Gość Real_Fly 13.12.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 W czerwcu 2004 zakończę oszczędzanie w Kasie Mieszkaniowej. Powinienem zatem wydać wszystkie zaoszczędzone w Kasie pieniądze do końca 2004. Czy mogę przedstawić w US faktury sprzed daty wycofania wkładu, np. z kwietnia i maja 2004? Czy tylko te faktury, które mają daty po zakończeniu oszczędzania (czyli po czerwcu 2004)?Jeśli macie jakieś doświadczenia, napiszcie. Dzięki i pozdrawiam. R_F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 13.12.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Nie możesz wydać pieniędzy, których jeszcze nie masz. Wszystkie dokumenty muszą mieć datę późniejszą, niż data wypłacenia pieniędzy z kasy. I to właśnie faktycznego wypłacenia, a nie daty zakończenia oszczędzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.12.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Dokładnie tak. Zgodnie z moim interlokutorem wydatki musisz ponieść do końca roku w którym dostałeś pieniądze i ani godziny wcześniej. Właśnie podpisałem akt, a pieniążki dostałem w listopadzie. Z innej beczki: - kogo należy poinformować o wydatku: US czy Kasę Mieszkaniową? - i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 16.12.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Już oni cię sami znajdą. Po prostu trzymaj dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts