takie same ledy po 1,5w) i ledy swieca jasniej i mocniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.09.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ledy odpadają, dają za słabe swiatło, a te halogeny są przy szafie i innej zabudowie. Nieprawda, ledy świecą mocniej od halogenów. Mam halogeny GU10 i obok ich ledowe odpowiedniki (halogeny mają po 50w, a dokładnie takie same ledy po 1,5w) i ledy swieca jasniej i mocniej. To ja chyba inne ledy oglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 04.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 To ja chyba inne ledy oglądałam Żarówki diodowe, czyli ledowe są najróżniejsze. Mozesz kupic zwykłe wbudowywane halogeny i żarówki halogenowe wymienić na diodowe. Np: to zarowka halogenowa GU10 http://www.lenalighting.pl/strony/1/i/893.php a to taka sama diodowa: http://www.ekosklep.ekologika.com.pl/product_info.php/products_id/9887 W standardowych oprawach wbudowywanych są zazwyczaj zarówki halogenowe MR16 lub GU10. I jedne i drugie mają swoje diodowe zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts