larry920 03.09.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Mam w ogrodzie studnię o głębokości ok 11 m i chciałbym dobrać odpowiednią pompę, która pchnęła by wodę do podlewania na odległość ok. 50 m od studni i dała odpowiednie ciśnienie. Zakupiłem polską pompę do szamba http://allegro.pl/item716489955_pompa_zatapialna_wq_3_13_0_25_z_siatka_ochronna.html, która świetnie sprawdziła się w wypompowaniu i oczyszczeniu studni natomiast jak podłączę węża ok. 20 m od studni ciśnienie jest już bardzo słabe a na odległość 50 m woda już nie pójdzie. Proszę o podpowiedź w doborze odpowiedniej pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.09.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Każda pompa głębinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry920 03.09.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Każda pompa głębinowa Gość w sklepie powiedział mi że pompy głębinowe nie mogą pracować dłużej niż kilka godzin dziennie bo się rozsypią. Ja potrzebuje też w lato napełnić basen który ma 16m3 i to zajmie z 16 godzin. Możecie coś konkretnie polecić, jakąś sprawdzoną i pewną pompę, która wytrzyma dłuższy czas pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.09.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Każda pompa głębinowa Gość w sklepie powiedział mi że pompy głębinowe nie mogą pracować dłużej niż kilka godzin dziennie bo się rozsypią. Ja potrzebuje też w lato napełnić basen który ma 16m3 i to zajmie z 16 godzin. Możecie coś konkretnie polecić, jakąś sprawdzoną i pewną pompę, która wytrzyma dłuższy czas pracy? a skąd pewność, że ze studni można cięgiem wziąć 16 m3? Studnia ma dostęp do morza? Ja mam w studni zanurzoną taką ruską, z bazaru, za całe 70 PLN. Wisi na lince już piaty sezon i tłoczy aż miło. żadna długa praca jej nie straszna, bo jest chłodzona pompowaną wodą. I dopóki jest woda w studni, to pompuje że hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry920 03.09.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Też mam tą ruską pompę i właśnie nią wybrałem 16 m3 ale zajęło to ze 2 dni non-stop, z tym że ona daje wydajność jakieś 600 l/h i do podlewania sie nie nadaje na odległość 50 m więc szukam czegoś mocniejszego i trwałego tak jak ta ruksa pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts