odaro 02.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Hydraulicy położyli mi kanalizację na poddaszu w ten sposób że do pionu na jednym podłączaniu mam miskę ustępową i dwa brodziki. Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe. Myślałem że miska ustępowa musi być na oddzielnym podejściu. Czy ma ktoś może u Siebie miskę ustępową z innym przyborami? Nie ma podsysania wody z syfonów innych przyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariorb 02.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Hydraulicy położyli mi kanalizację na poddaszu w ten sposób że do pionu na jednym podłączaniu mam miskę ustępową i dwa brodziki. Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe. Myślałem że miska ustępowa musi być na oddzielnym podejściu. Czy ma ktoś może u Siebie miskę ustępową z innym przyborami? Nie ma podsysania wody z syfonów innych przyborów. jesli pion jest przewietrzany to niebedzie problemu z podsysaniem i wtedy polaczenie jest ok gorzej jesli niema wtedy zjawisko moze wystepowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.09.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Hydraulicy położyli mi kanalizację na poddaszu w ten sposób że do pionu na jednym podłączaniu mam miskę ustępową i dwa brodziki. Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe. Myślałem że miska ustępowa musi być na oddzielnym podejściu. Czy ma ktoś może u Siebie miskę ustępową z innym przyborami? Nie ma podsysania wody z syfonów innych przyborów. jesli pion jest przewietrzany to niebedzie problemu z podsysaniem i wtedy polaczenie jest ok gorzej jesli niema wtedy zjawisko moze wystepowac Praktycznie obok miski ustępowej jest odpowietrzenie pionu. Nie chciałem na początku zbyt zagmatwać ale sytuacja jest bardziej złożona. Jest pion do którego na jednym podejściu jest w kolejności od pionu brodzik, WC nr 1 następnie w drugiej łazience przez ścianę do tego samego przyłącza jest podłączony WC nr 2 i dwa brodziki jeden z łazienki nr 1 drugi z łazienki nr 2. Czy takie podejście może działać prawidłowo do pionu miski ustępowe mają od 1m do 1,2mm. Odpowietrzenie tak jak pisałem jest praktycznie obok WC -etów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts