LukaEgon 20.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Przede wszystkim na drodze przestrzegamy przepisów i myślimy. Jeśli nawet marginesik jest a linia jest ciągła,to nie zjeżdżamy. Znam przypadki takiego manewru, tyle że z tyłu na zderzaku jechał nieoznakowany radiowóz a kierowca osobówki za swoją uprzejmość zapłacił mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 20.11.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Brzydkie przypadki, podobnie jak stawanie z suszarką za "40-tkami" pozostawionymi po robotach drogowych. Oczywiście, przepis jest przepis, ale wszystko dobrze działa w warunkach, gdy wszyscy ich przestrzegają. Jak m siedzi na zderzaku jakiś "wściekły i szybki" to puszczenie go poprawia mi samopoczucie (oczywiście mówię o warunkach dobrej widzialności i moim poczuciu bezpiecznego wykonywania manewru). W swoim sumieniu traktuję to raczej jak obronę konieczną przed niezgodnym z prawem zachowaniem (brak bezpiecznego odstępu) niż złamanie przepisów. Choć oczywiście wiem, że sumienia panów suszarkowych, będą inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 21.11.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Przede wszystkim na drodze przestrzegamy przepisów i myślimy. Jeśli nawet marginesik jest a linia jest ciągła,to nie zjeżdżamy. Znam przypadki takiego manewru, tyle że z tyłu na zderzaku jechał nieoznakowany radiowóz a kierowca osobówki za swoją uprzejmość zapłacił mandat. no to wez i im to powiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 21.11.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.11.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 U nas w Rumi tak się zacznie na wakacje. Krajowa "6" koło UM zawsze się blokuje, a teraz do kpl jakiś debil pozwolił na budowę i otwarcie Galerii Rumia - czyli sporego centrum handlowego ... korki są dzień w dzień, a do świąt jest jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 22.11.2009 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 U nas w Rumi tak się zacznie na wakacje. Krajowa "6" koło UM zawsze się blokuje, No tak, tylko że na tym filmiku się nic nie blokuje i stłuczki zadnej nie ma. Normalnie jakas wyższa szkoła jazdy ! A mnie się przypomiała akcja z lata. Na pasach dla pieszych pusto, a sciezką rowerową wzdłuż pasów, przed nosem stojacych na czerwonym świetle samochodów (i przed moim nosem) przejeżdzał ulicę jeden jedyny rowerzysta. I się wyrąbał na srodku tejże ulicy, na gładziutkim asfalcie... Bo komorke probowal odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mnie to zastanawia ostatnio jedno , czy to ja mam takie szczęscie , czy coś z tymi motocyklistami jezd nie tak . Zawsze słysze gadke motocyklistów że tzw szaleńcy na dwóch kółkach to jest margines . /tylko czemu ja zawsze na ten margines trafiam !!! Jechałem se dzisiaj autostradą do domu . Środkowy pas , 120 na blacie . W lusterku widze że dogania mnie motocyklista . Nagle podrywa przednie koło i jadąc tylko na tylnim zaczyna mnie wyprzedzać , potem tego przede mną i następnego i następnego ..... a potem zniknął daleko przede mną (cały czas jadąc na tym jednym kółku) . Szkoda że policjanci costali na zwężeniu na następnym wężle już się zwineli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 22.11.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Bo to taki rodzaj wyprzedzania..wyprzedzanie na jednym kole. Żeby opory toczenia były mniejsze To taki kompleks..coś takiego jak ruszanie samochodem na każdych światłach z piskiem opon Mnie też kiedyś taki wyprzedzał a jechałem grubo ponad sto..on za to jechał w jeansach i t-shircie i machał jedną ręką w górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jechałem se dzisiaj autostradą do domu czyli ze byla autostrada? co 2 km telefon i zaoczka, co ok. 10 km parking zeby odsapnac ? i byly toalety nie toy-toy ? no i co jakies 40 km stacie benzynowe hotele restaurcje i parking no i posterunek policji autostradowej ? i byl caly czas pas zapasowy ?powiedz jeszcze gdzie to bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A po co telefon , żeby ukradli ? A reszta sie buduje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 24.11.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Nie miałam okazji prowadzic ciężarówki, ale bardzo czesto ciężarówki mi zjeżdzaja, widać ich kierowcy świetnie panuja nad swoimi gigantami. Posluchaj, jesli maja mozliwosc to daja margines. Jednak po zmroku zaden Tobie nie zjedzie aby nie zabic "malowidocznego" pieszaka tudziez rowerzyste. Widze, ze nie wiesz czym jest "panowanie" nad gigantem.... to chwila nieuwagi i nieszczescie gotowe. Zatrzymac takiego "slonia" to nie taka prosta sprawa. Osobiście nigdy nie pisałam, że ciężarówka "ma zjechać" i chyba nikt inny podobnie nie pisał. Ja tylko przyklady podaje, a Ty widze czytasz cholernie wybiorczo topic w tym watku. Wspolczuje wobec tego. I już daruj sobie to zjeżdzanie nocą, nikt nigdy od nikogo tego nie wymagał. Co Ty bierzesz? Sugeruje brac o polowe mniej albo zmienic lekarza badz dielera. Czytaj uwazniej i mysl podczas czytania. Analiza tresci jest bardzo pomocna. Potem piszesz takie posty ktore nic nie wnosza do merytoryki dyskusji. To takie torsje za klawiatura a co dopiero za "kolkiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 25.11.2009 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Nie bardzo rozumiem co chcesz udowodnić. Że duży samochód się prowadzi trudniej jest oczywiste, ale jakos z moich obserwacji kierowcy ciężarówek potrafia się kulturalnie zachowywac, oczywiscie w miare mozliwości. A widzę po ich zachowaniu że jednak te możliwości maja dość spore, wbrew temu co piszesz. Posluchaj, jesli maja mozliwosc to daja margines. Długo dochodziłeś do tego wiekopomnego odkrycia Wydawało mi się, że to jest oczywiste dla wszystkich kierowców, nie tylko ciężarówek, jak Ty się uchowałeś? Jednak po zmroku zaden Tobie nie zjedzie aby nie zabic "malowidocznego" pieszaka tudziez rowerzyste. Kolejne wiekopomne odkrycie. Cos Ty się tak przyczepił do tej nocy? Nie oczekuję od nikogo, że mi będzie zjeżdżał w nocy i sama tez tego nie robię, skąd Ci to w ogole przyszło do głowy? Zły jestes, bo Cię ktoś wkurzyl na drodze, to się malisy napij. Wybacz, ale jesli naprawde tak Ci trudno opanowac ciężarówkę, to najwyraźniej minąłeś sie z powołaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 25.11.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Hehehehe, widze, ze konstruktywna rozmowa z Toba to rzecz niemozliwa. Coz, ja rowiez Tobie wspolczuje. Anie pija sie malisy i melasy a MELISĘ Nie potrzebuje ziolek i nie jestem kierowca duzego mobila a pozerajacym km naszych drog kierowca malego mobila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 25.11.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 U nas w Rumi tak się zacznie na wakacje. Krajowa "6" koło UM zawsze się blokuje, a teraz do kpl jakiś debil pozwolił na budowę i otwarcie Galerii Rumia - czyli sporego centrum handlowego ... korki są dzień w dzień, a do świąt jest jeszcze czas. Mały nie gadaj. Da sie objechac kroki za torami...:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 25.11.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Hehehehe, widze, ze konstruktywna rozmowa z Toba to rzecz niemozliwa. Coz, ja rowiez Tobie wspolczuje. Anie pija sie malisy i melasy a MELISĘ Natomiast "Anie" pisze się rozdzielnie (błąd ortograficzny). Wybacz, ale czepianie się literówek świadczy o małostkowości i braku rzeczowych argumentów. A jeśli juz chcesz poprawiać innych, to się tak głupio nie podkładaj Zgadzam się, ża dalsza dyskusja nie ma sensu, zwłaszcza że temat prowadzenia ciężarówek, jak sam piszesz, jest Ci obcy. Choć przyznam, że miło mi się z Tobą gawędziło, przynajmniej coś się działo (choc nadal nie kumam o co Ci chodziło tak naprawdę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts