carolinka 03.09.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam,szukam biura/studia architektonicznego które dokonuje adaptacji projektów gotowych... zastanawiam się także nad projektem indywidualnym domu nowoczesnego na wąska działkę (szeregówka/bliźniak - pow. użyt. do 140m2))Ile orientacyjnie kosztuje adaptacja? ile kosztuje projekt indywidualny?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 03.09.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Hej. Ja mam świetne architektki, robią mi adaptację. Pracują tez nad projektami indywidualnymi. Jeśli jesteś zainteresowana to namiary na priv mogę wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 03.09.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 chętnie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arch_marcin 03.09.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 witam. polecam swoje usługi. zapraszam do biura: Wrocław, ul. Kazimierza Wielkiego 9, pok. 403, tel. 663 501 998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 01.10.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Wyciągam i proszę o namiary na dobrego architekta (i niezbyt drogiego ), który zrobi mi projekt indywidualny na podstawie gotowego. Domek ma być parterowy, prosty, tani w budowie, z wjazdem od południa i garażem dwustanowiskowym. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 17.10.2010 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Wyciągam ponownie porozsyłałam maile po wrocławskich pracowniach w temacie projektu indywidualnego na wąską działkę Wszyscy mocno bronili się przed podaniem ceny a z tego , co dostałam w odpowiedzi to mam kociokwik od 5 do 25 tyś za projekt... Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaber 18.10.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 (edytowane) Wyciągam ponownie porozsyłałam maile po wrocławskich pracowniach w temacie projektu indywidualnego na wąską działkę Wszyscy mocno bronili się przed podaniem ceny a z tego , co dostałam w odpowiedzi to mam kociokwik od 5 do 25 tyś za projekt... Pomocy indywidualny projekt ma cenę indywidualną - właśnie miałaś okazję obejrzeć to w praktyce )) a serio - we Wrocławiu ceny za sensowny projekt indywidualny zaczynają się od ok.10tys zł (zwracam uwagę, że jest to wynagrodzenie za pracę 4 osób: architekt, konstruktor, instalatorzy elektryczny i sanitarny) - górna granica zależy od skomplikowania tematu i ceny własnej pracowni/projektanta. te 5 tys. to chyba albo jakaś kompletna desperacja, albo cena, która później wzrośnie niepostrzeżenie... w Twoim wypadku sugeruję wyciągnięcie średniej (5+25/2=15) i te 10-15 tys. powinny wystarczyć - być może nawet na projekt domu łącznie z przyłączami wod-kan i elektr.(zależnie od wspomnianego stopnia skomplikowania tematu). czasami potrzebny jest także projekt włączenia się do drogi publicznej - ale to już zależnie od sytuacji. ergo: wybierz sobie oferty ze średnią ceną z podanych 5-25 tys. i projektanta, z którym jesteś w stanie się porozumieć, ewentualnie takiego, którego realizacje (strona www/portfolio/etc) bardzo Ci odpowiadają powyższe dane cenowe odnoszą się do projektu domu jednorodzinnego - wspominałaś wcześniej o bliźniaku/szeregówce - to już trochę co innego - przydałoby się sprecyzowanie oczekiwań w dużej mierze i cena, i stopień skomplikowania projektu zależy (oprócz Twoich wymagań co do wielkości/'wyposażenia' domu) od działki i zapisów planu miejscowego/decyzji o warunkach zabudowy - z Twoich postów wynika, że złożyłaś już wniosek do UM Wrocław, czyli albo już masz, albo za chwilę będziesz miała decyzję o war. zabudowy (ok. 4/6 mies. od złożenia/Wrocław) w ręcę i szczegółowe już wytyczne do projektowania domu. optymalnie jest, gdy architekt projektujący dom uczestniczy w przygotowaniu wniosku o decyzję (pozwala to uniknąć kłopotów na etapie projektowania), ale z już wydanymi warunkami (nawet uciążliwymi) porządny projektant też powinien sobie poradzić trzymam kciuki Edytowane 18 Października 2010 przez czaber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts